Kampeerspullen gestolen uit de auto? Zo zit het met je verzekering

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk We trekken er langzaam weer met elkaar op uit. De één vliegt naar Zuid-Italië en de ander gooit de kampeerspullen in de auto en gaat twee weken kamperen langs de Spaanse costa’s. Allebei heerlijk, maar wat als je na een koffiepauze terugkomt bij je auto en ontdekt dat alle kampeerspullen zijn gestolen uit de auto? Dat is behoorlijk vervelend. We leggen je uit wat je aan je verzekering hebt.

Gestolen kampeerspullen en je autoverzekering

Op het moment dat de kampeerspullen uit je auto worden gestolen, zul je misschien als eerst denken aan je autoverzekering. Alleen zijn de spullen niet verzekerd op je autoverzekering. Hebben de inbrekers schade veroorzaakt om in te kunnen breken? Dan is deze schade wel gedekt door je autoverzekering. Alleen dan moet je wel minimaal een WA+ beperkt casco verzekering hebben. Heb je alleen een WA-verzekering? Dan is diefstal of schade aan je auto niet verzekerd. Alleen als jij schade aan een ander veroorzaakt. Dit is zeker iets om tijdens het vergelijken van je autoverzekering in je achterhoofd te houden.

Reisverzekering en de bagage in je auto

Als je een reisverzekering hebt afgesloten, dan valt diefstal van de bagage daar in principe onder. Je moet er vaak namelijk wel alles aan doen om te voorkomen dat de diefstal überhaupt had kunnen gebeuren. Nu is het natuurlijk onmogelijk om je kampeerspullen tijdens een pauze mee naar binnen te nemen, maar er zijn wel andere dingen die je kunt doen om de kans zo klein mogelijk te houden. Zoals zorgen dat je kampeerspullen zoveel mogelijk uit het zicht liggen of je medereiziger de koffie laten halen, zodat jij bij de auto kunt blijven.

Het is sowieso verstandig om voor dit soort zaken de voorwaarden van je reisverzekering door te lezen. Deze verschillen vaak per reisverzekeraar en je kunt, maar beter voorbereid zijn en eventueel je reisverzekering daarop aanpassen. Want welke reisverzekering voor kamperen handig is, hangt af van je situatie. 

Inboedelverzekering en gestolen kampeerspullen

Vaak is het zo dat je inboedelverzekering de spullen vergoedt die uit de auto zijn gestolen.  Als er tenminste inbraakschade is aan de buitenkant van de auto en je de spullen goed opgeborgen hebt. Alleen is deze dekking vaak alleen in Nederland geldig. Sommige inboedelverzekeraars dekken een dagtripje naar Duitsland, België of Luxemburg, maar vaak niet diefstal tijdens kampeervakanties.

inpakken kratten

Dit artikel is een samenwerking met independer.nl 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending