Vooral op hete dagen op de camping heeft onze koelbox er vaak moeite mee om de boel koud te houden. Dan kun je natuurlijk koelelementen gebruiken om de boel een beetje extra te ondersteunen.  Handig maar ik ben die dingen al menig keer thuis vergeten. Daarnaast is ruimte een schaars goed in onze koelbox en koelelementen nemen ruimte in maar je krijgt er niets voor terug. Dat kan ook anders.

Waarom een flesje water als koelelement gebruiken?

Als je een fles of flesje water uit de vriezer in de koelbox zet werkt deze als een koelelement. Een lege fles is altijd voor handen dus is het niet meer zo erg dat je de koelelementen bent vergeten. Daarnaast ontdooit de fles met water heel langzaam waardoor je ook nog eens heerlijk koud water hebt.  Zo kun je eventueel met een beetje limonade ook zelf lekker afkoelen op een hete dag op de camping.

Wat is een kampeerhack?

Het ‘hack’ gedeelte in kampeerhack heeft niets te maken met inbreken op computers. Het gaat om het vinden van slimme manieren om alledaagse dingen op de camping te doen. Het is een fenomeen dat is komen overwaaien uit Amerika waar lifehacking echt een levensstijl geworden is voor sommige mensen.  Ik dacht handig al die tips daar kun je je voordeel mee doen. Daarom regelmatig op Kampeermeneer kampeerhacks die het kamperen leuker en makkelijker maken.  Bijvoorbeeld een manier om je tent en de grond te beschermen of een handigheidje waarmee je een spiegelei kunt bakken op de bbq.

Deel jouw kampeerhack?

Heb je ook zo’n eigen kampeer handigheidje uitgevonden of in elkaar geklust?  Laat het me weten want dan kunnen we daar allemaal van profiteren!

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Volg kampeermeneer ook op facebook, twitter of instagram en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie campings.

No votes yet.
Please wait...

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

2 reacties

  • Gebruik een lege wijndoos met een plasticzak erin en een plasticzak er omheen , bovenkant is dan open , erg makkelijk te stapelen voor blikjes , fris en bierflesjes , die dan niet door de hele box rollen als je er iets uit wilt pakken.

  • Zomertijd in de winter.
    Bedenk eens hoe laat het dan ‘ochtends pas licht wordt. Zelfs basisschoolkinderen gaan dan ’s winters naar school voor zonsopgang.