Om onze kinderen zoet te houden tijdens een lange reis naar de camping hebben we vaak elke 150 km een klein cadeautje of iets lekkers. Met deze hack kun je daar wat meer structuur in aanbrengen. Want wat je in de pillendoos stopt en wat je er op plakt daar kun je natuurlijk eindeloos in variëren.  Een paar ideetjes.

Pillendoos of autobingo met kleine snacks

Om zo’n mooie verrassingsdoos te maken koop je een pillendoos. In ieder vakje van de pillendoos stop je iets anders. Dat kun natuurlijk een gezonde of lekkere snack zijn, een cadeautje of een briefje met een opdracht. Het leukste is misschien wel een mix van die dingen. Op de bovenkant van het vakje van de pillendoos plak je een sticker met daarop de tijd, het aantal kilometers of in het geval van autobingo hetgeen ze moeten zien.  Als die kilometerstand is aangebroken mogen ze dat vakje openmaken en bijvoorbeeld opeten. Het is een soort advent kalender voor onderweg.

Wat is een kampeerhack?

Het ‘hack’ gedeelte in kampeerhack heeft niets te maken met inbreken op computers. Het gaat om het vinden van slimme manieren om alledaagse dingen op de camping te doen. Het is een fenomeen dat is komen overwaaien uit Amerika waar lifehacking echt een levensstijl geworden is voor sommige mensen.  Ik dacht handig al die tips daar kun je je voordeel mee doen. Daarom regelmatig op Kampeermeneer kampeerhacks die het kamperen leuker en makkelijker maken.  Bijvoorbeeld een manier om je tent en de grond te beschermen of een handigheidje waarmee je een spiegelei kunt bakken op de bbq.

Deel jouw kampeerhack?

Heb je ook zo’n eigen kampeer handigheidje uitgevonden of in elkaar geklust?  Laat het me weten want dan kunnen we daar allemaal van profiteren!

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Volg kampeermeneer ook op facebook, twitter of instagram en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie campings.

Rating: 4.7/5. From 3 votes.
Please wait...

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter