Eigenlijk is ducttape, dat dikke grijze brede en sterke tape, op zichzelf al een kampeerhack. Je kunt het echt voor alles gebruiken. Ik heb er lekke tenten, rugzakken, luchtbedden en zwembaden mee gedicht.  Kapotte bakjes mee gemaakt en supermooie boten mee gebouwd.  Ducttape is gewoon superhandig om bij je te hebben als je gaat kamperen. Eigenlijk overal waar je naartoe gaat. Of het nu een stuk wandelen in het bos is of echt op survival tocht. Die rollen zijn echter best groot en niet altijd handig mee te nemen.

Hoe neem je ducttape makkelijk mee?

Om je ducttape altijd bij je te hebben moet je het eigenlijk integreren in iets wat je altijd bij je hebt. Wij nemen eigenlijk altijd onze waterflessen of doppers mee. Wat je dan kunt doen is de ducttape afwikkelen van de rol en het weer  om de dopper wikkelen. Ducttape blijft goed plakken dus je kunt het makkelijk om iets nieuws wikkelen. Zo neemt het geen extra ruimte in. Wat je ook kunt doen is het bijvoorbeeld om een halve wasknijper of een lippenstift of balsem wikkelen.

Wat is een kampeerhack?

Het ‘hack’ gedeelte in kampeerhack heeft niets te maken met inbreken op computers. Het gaat om het vinden van slimme manieren om alledaagse dingen op de camping te doen. Het is een fenomeen dat is komen overwaaien uit Amerika waar lifehacking echt een levensstijl geworden is voor sommige mensen.  Ik dacht handig al die tips daar kun je je voordeel mee doen. Daarom regelmatig op Kampeermeneer kampeerhacks die het kamperen leuker en makkelijker maken.  Bijvoorbeeld een manier om je tent en de grond te beschermen of een handigheidje waarmee je een spiegelei kunt bakken op de bbq.

Deel jouw kampeerhack?

Heb je ook zo’n eigen kampeer handigheidje uitgevonden of in elkaar geklust?  Laat het me weten want dan kunnen we daar allemaal van profiteren!

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handge kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Volg kampeermeneer ook op facebook, twitter of instagram en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie campings.

Kampeerhack: Zo heb je de ducttape altijd bij je
3 (60%) 2 votes

Over de schrijver

Tjerk Romkema

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Laat jouw reactie achter