Muggen zijn op de camping soms aardsrivaal nummer één. Ik zette al eens eerder 23 tips tegen muggen op een rij. Eigenlijk wil je je natuurlijk niet laten wegjagen door de muggen en ’s avonds nog lekker lang buiten kunnen zitten. Echt fijn is het echter niet als je steeds lekgeprikt wordt. Met deze hack kun je én lekker buiten blijven zitten én heb je geen last meer van muggen onder je luifel. Nog een mooi voordeel is dat het ook nog eens haast niets kost.

Lill gordijnen van IKEA als hor maken

Bij de IKEA kun je voor €3,49 een paar tussengordijnen kopen. Deze gordijnen kun je zo om de bovenste buizen aan de voorkant van de luifel van je caravan schuiven. Overdag schuif je ze aan de kant en ’s avonds doe je ze dicht en zit je achter een hor. De onderkant kun je gewoon op de grond laten hangen. je kunt zo ook netjes afknippen en er even een zoompje in naaien dan ziet het er weer keurig uit. En het fijne is ze houden ook de wespen op afstand.

Wat is een kampeerhack?

Het ‘hack’ gedeelte in kampeerhack heeft niets te maken met inbreken op computers. Het gaat om het vinden van slimme manieren om alledaagse dingen op de camping te doen. Het is een fenomeen dat is komen overwaaien uit Amerika waar lifehacking echt een levensstijl geworden is voor sommige mensen.  Ik dacht handig al die tips daar kun je je voordeel mee doen. Daarom regelmatig op Kampeermeneer kampeerhacks die het kamperen leuker en makkelijker maken.  Bijvoorbeeld een manier om je tent en de grond te beschermen of een handigheidje waarmee je een spiegelei kunt bakken op de bbq.

Deel jouw kampeerhack?

Heb je ook zo’n eigen kampeer handigheidje uitgevonden of in elkaar geklust?  Laat het me weten want dan kunnen we daar allemaal van profiteren!

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Volg kampeermeneer ook op facebook, twitter of instagram en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie campings.

Rating: 4.0/5. From 13 votes.
Please wait...

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

2 reacties