Kampeerblogger Wijtske

Ik ben Wijtske, 46 jaar en woon samen met mijn man Sander, kinderen Senne (15) en Floyd (12) en hond Caesar (7) in Ter Apel (Groningen). We hebben ook een dochter van 18, Isa, zij woont nu tijdelijk in Parijs als au pair.Wij kamperen al ons hele leven en zijn een echte scoutingfamilie. Als het even kan trekken we er op uit met onze campervan. 

lauwersmeer camping

Kamperen doe ik met onze Volkswagen T3 ‘Granny’

We kamperen sinds een jaar of drie graag met onze VW T3 camper Granny in binnen- en buitenland. We gaan vaak een weekend weg, in de buurt of wat verder weg. Vaak kiezen we voor kleine natuurcampings. Soms ook wat luxere, of wat alternatieve campings, maar onze voorkeur ligt bij Staatsbosbeheer campings. In de zomervakantie gaan we het liefst naar het buitenland, dan kan Frankrijk zijn, maar we zijn ook in Noorwegen, Zweden, Duitsland en Italië geweest. Het liefste kiezen we een land waar we nog niet eerder geweest zijn. Sander wil altijd graag naar een bergachtig gebied, terwijl mijn voorkeur bij zee ligt. Dat wringt nog wel eens 😉

Soms gaan we naar T3 treffens, daarbij komen we met meerdere T3 bussen bij elkaar. Dit zijn inmiddels ook vrienden geworden. Voordat we met de camper gingen, kampeerden we lichtgewicht met onze Erdman Schmidt tentjes. Daarmee zijn we ook wel op fietsvakantie geweest. We hebben ook nog een grote tent, dan gaan we zeker met de auto. Onze collectie is behoorlijk groot inmiddels.

Voor mij is kamperen samen zijn

Ik hou van kamperen omdat ik het heerlijk vind om buiten te zijn, maar ook om gezellig samen te zijn met het gezin. Ik hou van het kneuterige in een kleine ruimte. Natuurlijk is het ook fantastisch om andere mensen te ontmoeten en andere landen te ontdekken. Dat kan natuurlijk ook in een hotel, maar ik vind juist dat kneuterige zo leuk. Soms ga ik in mijn eentje (maar wel met Caesar) kamperen. Heerlijk even tot rust komen en mijn hoofd leeg maken.

camping lauwersmeer

Een favoriete camping heb ik niet

Ik heb eigenlijk geen favoriete camping. Er zijn wel een aantal pareltjes waar we wel eens keer vaker naar terug gaan, maar ik vind het juist leuk om elke keer weer een nieuwe camping te bezoeken!  

Ik ga schrijven over…

Ik kook graag, ook op houtvuur, dus ik wil graag mijn toprecepten met jullie delen. Daarnaast wil ik graag camping reviews schrijven, over T3 Treffens en ook over mijn verzameling koffiezetapparaten voor op vakantie.

Dé kampeertip van Wijtske

“Moet het los? WD40.
Moet het vast? Ducttape” 😉

lees blogs wijtske 1