Kampeerblogger Saskia

Ik ben Saskia. Samen met man en lieftallige dochter van bijna 16 woon ik in Boxtel, in het Brabantse. Vier dagen per week werk ik bij de gemeente als beleidsmedewerker. De andere drie dagen ga ik liefst op pad naar van-alles-en-nog-wat. Soms met onze vouwwagen en soms zonder. Door allerlei verplichtingen van sociale en sportieve aard lukt dit natuurlijk lang niet altijd. Wel zoveel mogelijk.

Ik ben een uithuizig typje. Mijn lievelingskleur is geel, wat past bij mijn zonnige karakter. O ja, we hebben een schattig hondje, niet zo groot, wel heel lief. Zij heet Ivy en houdt van wandelen in het bos of rennen op het strand. Dat treft, wij ook! 

kamperen pubers

Ik ben een vouwwagenkampeerder met een caravanverleden

Onze eerste eigen caravan kochten we 15 jaar geleden. Dat was een goedkoep barrel maar door elk jaar goed te handelen, steeds goed te verkopen en een beetje bij te leggen, hadden we 10 jaar later best een luxe caravan achter de auto hangen. Tot we ineens tot het inzicht kwamen dat we eigenlijk veel liever tentkampeerders waren.

We wilden graag op het tentenveld staan in plaats van tussen de caravans, het echte kamperen beleven. Dus verkochten we onze caravan en kochten we een gloedje-nieuwe vouwwagen. Eentje die snel staat en waarmee je ook veel makkelijker wat verder rijdt dan met een zware caravan.

Slapen onder tentdoek is het fijnste dat er is. Het steeds buiten zijn vinden we heerlijk. Ook als het fris is want dan doen we gewoon een extra jas aan. Dat maakt kamperen speciaal voor ons.

kampeerblogger saskia

Mijn favoriete camping is….. maar niet doorvertellen hoor

We kiezen de laatste jaren eigenlijk altijd voor kleine campings, liefst zonder stacaravans of bungalows. En ook zonder heel veel voorzieningen. In de zomer is een zwembadje fijn maar die glijbaan hoeft niet perse. Animatie is niet aan ons besteed, al is een kampvuur wel weer leuk. Een boerderijcamping is vaak het allerleukst.

Waar? Veel in Frankrijk maar ook vaak in België, Spanje, Italië, Oostenrijk of Duitsland. En in ons eigen prachtige landje natuurlijk. Onze hond, Ivy, gaat vaak mee. Zij is wel degene die bij ons het hardste snurkt dus daar nemen we dan speciale maatregelen voor. Zij heeft een eigen geluidsdicht hoekje in onze vouwwagen.

Eén favoriete camping hebben we niet, wel een aantal! Wij gaan eigenlijk nooit twee keer naar eenzelfde camping. We denken altijd dat dat dit dan sowieso tegen valt omdat het de eerste keer zo verschrikkelijk leuk was. Met één uitzondering, camping Tonny in de Ardennen. Daar komen we nog wel eens een paar dagen terecht aan het einde van een vakantie. Als we terug rijden vanuit het zuiden, via het oosten van Frankrijk en we hebben nog tijd…

Ik ga schrijven over…

Ik ben altijd bezig met het zoeken naar een volgende kampeerbestemming. Het liefst lees ik reisgidsen of reisblogs, veel reisverslagen van anderen en struin rond op het internet om precies het juiste plekje te vinden.

Omdat ik het zelf leuk vind om ervaringen van anderen te lezen, schrijf ik hier ook graag over. Ik vertel wat we hebben meegemaakt, hoe wij dit vonden. Ik deel met plezier mijn campingtips en schrijf over wat er in de omgeving te doen is. Of wat we er juist niet vonden, dat kan ook. En mocht er iemand zijn die wat tips wil over een bepaalde streek of plaats, of op zoek is naar ideeën voor een volgend kampeertripje, vraag het me gerust. Ik zoek het met veel plezier voor je uit!

krabben kraken

De kampeertip van Saskia

Stiekem zijn wij luxe kampeerders. We hebben een vouwwagen waar alles op en aan zit, we slepen een barbecue op gas maar ook eentje met kolen mee. Onze kachel krijgt onze tent warm, ook al vriest het buiten. Maar het allerfijnste is een warm bed terwijl het buiten koud is.

Speciaal voor de frisse nachten in het voor- en naseizoen hebben we dus elektrische dekens aangeschaft… we vertellen het tegen niemand want eigenlijk is het te gek voor woorden. Maar zo lekker!

En tip 2: in Frankrijk op de markt krabbenpoten kopen, kosten bijna niks. Even koken en dan een avondje gaan zitten om ze te kraken en het vlees uit de schaal te pulken. En dat gaat prima met een waterpomptang!

lees blogs saskia 1