Kampeerblogger Corine

Ik ben Corine Westerink. Om los te komen uit mijn werk en uit mijn hoofd, trek ik de natuur in. Daar vind ik rust, daar vind ik vrijheid. Het liefst doe ik dit al lopend met m’n tentje op mijn rug. Mijn streven is ooit alle LAW’s in Nederland af te lopen.

Kamperen doe ik voor een deel alleen en voor een deel met iedere gezellige ‘gek’ die mee wil. Op deze manier laat ik mijn avonturen niet tegenhouden door datumprikkers, vrienden haken spontaan aan wanneer ze willen. Ik heb een relatie met een hele lieve dame die gelukkig net zo van kamperen en buiten zijn houdt als ik, ook met haar trek ik er regelmatig op uit. Ze is dol op fietsvakanties, dus jullie kunnen wel raden welke met nieuwe kampeervorm ik mijn repertoire uitbreid.

corine kamperen

Ik ben een tentkampeerder met een draagbaar paleisje voor ieder type trip

Ik ben een echte tentkampeerder. Welk draagbare paleisje met me mee gaat hangt enigszins van mijn plannen en mijn gezelschap af. Wanneer ik wandel wil ik een zo licht mogelijke tent mee, maar als ik een paar nachtjes op eenzelfde camping doorbreng kies ik een tent met een beetje meer buitenruimte. Zeker als we in Scandinavië staan en het ’s avonds al snel afkoelt is het fijn om niet de hele avond al op je bed te hoeven zitten.

Mij kun je het meest op campings in eigen land aantreffen, perfect voor een spontane uitvlucht. Ik hoef niet ver weg voor een gevoel van vrijheid: wat mij betreft kan het avontuur van het onbekende al in de achtertuin beginnen. Daarnaast zijn Duitsland en Zweden grote favorieten van me. Het meest gelukkig word ik van een niet al te massale (lees: vrij kleine) camping met veel groen, waar alles niet al te strak geregeld is. Van extra faciliteiten voor trekkers (zoals een picknickbankje of een koelkast in een gezamenlijke ruimte) word ik intens gelukkig. Kamperen betekent voor mij vrijheid. Het gevoel dat mijn huisje en alles wat ik nodig heb zich in een tas op mijn rug bevindt is onbeschrijfelijk.

natuurcamping noord holland

Mijn lievelingscamping is…. maar niet doorvertellen hoor

Hmm lievelingscamping, dat is een lastige vraag. Ik ben namelijk slecht in het maken van beslissingen en mijn voorkeuren hangen regelmatig van mijn bui af. Hier kan ik bijvoorbeeld echt niet kiezen tussen Het Bos Roept in Slootdorp, een heerlijke natuurcamping waar ik afgelopen winter in alle rust in een De Waard tent overnachtte of de gemoedelijke levendigheid op het grotere en drukkere Camping Buitenland in Nieuw-Amsterdam waar ik midden in het hoogseizoen stond. Wat beide campings gemeen hebben: hun eigen relaxte sfeer en de ligging in/tegen een prachtig natuurgebied waar je vanaf de camping zo op wandelt.

Ik ga schrijven over…

Aan wie na bovenstaande denkt dat ik alleen maar heel actieve avontuurlijke blogs ga schrijven moet ik toch een bekentenis afleggen. Ik kan namelijk ook enorm genieten van een beetje luxe. Zoals jullie zullen gaan zien wissel ik het lichtgewicht kamperen zo nu en dan af met een onvervalst glamping avontuur, heerlijk!

het bos roept review

Dé kampeertip van Corine

Denk altijd even goed na waar je je tent neerzet. Het kan zo maar zijn dat je na een nachtelijke regenbui de volgende ochtend een binnenzwembad in je voortent aantreft, niet de meest prettige manier om wakker te worden kan ik je uit ervaring vertellen 😉

lees blogs corine 1