Kampeerblogger Akke

Ik ben Akke Gerlsma en ik ben van het bouwjaar 1987. Geboren en getogen in het mooie Friesland. Daar woon ik nu samen met mijn man, Hans,  onze hond en twee katten. Ik houd erg van kamperen, zowel in Nederland, met ons hondje, als in het buitenland. De afgelopen drie jaar hadden we een kampeerautootje, dat ik samen met mijn broer had gemaakt, maar we hebben ook verschillende tenten (klein, lichtgewicht en een de Waardtent). 

akke

Zo kampeer ik…

Kamperen is voor mij even terug naar de basis. Je redden met weinig en de vrijheid om overal naartoe te gaan. Ik sta dan ook nooit lang op een camping. In Nederland vind ik het fijn om in het weekend één of twee nachtjes erop uit te gaan. In de zomer duurt de kampeerreis vaak wat langer en ga ik over de grenzen van ons land. Soms met de auto en dan naar het liefst richting Scandinavië of het Verenigd Koninkrijk, andere keren met het vliegtuig naar bijvoorbeeld IJsland en deze zomer naar Oeganda.

Ik houd van rustige campings met weinig faciliteiten, middenin de natuur. Een camping met een recreatieprogramma is niets voor mij, want dan mis ik de vrijheid en de rust die ik nou juist zo graag heb op mijn kampeervakantie.

Mijn favoriete camping is…. maar niet doorvertellen hoor

Mijn favoriete camping is Tintesmühle in Luxemburg. Op deze camping ben ik bijna letterlijk opgegroeid. Ik was nog geen jaar toen ik hier voor het eerst kwam. Samen met mijn ouders, twee broers en zus sliep ik in een De Waard, Vergrote Zilvermeeuw.

De camping ligt in een dal aan een beekje. Nog steeds kom ik graag op deze camping om vanuit de tent prachtige boswandelingen te maken. Het is een rustige camping op een prachtige plek. Wanneer ik naar Tintesmühle ga, voelt het alsof ik thuiskom in een heerlijke relaxte omgeving.

campings in ijsland

ijsland kamperen

Ik schrijf over…

Ik schrijf graag kampeerverhalen over kamperen in het buitenland en dan niet direct Frankrijk of Italië. Ik ga liever kamperen op iets minder voor de hand liggende plaatsen of in iets koudere landen.

Ook wil ik verhalen schrijven over de combinatie van vliegen en kamperen. Omdat ik in alle gevallen niet weken op dezelfde camping sta, kun je verwachten dat ik ook routes met je deel en vertel over mijn ervaringen tijdens deze trekvakanties. Daarnaast wil ik graag mooie natuuractiviteiten met je delen, die je vanaf een camping kunt ondernemen. 

Naast kamperen houd ik van spelletjes en lezen; ik kan me dan ook heel goed voorstellen dat ik je hier af en toe iets van mee laat beleven.

Dé kampeertip van Akke

Veel mensen denken dat kamperen alleen kan wanneer je veel tijd hebt, dat is niet het geval. Ik heb standaard twee kratjes met mijn kampeerspullen klaarstaan, zodat ik met mooi weer op vrijdagmiddag of -avond nog kan beslissen of ik het weekend wegga. Een goede voorbereiding is het halve werk. 

less blogs akke 2