Kampeerbeurzen in 2024, hier moet je zijn!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kampeerbeurzen, campingbeurzen, camperbeurzen, vakantiebeurzen, er zijn nogal wat beurzen in Nederland en België waar je vakantie- en kampeerinspiratie kunt opdoen. Ik heb er in de loop van de jaren heel wat bezocht en kom er vaak een beetje overprikkeld, maar ook vol enthousiasme en nieuwe ideeën vandaan. Daarom een overzicht van de leukste kampeerbeurzen in Nederland en net over de grens in 2024.

Welke kampeerbeurs moet je bezoeken?

Hieronder heb ik een lijst voor je met dé 18 kampeerbeurzen en campingbeurzen van 2024 in Nederland, België en Duitsland. Maar welke moet je nu echt gezien hebben? 

Ik heb de meeste van deze beurzen al eens bezocht en hoewel de Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Nederland de grootste is, vind ik de Caravana de gezelligste, maar is de Caravan Salon in Duitsland nóg groter. Verder heb je op de ISPO in Stuttgart de leukste gesprekken met echte outdoor-geeks en op de Fiets- en wandelbeurs de beste routetips. Dus tja, het is maar net wat voor kampeerbeurs je zoekt.

Vakantiebeurs voor bijzondere reizen

Waar: Amsterdam
Wanneer: 6 t/m 7 januari 2024

Deze vakantiebeurs is dit jaar in Amsterdam en richt zich specifiek op bijzondere reizen en avontuurlijke reisbestemmingen. Bezoekers kunnen zich laten inspireren door avontuurlijke locaties, mooie wandelvakanties en fietsvakanties. Het zijn veelal ervaringen en op maat gemaakte reispakketten waarin ook kamperen regelmatig mogelijk is. Het is de ideale plek voor kampeerders die op zoek zijn naar iets anders dan een standaardvakantie.

vakantiebeurs

vakantiebeurs

Vakantiebeurs Utrecht

Waar: Utrecht
Wanneer: 11 t/m 14 januari 2024
Toegang: met korting

De Vakantiebeurs in Utrecht, is een jaarlijks terugkerende grote reisbeurs waar je een breed scala aan bestemmingen en reisaanbieders kunt ontdekken. Of je nu geïnteresseerd bent in verre reizen, stedentrips, avontuurlijke vakanties of cruises, deze beurs biedt informatie en inspiratie voor allerlei soorten reizigers.

Voor kampeerders is er een speciaal Kampeerplein met bijvoorbeeld daktenten en een aantal campings. Zelf vind ik de Vakantiebeurs vooral leuk om in gesprek te gaan en geïnspireerd te worden door de regiobureaus. Daar staan mensen die de regio’s echt goed kennen en fijne tips hebben.

Tickets met korting >

CMT Vakantiebeurs

Waar: Stuttgart
Wanneer: 13 t/m 21 januari 2024

De Vakantiebeurs CMT ook wel Urlaub Messe in Stuttgart, het is niet direct om de hoek, maar wel de  perfecte combi tussen de Vakakantiebeurs en Kampeer & Caravan Jaarbeurs. Je vindt op deze kampeerbeurs zowel heel veel campers, caravans en een paar tenten en vouwwagens, maar vooral ook heel veel kampeerbestemmingen in Europa en zelfs daarbuiten.  Het is een stuk groter dan de KCJ-beurs in Nederland en hier kun je makkelijk één of zelfs twee dagen ronddwalen.


Caravana 2023 3

Caravana

Waar: Leeuwarden
Wanneer: 24 t/m 28 januari 2024
Toegang: met korting

De Caravana wordt georganiseerd in Leeuwarden en is de grootste kampeerbeurs van Noord-Nederland. Hij is iets kleiner dan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs, maar ook hier vind je veel caravans, campers, daktenten en vouwwagens. Er is een kampeertheater met mooie roadtrips en adviezen voor beginnende kampeerders. Ik vind de sfeer hier altijd erg gemoedelijk en er lijken ook altijd meer campings aanwezig te zijn dan op andere kampeerbeurzen in Nederland.

Lees ook:  Eerste keer kamperen. Deze 13 fouten maakt iedereen
Tickets met korting >

Vakantie Expo

Waar: Antwerpen
Wanneer: 26 t/m 28 januari 2024

De Vakantie Expo in Antwerpen is nog een vakantiebeurs in België, hij biedt een uitgebreid scala aan reismogelijkheden en vakantiebestemmingen. De beurs is echt bedoeld om inspiratie op te doen voor reisbestemmingen en helemaal in vakantiesferen ingericht. Ook voor kampeervakanties is er ruimte, maar dit is vergeleken met het geheel een kleiner onderdeel.


Vakantiesalon

Waar: Brussel
Wanneer: 1 t/m 4 februari 2024

De Vakantiesalon in Brussel, België, is de grootste en toonaangevende reisbeurs van België. Reizigers vinden hier heel veel reisbestemmingen en reisaanbieders naar oorden over de hele wereld. Van avontuurlijke reizen tot kampeervakanties, deze beurs is er echt voor alle reizigers en is vergelijkbaar met de Vakantiebeurs in Nederland.


Fiets en wandelbeurs

Fiets- en wandelbeurs Nederland

Waar: Utrecht
Wanneer: 23 t/m 25 februari 2024
Toegang: met korting

De Fiets- en wandelbeurs Nederland wordt ieder jaar gehouden in de jaarbeurs in Utrecht. Het is geen heel grote beurs, maar wel met superspecialisten in de stands die alles afweten van wandelvakanties en fietsvakanties. Je vindt er fiets- en wandelgear, maar vooral ook veel regiobureau’s waar je terecht kunt met al je vragen over mooie fietsroutes of wandelroutes. Ze kunnen echt al je vragen beantwoorden voordat je jouw trip begint. Daarnaast wordt hier altijd de fietsroute en wandelroute van het jaar verkozen. 

Tickets met korting >

Reise + Camping

Waar: Essen
Wanneer: 28 februari t/m 3 maart 2024

Deze kampeerbeurs net over de Nederlandse grens in Essen is het kleinere broertje, maar wel een stuk dichterbij dan de CMT in Stuttgart. Het is nog steeds een voor Nederlandse begrippen grote beurs. Op de Reise + Camping beurs is weer een mooie combi van een uitgebreid overzicht van reisbestemmingen voor kamperen en outdooractiviteiten met aan de andere kant veel nieuwe campers, caravans en campingaccessoires.


Fiets- en wandelbeurs België

Waar: Gent
Wanneer: 2 & 3 maart 2024

Fiets- en wandelliefhebbers kunnen uitkijken naar de Fiets- en Wandelbeurs in België. Deze beurs in Gent is specifiek gericht op fiets- en wandelreizen. Het is precies dezelfde beurs die een week eerder in Utrecht wordt gehouden, maar deze wordt dan in zijn geheel naar het zuiden verplaatst. Hier kun je informatie vinden over fietsroutes, wandelpaden en outdooruitrusting voor avontuurlijke reizigers die graag actief de natuur verkennen.


Motorhomesalon

Waar: Antwerpen
Wanneer: 9 t/m 10 maart 2024

Het Motorhomesalon in Antwerpen is de grootste camperbeurs van België.  Geen tenten of vouwwagens hier, het is een evenement dat specifiek gericht is op campers en motorhomes. Naast het spotten van de nieuwste campermodellen en accessoires kun je op de Motorhomesalon ook veel 2e-hands campers vinden die nog te koop zijn voor het kampeerseizoen echt begint.


CamperExpo Houten

Waar: Houten
Wanneer: 15 t/m 17 maart 2024
Toegang: met korting

Dé kampeerbeurs voor camperaars in het voorjaar is CamperExpo Houten.   Het is één van de grootste camper events in Nederland en laat in verschillende hallen een scala aan campers, accessoires en informatie voor camperaars en vanlifers zien. Het is een mooie plek om je voor te bereiden op het komende kampeerseizoen.

Tickets met korting >

 

Kampeerbeurs Vrijbuiter Event

Het Vrijbuiter Event

Waar: Goude & Zaandam
Wanneer: maart en april  2024
Toegang: Gratis

Lees ook:  11 handige dingen voor op je To Do list na een vakantie

Het kampeerseizoen wordt afgetrapt door de Vrijbuiter met het ‘Vrijbuiter Event’. In twee weekenden worden in Gouda en Zaandam de winkels omgetoverd tot een kampeerbeurs. Ikzelf was er ook bij met een live lichtgewicht stoelen test. Verder vind je er verschillende campings, advies over wandelschoenen, slaapmatten, en leveranciers van allerlei kampeerspullen.


Open camping dag 2024

Waar: Heel Nederland
Wanneer:  6 april 2024
Toegang: Gratis

Ieder jaar organiseert I Love Kamperen samen o.a. SVR Campings de Open Camping Dag. Het is niet echt een kampeerbeurs en ook geen campingbeurs want het zijn vele campings verspreid over Nederland die hier aan deelnemen. Ze stellen hun camping open en je kunt alvast kijken of de camping je wat lijkt voor de meivakantie of zomervakantie en het beste plekje van de camping uitzoeken.  


outdoor beurs

ISPO OutDoor, grootste outdoorbeurs van Europa

Waar: Stuttgart
Wanneer: 3 – 5 juni 2024

Voor outdoor liefhebbers is de ISPO OutDoor dé outdoor beurs van het jaar. Deze beurs in München is de grootste van Europa op outdoor gebied. Iedere outdoor sport heeft hier zijn eigen gebied of het nu wandelen, hiken, bikepacking, trekking of fietskamperen is. 

Voor iedere soort van kamperen vind je hier de nieuwste gear en alle grote merken showen hier hun vernieuwde producten en klassiekers.  Het leukste is dat je allemaal outdoor geeks bij elkaar hebt. Voordat je het weet ben je met het delen van ervaringen zo een half uur verder.


Kampeerbeurs Caravan Salon

Caravan Salon Messe

Waar: Düsseldorf
Wanneer: 31 augustus t/m 8 september 2024

Caravan Salon Messe in Düsseldorf is één van de grootste kampeerbeurzen ter wereld. Hier worden de nieuwste caravan- en campermodellen en technologieën voor het nieuwe jaar tentoongesteld. Hier vind je megacampers inclusief garage voor een gewone auto + boot en kun je van veel internationale merken van kampeer gear de nieuwste producten bewonderen.  Voor de tentkampeerder is het aanbod hier relatief beperkt.


camperbeurs Hardenberg

Camperbeurs Hardenberg

Waar: Hardenberg
Wanneer: 20 t/m 22 september 2024
Toegang: met korting

De Camperbeurs Hardenberg is ieder jaar weer de grootste camperbeurs in Nederland.  Het is echt gericht op campers en accessoires voor kampeerauto’s. Ben je op zoek naar een nieuwe camper of campbus dan is deze beurs echt het bezoeken waard. Je kunt er de nieuwste campermodellen bekijken en accessoires vinden voor hun volgende avontuur, maar er zijn ook verschillende lezingen door camper experts!

Tickets met korting >

 

kampeerbeurs kcj

Kampeer & Caravan Jaarbeurs

Waar: Utrecht
Wanneer: 2 t/m 6 oktober 2024
Toegang: met korting

De Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht is de grootste kampeerbeurs van Nederland. Met ieder jaar veel caravans en campers, maar ook campings en vouwwagens. Ook hier zijn tenten ondervertegenwoordigd maar het zijn er meer dan in Düsseldorf. Het is de ideale plek om je voor te bereiden op je volgende kampeeravontuur of nadat je in de zomer hebt besloten dat er een nieuwe vouwwagen of camper moet komen om inspiratie op te doen.  In het Kampeertheater praten  kampeerexperts zoals ikzelf je bij over handigheidjes en kampeertrends.

Tickets met korting >

Kampeerbelevenis

Waar: Bergeijk
Wanneer: November 2024

De Kampeerbelevenis is een kleinschalige kampeerbeurs met campings en Nederlandse leveranciers van kampeerspullen die plaatsvindt in één van de grotere kampeerwinkels in Nederland. Dit jaar bij Bax Totaalrecreatie in Bergeijk Brabant. Eerder vonden er ook edities plaats in Zwaag bij Karsten Travelstore, Heerhugowaard, Heinenoord en Kampeerhal Roden. Het is een gezellige knusse beurs en de standhouders zijn altijd makkelijk benaderbaar.  


Maar deze camper- of kampeerbeurs dan?

Het is heerlijk om over een camperbeurs of kampeeerbeurs te slenteren en alvast in al die nieuwe avonturen te duiken of je te verlekkeren aan al die mooie kampeerspullen. Mocht ik nu toch nog een kampeerbeurs vergeten zijn in 2024, laat het hieronder even weten dan vullen we de lijst aan.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending