Eindelijk weer Kampeer & Caravan Jaarbeurs, dit is er te doen!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Yes! Na een jaar afwezigheid is er weer een Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht dit jaar! Over een kleine twee weken begint de grootste kampeerbeurs van Nederland. Ik heb alvast wat speurwerk gedaan en vertel je graag wat je kunt verwachten. Wat je echt niet mag missen én hoe je korting op je kaarten krijgt.

kampeerbeurs

Eindelijk weer binnenkijken bij tenten, vouwwagens, caravans en campers

Nadat de Nederlandse kampeerbeurzen van vorig jaar door Corona niet door konden gaan is het heerlijk dat we weer kunnen kampeerstruinen. Want wat ikzelf eigenlijk nog altijd het allerleukste vind aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs? Dat is lekker binnenkijken. Je kunt ongestoord alle nieuwe tenten, vouwwagens, campers en caravans bekijken en uitproberen. Dit binnenkijken en vooral de vernuftige ruimtespaarders bewonderen maakt voor mij persoonlijk zo’n dag tot een topdag!

Heb je afgelopen zomer besloten dat jouw tent, caravan camper of vouwwagen aan vervanging toe is dan is dit de ideale plek. Er zijn veel kampeermiddelen die je allemaal mag uitproberen. Zo kun je goed testen wat voor jou belangrijk is. 40 cm extra in je tent of camper? Hoeveel verschil maakt dat in gevoel van ruimtelijkheid. Je kunt het nu proberen.

kampeer caravan jaarbeurs utrecht

Duurzaam kamperen is hét thema van 2021

Het thema van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs dit jaar is ‘Duurzaam kamperen’. Experts beantwoorden al je vragen over rijden met een elektrische auto en caravan of vouwwagen. Caravans met elektrische ondersteuning, Karsten presenteert haar tenten van gerecycled tentdoek, gasloze caravans en maak kennis met platformen voor het delen van campers en caravans. Stel al je vragen en bereid je voor op de camping van de toekomst.

kcj

Daktenten, daktenten en daktenten

Stoer kamperen met een daktent, ik hou ervan. Dit jaar staan er echt veel daktentmerken op de KCJ. Dat geeft niet alleen een lekker sfeertje, maar ook de mogelijkheid om verschillende tenten te testen en in en uit te klappen. Kun je eindelijk eens testen hoe dat ligt in zo’n daktent.

camperbeurs

Nog nooit zo veel vouwwagens

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs lijkt dit jaar weer wat meer ‘Kampeer’ te worden want er zijn nog nooit zo veel vouwwagens te zien geweest als in 2021. De vouwcaravan van Easy Caravanning en de vouwwagens van Cabanon, Camp-let, , Holtkamper, Campooz, Campwerk, Alpenkreuzer, ze zijn er allemaal. Eindelijk weer wat meer tentdoek op deze beurs. Net als voor de daktenten geldt dat er tussen vouwwagens nog behoorlijk wat verschillen zitten in opzetgemak, ruimte en comfort. Dit is de perfecte plek om ze met elkaar te vergelijken. Veel merken zullen ook demonstraties geven van het opzetten zodat je een goed beeld krijgt van hoe dat in zijn werk gaat.

Lees ook:  Deze 10 kampeertrends ga je in 2020 zien op de camping

Kampeergadgets scoren

Naast de grote stands van vouwwagen, camper en caravanmerken word ik altijd erg blij van de ‘kampeerspullen’ hal. Hier staan veel standjes met innovatieve kampeerspullen tussen van gepassioneerde ondernemers. Ze kunnen je alles vertellen over bijvoorbeeld hoe je zonnepanelen op je caravan of camper plaatst, maar je spot er ook de nieuwste kampeerstoelen en hippe vrolijke campingserviezen. Voor je het weet ben je weer een uur verder en een kampeergadget rijker.

kampeer caravan jaarbeurs

Hoe zit het met de coronaregels?

Zo fijn, de Kampeer en Caravan Jaarbeurs wordt voor velen weer het eerste ‘gewone’ event in tijden. De overheidsregels schrijven namelijk voor dat je geen anderhalve meter afstand meer hoeft te houden en mondkapjes dragen is ook niet verplicht. Mag natuurlijk wel. Om binnen te komen moet je wel de QR code in de CoronaCheck app laten scannen. (dit kan zijn met een vaccinatiebewijs, een herstelbewijs of een negatief testbewijs)

Wanneer, waar, korting?

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs vindt dit jaar plaats van woensdag 6 tot en met zondag 10 oktober zoals gewoonlijk in de Jaarbeurs in Utrecht. Dagkaarten en middagkaarten zijn online te bestellen. Voor ANWB en NKC leden is er een kortingstarief. Kinderen tot 16 jaar zijn gratis. 

Er is genoeg parkeerruimte, maar persoonlijk vind ik het nog makkelijker om met de trein te komen welke aan de overkant stopt op Utrecht Centraal. Daarnaast is er een NS Combideal (Toegangskaartje met korting + NS dagretour in de daluren vanaf ieder station in Nederland)

De winactie is inmiddels verlopen de winnaars zijn op de hoogte gebracht. 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

12 reacties

 • Gratis kaartjes voor de beurs

  • 10.0
   Algemeen
  • 10.0
   Gebruiksgemak
  • 10.0
   Pakmaat
  • 10.0
   Kwaliteit

  Kaartjes ja ... Facebook nee?
  Beste kampeermeneer!
  Wat jammer dat je eigenlijk met win- dingen het via Facebook moet doen… ik ben er geen lid van omdat ik vrees te veel met social media bezig te zijn. Ik spiek wel af en toe … dat wel. En heb dus heeel goed gekeken naar het “bekertje bekertjespel” .
  Wat zou het toch onwijs leuk zijn om 2 kaartjes te winnen en zo samen met manlief heerlijk genietend te kijken naar mooie hebbedingen en nieuwe vouwwagens enz. Om volgende jaar na ruim 40 jaar voor de klas eindeloos te gaan kamperen
  Daarom via deze weg: het bekertje LINKS heeft de begeerde inhoud van de kaartjes . Groetjes Teddy

 • Winactie kaarten camperbeurs 2021
  Hallo,
  Ik heb al eerder de actie om kaarten te wunnen ingevuld
  Maar nu staat er opnieuw deze actie
  Ik ben ook géén lid van Facebook
  Graag zou ik toch meedoen , met de kans om een leuke, informatieve dag over het vrije camper leven te hebben

 • Ik heb wel op Facebook gekeken welk bekertje en zou geweldig zijn als ik de kaartjes zou winnen. Dan kom ik met mijn man en onze 5 kleine meisjes. Ben benieuwd naar de leuke nieuwe dingen.
  Leuke goede informatie. Leuke onderwerpen

 • Facebook
  Waarom toch altijd maar weer die “ dwang” om facebook nodig te hebben voor bepaalde acties of info! Ik heb een tijdje facebook gehad maar vond het tijdverspilling en ergerde me aan de onnozelheid van wat sommigen erop zetten en ja die las ik ook soms. Daarom er maar af gegaan. Dus voor mij helaas geen kans op gratis kaarten voor de beurs

 • Interesse in Camper
  Het is zeer leuk en uniek kans om met een camper ergens te zijn met wooncomfort mogelijkheden. Camper is avontuurlijk. Maar ik heb geen ideeën om dit goed te regelen en te begrijpen Want ik heb geen ervaring met een Camper. Ik moet wel meer praktische informatie hebben en vertrouwen krijgen in Camper. Deze beurs kan deze mogelijkheid bieden. Unieke kans. Ik hoop dat ik een ticket kan krijgen om daar aanwezig te zijn.

 • Kampeerjaarbeurs
  Ikben te oud voor facebook en instagram maar nog niet om de jaarbeurs te bezoeken.
  Het is de linkerbeker
  Met vr groet

 • Wat mag ik NIET missen in mijn Beurs bezoek?
  Ik ben een camper aan het bouwen van een grote bestelbus. Ik wil graag weten welke zijn de belangrijkste mensen die ik zou moeten bezoeken in mijn dag op de Camper beurs? Vooral de producenten van inbouw meubel want ik ga naar de huwelijk van mijn Engelse dochter over enkele maanden en dan moet ik het allemaal klaar moeten hebben.
  Douche cabin,
  toilet,
  keuken,
  verwarming,
  water,
  airco en ventilatie,
  extra RDW goedgekeurde stoelen,
  ramen
  zonnepanelen
  blinds en horen.

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending