De Kampeer & Caravan Jaarbeurs in Utrecht komt er weer aan! Over een kleine 2 weken begint de grootste kampeerbeurs van Nederland weer. Ik ben er bij en mag er zelfs iets speciaals doen dit jaar. Daarnaast ga ik natuurlijk ook in 2019 weer lekker binnenkijken, op zoek naar gadgets en stiekem het kampeerseizoen wat verlengen. Kun jij ook doen want ik geef 10 gratis toegangskaarten weg!

bewerkt

Kinderen zijn gratis op de Kampeer en Caravanbeurs

Wij hebben even getwijfeld of we de kinderen wel mee zouden nemen. Thuislaten hoeft echter niet want er is genoeg te doen voor kinderen. Zo is er een glijbaan waarop ze niet uitgegleden raken, kunnen ze zandkastelen maken op het Spaanse ‘Playa’ terras. Verspreid over de beurs zijn overal kinderactiviteiten. Daarnaast is het ontdekken van de vele tenten en caravans natuurlijk al een avontuur an sich. Dus dit jaar gaan ze gewoon mee.  Oh en niet onbelangrijk. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis.

Kamperen op de NKC camping op het Jaarbeursterrein

Het begint een traditie te worden, een bezoekje aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs combineren met een weekendje kamperen. Qua omgeving op het parkeerterrein niet de mooiste camping van Nederland maar wel super gezellig met al die ras kampeerders bij elkaar. Gewoon met je caravan, camper, vouwwagen of tent een plekje reserveren door een kaartje te kopen en geef je caravan of camper bij het afrijden van de camping nog even een gratis Bovag check voordat hij weer de stalling in gaat.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Stoer kamperen met je daktent, camper of tenttrailer is dé trend

Stoer kamperen, ik hou er van, is zoals ik al voorspelde dé kampeertrend voor 2018.  Op de KCJ zie je dat ook terug. Als ik even door de stands heen blader zie ik verschillende leveranciers van daktenten, gave tenttrailers en stoere all terain campers op het programma staan.  Kun je eindelijk eens testen hoe dat ligt in zo’n daktent.

Winterkamperen is dé trend

Voor mijn gevoel is winterkamperen al een paar jaar een trend. In 2017 voorspelde ik al dat dit een grote kampeertrend zou worden. Nu is kamperen in alle rust en ruimte als trend ook bij het grote publiek aangekomen want op de KCJ is er een heel plein aan geweid waar je ook terecht kunt met al je vragen en tips kunt krijgen om het ondanks de kou wel leuk te houden. 

2017

Binnenkijken bij tenten, vouwwagens, caravans en campers te over.

Wat ikzelf eigenlijk nog altijd het allerleukste vind aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs?  Dat is lekker gluren bij de buren. Je kunt ongestoord alle nieuwe tenten, vouwwagens, campers en caravans bekijken en uitproberen. Dit binnenkijken en vooral de vernuftige ruimte-bespaarders  bewonderen maakt voor mij persoonlijk zo’n dag tot een topdag!

Heb je afgelopen zomer besloten dat jouw tent, caravan camper of vouwwagen aan vervanging toe is dan is dit de ideale plek voor jou.  Er zijn veel caravans en campers die je allemaal mag uitproberen. Zo kun je goed testen wat voor jou belangrijk is en niet en hoeveel ruimte 20 cm extra of minder nou echt scheelt. 

2017

Vouwwagens blijven populair en vernieuwen

Twee jaar geleden zag je het al voorzichtig gebeuren met de wereldrecordpoging vouwwagen opzetten van Campooz. Dit jaar maken vouwwagens echt een comeback op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs en zijn er gave nieuwe ontwikkelingen zoals de TakeOff. Daarnaast zijn met Cabanon, Camp-let, Trigano, Holtkamper, Campooz, Campwerk, Alpenkreuzer en Keizer Tenttrailer zijn er al minimaal 9 merken aanwezig. Handig om de ruimte, bedden en het opzetgemak met elkaar te kunnen vergelijken.

2017

Kampeergadgets scoren op het innovatieplein

Mijn favoriete hal na de vouwwagen en tenten hal is altijd het innovatieplein in hal 9. De plek waar je naast handige kampeergadgets voor het volgende kampeerseizoen ook een blik op de toekomst krijgt. De toekomst van kamperen wordt op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs hier getoond. Vorig jaar waren dit mijn favoriete gespotte gadgets. Dit jaar staat er onder andere de Haaks Camper waar ik zeker even een kijkje ga nemen. 

Luister naar mij in het kampeertheater!

Dit jaar is het extra bijzonder voor mij want ik ben gevraagd door de KCJ om op woensdag, zaterdag en zondag mijn visie op de kampeertrends van dit moment met jullie te delen. En een vooruitblik te geven van de kampeertrends voor 2020, en 2030. Superleuk om 

Koop je kaartje vroeg online met korting

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs vindt dit jaar plaats van woensdag 9 tot en met zondag 13 oktober zoals gewoonlijk in de Jaarbeurs in Utrecht. Er is genoeg parkeerruimte maar persoonlijk vind ik het nog makkelijker om met de trein te komen welke aan de overkant stopt op Utrecht Centraal.

Kaarten kun je online met korting bestellen tot 9 oktober voor €11 per persoon. Daarmee bespaar je tot €3,- Kinderen tot 18 jaar zijn gratis.  Ook handig. Voor €25,- heb je een ticket + retour treinreis vanaf een willekeurig station in Nederland. 

De winactie is verlopen 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

15 reacties