Yes, de Kampeer en Caravan Jaarbeurs komt er weer aan! Het kampeerseizoen loopt ten einde maar ieder jaar verleng ik hem nog een stukje met een bezoek aan de KCJ in Utrecht. Ook dit jaar ga in oktober weer naar Utrecht. Er is weer veel te beleven dit jaar. Ik kan minimaal 9 redenen verzinnen om te gaan, jij nog meer?

bewerkt

Kinderen zijn gratis op de Kampeer en Caravanbeurs

Wij hebben even getwijfeld of we de kinderen wel mee zouden nemen. Thuislaten hoeft echter niet want er is genoeg te doen voor kinderen. Zo is er een glijbaan waarop ze niet uitgegleden raken, kunnen ze zandkastelen maken op het Spaanse ‘Playa’ terras. Verspreid over de beurs zijn overal kinderactiviteiten. Daarnaast is het ontdekken van de vele tenten en caravans natuurlijk al een avontuur an sich. Dus dit jaar gaan ze gewoon mee.  Oh en niet onbelangrijk. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis.

Kamperen op de NKC camping op het Jaarbeursterrein

Het begint een traditie te worden, een bezoekje aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs combineren met een weekendje kamperen. Qua omgeving op het parkeerterrein niet de mooiste camping van Nederland maar wel super gezellig met al die ras kampeerders bij elkaar. Gewoon met je caravan, camper, vouwwagen of tent een plekje reserveren door een kaartje te kopen en geef je caravan of camper bij het afrijden van de camping nog even een gratis Bovag check voordat hij weer de stalling in gaat.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


bewerkt

Stoer kamperen met je daktent, camper of tenttrailer is dé trend

Stoer kamperen, ik hou er van, is zoals ik al voorspelde dé kampeertrend voor 2019.  Op de KCJ zie je dat ook terug. Als ik even door de stands heen blader zie ik verschillende leveranciers van daktenten, gave tenttrailers en stoere all terain campers op het programma staan.  Kun je eindelijk eens testen hoe dat ligt in zo’n daktent.

Vivá kamperen in España

Ieder jaar staat er een kampeerland centraal op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht. De afgelopen jaren waren dat Duitsland en Nederland en dit jaar is de kampeerbeurs in Spaanse sferen gehuld. Vooral de inwendige mens wordt op de vele terrassen verwend met Spaanse versnaperingen. Ook is er Spaanse livemuziek en zijn er Spaanse campings aanwezig die zich presenteren. Ik ben gek op Spanje dus het wordt een waar ‘Fiesta del camping!’.

2017

Binnenkijken bij tenten, vouwwagens, caravans en campers te over.

Wat ikzelf eigenlijk nog altijd het allerleukste vind aan de Kampeer en Caravan Jaarbeurs?  Dat is lekker gluren bij de buren. Je kunt ongestoord alle nieuwe tenten, vouwwagens, campers en caravans bekijken en uitproberen. Dit binnenkijken en vooral de vernuftige ruimte-bespaarders  bewonderen maakt voor mij persoonlijk zo’n dag tot een topdag!

2017

Yes de vouwwagens zijn terug op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs!

Vorig jaar zag je het al voorzichtig gebeuren met de wereldrecordpoging vouwwagen opzetten van Campooz. Dit jaar maken vouwwagens echt een comeback op de KCJ. Want met Cabanon, Camp-let, Trigano, Holtkamper, Campooz, Campwerk, Alpenkreuzer en Outrex Expedition zijn er al minimaal 8 merken aanwezig. Handig om de ruimte, bedden en het opzetgemak met elkaar te kunnen vergelijken.

2017

Kampeergadgets scoren op het innovatieplein

Mijn favoriete hal na de vouwwagen en tenten hal is altijd het innovatieplein in hal 9. De plek waar je naast handige kampeergadgets voor het volgende kampeerseizoen ook een blik op de toekomst krijgt. De toekomst van kamperen wordt op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs hier getoond. Zo ontdekte ik daar vorig jaar de handige E-trailer caravan app. Hopelijk word ik ook dit jaar weer verrast.

Koop je kaartje vroeg online met korting

De Kampeer en Caravan Jaarbeurs vindt dit jaar plaats van 10 tot en met 14 oktober zoals gewoonlijk in de Jaarbeurs in Utrecht. Er is genoeg parkeerruimte maar persoonlijk vind ik het nog makkelijker om met de trein te komen welke aan de overkant stopt op Utrecht Centraal.

Kaarten kun je online met korting bestellen tot 10 oktober voor €10 per persoon. Daarmee bespaar je €1,50. Kinderen tot 18 jaar zijn gratis.

Gratis naar de Kampeer en Caravan Jaarbeurs?

Wil je helemaal gratis naar de KCJ dit jaar? Dat kan! Hou kampeermeneer.nl in de gaten, of schrijf je hieronder in voor de nieuwsbrief en krijg een reminder, want in de komende 2 weken geef ik 2 x 2 gratis kaarten weg.
[wysija_form id=”2″]

Volg kampeermeneer ook op facebooktwitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en tips voor een kleine camping of boerencamping.

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter