Boekreview: Kajakverhalen, een boek vol miniavonturen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Kajak kamperen, met je kajak of kano peddelen van kampeerplaats naar kampeerplaats terwijl de wereld voorbij glijdt. Zelf kanode ik al eens naar een kampeervlot. Maar de avonturiers uit dit boek maken pas echt gave tochten. De verhalen staan garant voor uren wegdroomplezier en de opbrengsten komen ten goede van Natuurmonumenten.

Met de kano op vakantie?

Als kind kanode ik geregeld kilometers lang door de Groningse maren en diepen. Vorig jaar trok ik er met mijn vader en zoon in een kajak op uit door de Utrechtse Vecht en sliepen we op een kampeervlot. Maar een echte kano vakantie, rondtrekkend langs onverwachte landschappen staat nog steeds op mijn bucket list.

70 korte kajakverhalen

In het boek ‘Kajakverhalen’ van Rein Hazewinkel kun je genoeg inspiratie op doen voor zo’n kano vakantie. Dicht bij huis maar ook veel spannende kajaktochten. 45 verschillende schrijvers vertellen in 70 waargebeurde verhalen hun kajakbelevenissen.

Een overtocht per kajak naar Engeland blijkt nogal wat voeten in de aarde te hebben of het kajakverhaal van Govert die door Alaska peddelde. Maar er staan ook mooie verhalen over tochten in Nederland in zoals de kano Elfstedentocht van Hendra of naar het schitterende eiland Tiengemeenten.

In de verhalen lees je niet alleen over al het moois dat de natuur hen laat zien maar ook over mooie ontmoetingen. Met medekanoërs maar ook meer onverwachte ontmoetingen zoals die met een walvis of zelfs met een witte haai.  

Een boek vol miniavonturen en kajakverhalen tussendoor

Wat voor een boek is het? De verhalen in ‘Kajakverhalen’ zijn kort tussen de 3 en 6 pagina’s ongeveer en brengen je telkens weer even in een miniavontuur. Persoonlijk heb ik het in willekeurige volgorden en niet in één ruk uitgelezen. Het fijne vond ik juist dat je in een kort tijdsbestek even een miniavontuur wordt ingezogen.

Opbrengsten voor Natuurmonumenten Marker Wadden

Kanoverhalen is een hobbyproject van de schrijver en bekostigd met een crowdfunding actie. Alle opbrengsten van het boek gaan naar Natuurmonumenten. In het specifiek naar het gebied de Marker Wadden. Het jongste natuurgebied van Nederland midden in het Markermeer waar ik graag nog eens naartoe zou kajakken. Maar of mijn handen dat ook aankunnnen?

Leuk als cadeau of ter inspiratie

Het Boek ‘Kajakverrhalen’ is online te koop bij bol.com waarvan de opbrengsten dus naar Natuurmonumenten gaan.  Het is een leuk cadeau voor een ieder die je wel een miniavontuurtje gunt of voor jezelf om op de bank, het toilet of voor de tent even weg te dromen en inspiratie op te doen om je eerste eigen kajakverhaal te gaan maken.

Lees ook:  Onze 5 favoriete campinggidsen voor sfeercampings

Eerder schreven we ook al een boekreview over deze wandel, kampeer en outdoor boeken: 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending