Hunted into the Wild ‘Onze Rick’ zijn strategie! – Interview

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Meedoen aan Hunted. Stiekem een droom van velen. Onze blogger Rick heeft deze droom waargemaakt. Hij doet vanaf 7 maart mee aan Hunted into the Wild, de nieuwe editie van dit tv-programma dat misschien nog wel spannender is dan de ‘gewone’ Hunted. Wij interviewden Rick over zijn deelname en vroegen hem het hemd van het lijf:

Hoe is ‘Hunted into the Wild’ anders?

Wanneer je eerder Hunted afleveringen hebt gezien, weet je dat deze zich afspelen in Nederland. Verschillende teams van voortvluchtigen moeten uit handen zien te blijven van de hunters. De hunters mogen gebruikmaken van vergaande middelen om de voortvluchtigen op te sporen. Camerabeelden worden opgevraagd, telefoons mogen uitgelezen worden en invallen worden gedaan in woningen waar voortvluchtigen zich kunnen verschansen.

Maar met Hunted into the Wild is dit niet mogelijk. We gaan namelijk de wildernis van Bulgarije in en daarbij moeten de hunters de voortvluchtigen op een andere manier zien op te sporen. Wij als deelnemers moesten ook een fitheidstest doorlopen van tevoren, en we moesten basic overlevingsskills toepassen. Een heel ander spel dus, en als je het mij vraagt is Hunted into the Wild een stuk spannender. Een hunter kan zomaar achter een bosje vandaan springen. 

Rick en Laura copy min7

Rick en Laura Hunted in to the wild | aflevering 1 

Waarom heb je je voor Hunted into the Wild opgegeven?

Laura en ik zijn grote fans van Hunted. Zo kijken wij ieder jaar opnieuw en zitten we aan de buis gekluisterd. Het werd dus tijd om ons een keer op te geven voor het programma: ‘Je-denkt-het-zelf-altijd- beter-te-kunnen-syndroom’. Wij kwamen door de selectieprocedure van de gewone Hunted, maar helaas waren wij tijdens de geplande opnames op reis door India. Vier maanden nadat we terug waren uit India, werden we gebeld dat wij misschien wel leuke kandidaten zouden zijn voor een nieuw programma. Zo is eigenlijk het balletje voor Hunted into the Wild gaan rollen.

Hoe vullen jij en Laura elkaar aan?

Het avontuur van Hunted into the Wild aangaan doe je niet zomaar.  Wij zijn al acht jaar samen en dus best wel op elkaar ingespeeld. Ik ging er ook vóór onze relatie al jaren met een tentje op uit maar voor Laura was dat destijds nieuw. Maar na 8 jaar avonturen en trektochten samen in binnen- en buitenland weten we goed wat we aan elkaar hebben in de wildernis. Daarnaast reizen we ook al 2,5 jaar door Europa in een camperbusje, dus dicht op elkaar zitten voor een langere periode is ons niet vreemd. Al deze voordelen namen we mee tijdens onze deelname.

Lees ook:  Doe mee met de 'We zijn er bijna Bingo'!

Laura is een doorzetter en laat zich niet snel gek maken. Ze weet wanneer ze rust moet houden en weet dit ook over te brengen. Hierin vult ze mij echt aan. Ik ben een type van de impulsen. Dit is in sommige gevallen wanneer er snel gehandeld moet worden goed, maar soms moet er even nagedacht worden en moeten er slimme beslissingen worden gemaakt. We zijn hierdoor een goed team. 

camper wildkamperen stroom

Hoe heb je je voorbereid op dit avontuur?

Al jarenlang ga ik graag de bossen in met alleen een tentje en wat eten in mijn rugzak. Dus ervaring was een groot gedeelte van onze voorbereiding. Daarnaast hebben we ook een oud-deelnemer gesproken van de normale Hunted, zijn we in contact gekomen met een hoogopgeleide marinier die ons nog wat slimme trucjes heeft geleerd en zo’n 2 maanden voor vertrek hebben wij nog een trekking gemaakt van 7 dagen in Polen inclusief leven op trekkingsmaaltijden. Maar natuurlijk waren de afgelopen 2,5 jaar reizen ook een enorme voorbereiding. We zijn het gewend om met minimale middelen te leven en weten hoe het is om dagen achterelkaar te lopen of te reizen.

Hoe staat het met jouw survival skills? 

Van tevoren werd er zeker gekeken naar wat je wel of niet kon. Ik kan zeker wel een vuurtje maken met een firesteel, maar ik ben geen professioneel bushcrafter. Dus wij hebben ons goed ingelezen in een paar survival/army handboeken. ‘Behind the enemy lines’ was een echte favoriet. Maar ook hebben we een survivalcursus gevolgd bij S.A.S. Zij konden ons superveel vertellen en hierdoor gingen we met een goed gevoel richting Bulgarije. 

Rick en Laura hunted in to the wild | ik Wil Hiken | mugshots

Rick en Laura mugshots

Hoe voelde het om even geen privacy meer te hebben?

Haha, leuke vraag. In principe voelt dit niet gelijk heel gek. Door onze bedrijven vertellen we eigenlijk al heel veel via social media. Als je ons een tijdje volgt, ken je ons al best wel goed. Maar het is toch een gekke gedachte dat ze bij familie en vrienden langs gaan om hen uit te horen over ons als koppel. Wat zullen deze vrienden over ons zeggen en wat hebben de hunters hier aan om ons te pakken.  

En die cameraman dan?

Vooraf was dit voor mij ook een grote vraag, we lopen met een cameraman en die kan ons verraden. Maar er zijn ook regels voor de hunters, zo mogen zij niet na het zien van een cameraman erachter aan gaan. Pas wanneer zij een voortvluchtige zien, mogen ze in actie komen. Het was daarnaast natuurlijk wel even wennen dat je 24 uur per dag gefilmd wordt. Maar eigenlijk went dat ook best wel snel. Na een dag heb je het eigenlijk al niet meer door.

Lees ook:  De 10 foutste campinghits volgens Kampeermeneer

Wat wordt je tactiek om de hunters te slim af te zijn? 

Wij hebben ons vooraf een aantal tactische plannen voorgehouden. Zo weten wij wat we ongeveer kunnen qua krachtverdeling. Hierbij weten we dus hoe hard we kunnen lopen. Onze tactieken waren dan ook: sneller verplaatsen dan ze denken. Zo dachten wij: Hunters zullen op zoek gaan in een bepaald gebied. Wanneer jij buiten dit gebied bent doordat je je snel verplaatst, kunnen de hunters dit niet weten. Ook proberen wij te letten op sporen. Zo hebben wij ons voorgenomen om geen vuur te maken in de avond omdat dit erg kan opvallen van grote afstand. Ook proberen we op onze voetafdrukken te letten.

Rick en Laura hunted in to the wild | ik Wil Hiken

Deelnemers Hunted in to the wild (Rick en Laura)

En heb je gewonnen? 

Haha, sorry ik geef je geen spoilers over Hunted into the Wild, maar deze ervaring pakt niemand ons meer af. We hebben een nieuw gebied goed leren kennen. Ik organiseerde al hikes en survivalreizen in onder andere Nederland en Oostenrijk. Door deze ervaring ga ik dat nu ook in Bulgarije doen. Vanaf juni organiseer ik daarom ook expedities door de schitterende wildernis van Bulgarije. Het is zo mooi. Ben je benieuwd hoe ver we het schoppen? Dan moet je natuurlijk gewoon kijken. Oh, en dan wil je daarna waarschijnlijk ook mee naar Bulgarije.  De eerste aflevering is te zien vanaf 7 maart as. om 20:25 op NPO3

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending