Een heerlijk weekend in het nieuwe huisje van camping De Oosterweide

Beoordeling
  • Algemeen
  • Gebruiksgemak
  • Pakmaat
  • Kwaliteit

1b9872d8fccdb4c52235befa738b8d40?s=55&d=mm&r=g Akke Afgelopen weekend had ik de eer om samen met mijn gezin het nieuwe huisje op camping de Oosterweide in Drenthe uit te proberen. Als allereerste gasten kijken we wat het huisje op deze camping te bieden heeft. Van te voren verwachtten we tegen allerlei kinderziektes aan te lopen, dus of het echt een eer zou zijn, was nog maar afwachten. In deze blog vertel ik je over ons weekend op de Oosterweide.

Wat moet er allemaal mee?

Wanneer je eens niet je eigen kampeermiddel op wilt zetten, maar wel wilt genieten van de sfeer van een camping, dan is een huisje een uitkomst. Het natte voorjaar zorgt er ook wel voor dat ik eerder naar huisjes op campings kijk, dan dat ik eerder zou doen.

Die huisjes staan er dan al een tijdje en op de verhuurwebsites vind je vaak wat je kunt verwachten qua inboedel. Dit huisje komt pas half juli in de verhuur, dus een site is er nog niet.

Om er zeker van te zijn dat we niets vergeten, hebben we toch stiekem heel veel kampeerspullen mee. Wanneer we binnenkomen in het huisje, blijkt dat we veel te veel mee hebben genomen. Er lijkt aan alles gedacht. De bedden zijn zelfs al voor ons opgemaakt!

Huisje op cmaping

Wow dit is een echte eye-catcher!

Niet alleen dat de bedden opgemaakt zijn, valt op. Wanneer je het vakantiehuisje binnenkomt, is de vloer direct een eye-catcher: het moderne visgraatmotief, maar dan toch net anders. Het huisje is echt enorm smaakvol ingericht. En de vele ramen zorgen ervoor dat je in verbinding bent en blijft met het groen van de camping.

luxe natuurhuisje op camping

Het huisje heeft twee slaapkamers met elk twee losse boxsprings en op beide kamers staat er een kledingkast. Keukenlinnen, handzeep en toiletpapier zijn er ook al.

Wat nog meer opvalt, is dat de omgeving een grote rol speelt in het interieur, zonder dat het ergens opdringerig of cliché wordt. Natuurlijk staat er op het bijzondere schilderij van Daniël Sloots een Schotse Hooglander, maar stiekem ook al tips over wat er te doen is in de omgeving.

huisje oosterweide12

De Col du VAM is om de hoek

Bijvoorbeeld een kijkje op of een ritje over Col du VAM, het fietsparcours dat vanaf 2018 geopend is voor de sportieve fietser die wel van een hellinkje houdt. Ook tijdens ons weekend staan er serieuze wielrenners op de camping die deze kuitenbijter willen beklimmen.

Lees ook:  11 x de leukste campings in Overijssel met zwembad!

Overigens hoef je niet een extreme sporter te zijn om al iets van de VAM-berg mee te krijgen. Volgens David, een van de campingeigenaren, kun je ook heel mooi met je (elektrische) fiets aan de onderzijde van de berg langsfietsen.

luxe huisje op camping

Tips voor uitjes in de badkamer

Een andere tip die je niet moet overslaan, krijg je in de badkamer of het toilet. Op beide wanden, want douche en wc zijn gescheiden, straalt een foto van duivenranken. In de buurt worden namelijk heerlijke wijnen gemaakt. Als levensgenieters hebben de eigenaren het dan ook niet bij alleen een foto van een wijnrank gelaten, maar is er in de keuken een heuse wijnkast.

Tijdens het middagslaapje van onze kinderen schijnt de zon en zitten we dan ook heerlijk met een wijntje op het terras!

Camping De Oosterweide uitjes

Hoeve Sonneclaer als slechtweeruitje

Omdat het weer ontzettend wisselvallig is, kiezen we ook een slechtweeractiviteit. Op zaterdagochtend gaan we op advies van Yvonne, een van de campingeigenaren, naar Hoeve Sonneclaer. Dit is een boerderij waar enorm veel te doen is voor kinderen.

Zo knuffelen we met grote konijnen, bekijken we hoe een melkrobot de koeien melkt en roetsjt onze oudste van een glijbaan het hooi in. Daarna doen wij binnen nog een bakje koffie, terwijl onze kindjes van 1 en 3 in een speelhoek spelen en het buiten enorm hard regent.

Op het schilderij wordt ook verwezen naar de knooppuntenroutes die voor zowel fietsers als wandelaars uitgezet zijn. Op de camping vind je diverse uitgestippelde routes. Zo zit je bijvoorbeeld heel dicht bij Nationaal Park Dwingelerveld.

Terug op de camping

Na alle activiteiten rijden we langs de supermarkt in Pesse om alle ingrediënten voor een ovenschotel te kopen, want in het huisje zit naast een inductiekookplaat ook een heteluchtoven. Deze keer hoef ik dus niet mijn Omnia uit de bus te toveren, maar genieten we van de luxe die dit huisje te bieden heeft.

Over luxe gesproken: er zit ook een vaatwasser in het huisje en vaatwastabletten zijn aanwezig. Wanneer je de nostalgie en de sfeer van de camping mist, kun je er natuurlijk voor kiezen om wel over het keurig onderhouden terrein naar het afwashuisje te gaan. Wij deden dat niet en dat is ons ook prima bevallen.  

Camping De Oosterweide natuurcamping

Duurzaam, regionaal en tot in de puntjes verzorgde camping

Een rondje over de camping laat zien waar David en Yvonne voor staan: netjes, duurzaam en regionaal. Tot in de puntjes is het terrein verzorgd en nergens zie je dat een caravan al een paar weken op dezelfde plek staat of een dicht zeil onder de voortent heeft. Dit weekend zien we vooral caravans op de camping staan. Op het tentenveld in de boomgaard is nog heel veel ruimte, ook deze zomer nog.

Lees ook:  Campingtip: Camping De Pomp aan het Lauwersmeer

Het terrein en het sanitair zijn ontzettend netjes en schoon. Er is nagedacht over de sfeer die de Oosterweide uit wil stralen met nette plaatsen, waarvan een paar met privé-sanitair.

Duurzaam zie je terug aan de zonnepanelen, maar ook aan de installaties die ervoor zorgen dat iedereen warm kan douchen. Bij ons huisje zie je het terug aan bijvoorbeeld het dak, dat groen is. Er bloeien zelfs kleine klaproosjes op!

Camping De Oosterweide huisje duurzaam

Het inzetten van de regio

Wat ik heel knap vind aan het concept van de Oosterweide, is dat ze zonder te veel woorden laten zien hoe bijzonder deze regio is. Niet alleen door de verwijzing naar de VAM-berg of de wijngaarden in de buurt, maar ook door het door te voeren in heel veel details.

Zo kun je vlees en ijsjes van boeren uit de buurt kopen en worden er gezellige activiteiten georganiseerd met producten en mensen uit de omgeving. Denk hierbij aan een bierproeverij met een buurman en een barbecue, gefaciliteerd door een buurvrouw. Maar ook ons vaderdagontbijt bestelde ik bij een kleine supermarkt uit de buurt. Hoe luxe dat ze zo’n ontbijt gewoon op de camping komen brengen!

En dan moeten we alweer naar huis

Het weekend telt, jammer genoeg, maar twee nachtjes. We hadden hier wel veel langer willen blijven. Vooral de bevlogenheid en het enthousiasme waarop alles op de camping gebeurt, zorgt dat we ons hier heel erg thuis voelen.

Camping De Oosterweide kamperen

Aan alles is gedacht

Onze oudste speelt nog even in het speeltuintje, terwijl de jongste slaapt en wij ruimen om de beurt de boel op. Dit kan heel relaxed, want zoals gezegd, aan alles is gedacht in dit fijne huisje. Volgende keer kunnen we prima met onze kleine elektrische auto komen. Ook omdat er een laadpaal bij het huisje zit.

We eten nog een oranjetompouce op het terras, want het Nederlands elftal gaat vandaag van Polen winnen. We gaan weer een ronde naar de speeltuin en onze oudste mag als klap op de vuurpijl nog een rondje mee op de grasmaaier.

huisje oosterweide1

Camping De Oosterweide

Was het een succes om in het vakantiehuisje van de Oosterweide te overnachten?

Je hoefde niet eens tussen de regels door te lezen om te weten dat ik enorm enthousiast ben over ons weekend in het vakantiehuisje van de Oosterweide. De camping wordt met enthousiasme en bevlogenheid onderhouden en dat zie je ook terug in het huisje. 

Het is duidelijk dat Yvonne en David vanuit een bepaalde visie hun camping inrichten. Op de informatiesite over het vakantiehuisje staat luxe en natuur. En dat klopt ook. Je kunt er zelf voor kiezen hoeveel je meekrijgt van de camping, maar dat je luxe en natuur meekrijgt staat vast. Overigens is het ook geen straf om wat mee te krijgen van de camping.

Zelfs met erg wisselvallig weer hebben wij ons heel goed vermaakt op en om de Oosterweide!

Camping De Oosterweide huisje

Akke bezocht de Oosterweide op uitnodiging, zoals altijd zijn de ervaring en mening geheel de hare.

 
 
 
 
 

Auteur

Akke kampeert al haar hele leven. Ooit begonnen met haar ouders in een Vergrote Zilvermeeuw. Tegenwoordig wisselt ze haar eigen De Waard af met een lichtgewicht tent of een kampeerbusje. Samen met haar man Hans en hun zoontjes kampeert ze veel in Nederland, soms met en soms zonder hond. Ze houdt erg van Scandinavië en Afrikaanse landen en heeft een grote voorliefde voor IJsland. Leer Akke kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending