Laatst stonden we op camping de Hoge Hof in Groesbeek, bij Nijmegen, om onze nieuwe vouwwagen uit te proberen. Het weer was droog, de camping klein maar fijn en het uitzicht schitterend, een geslaagd weekend. Camping de Hoge Hof is een kleine boerencamping met voor kinderen tot een jaar of 12 voldoende vertier. Hoge Hof is dus bij deze de campingtip van de week!

Kamperen in het heuvelland

Wij wonen maar 10 kilometer verderop in Nijmegen, maar iedere keer als ik aan deze kant van de stad kom dan voelt het als een minivakantie. Het glooiende landschap, waar bossen en weilanden elkaar afwisselen geeft een on-Nederlands gevoel. Deze kleine camping bij Nijmegen ligt boven op een heuvel waardoor je een schitterend uitzicht hebt over Groesbeek en tot ver in Duitsland.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


[easy-image-collage id=6902]

Meehelpen met boer Theo

Op de Hoge Hof kun je jonge kinderen een topvakantie geven. Het melkveebedrijf van Oda en Theo is nog in bedrijf en onze jongste van twee was erg onder de indruk van de lieve maar o zo spannende kalfjes. ‘Schatje is spannend’ was haar conclusie. Je kunt gewoon de stal in lopen en als boer Theo een klusje heeft mogen de kinderen meehelpen.  Als er even niets te doen is kunnen ze zich vermaken in de hooiberg, op de skelters, het volleybalveld, de omliggende weilanden, de trampoline en de schommel. Geen animatie maar wel een hoop lol en ruimte om veilig rond te scharrelen op de Hoge Hof.

Boerencamping

Het leuke aan kamperen bij de boer waarvan de boerderij nog in bedrijf is zijn natuurlijk de dieren en het meehelpen. Het nadeel is wel dat je af en toe wat overlast op de koop toe moet nemen. Zo schrokken we behoorlijk toen we een avond al om acht uur de tent in gedoken waren vanwege de kou en zeer vermoeide kinderen toen op een paar meter afstand een tractor met veel lawaai het gras op het weiland voor ons kwam maaien. Na de schrik is dat echter vooral een reality check want het boerenleven is hard werken.

Genoeg te doen in de buurt van Nijmegen

Camping de Hoge Hof ligt 100 meter van de beruchte zeven heuvelen die door veel wandelaars van de Nijmeegse vierdaagse en hardlopers van de 7heuvelenloop worden vervloekt. Genoeg uitdaging voor fietsers, wielrenners en wandelaars dus. Er is ook genoeg ander vertier in de buurt. Het Afrika Museum, openluchtmuseum Orientalis, speeltuin Tivoli en de binnenstad van Nijmegen zijn allemaal op de fiets te bereiken. Je moet dan wel over een paar stevige kuiten beschikken!

Hoge Hof in Groesbeek, bij Nijmegen praktische zaken

Naast kampeerplaatsen kun je op camping de Hoge Hof ook logeren in een trekkershut of appartement. Er is een verwarmd toiletgebouw met zes betaalde douches (€0,50), warm water is gratis. Wifi is beschikbaar bij de receptie. Er is een grote kampvuurplaats die je mag gebruiken en er zijn enkele buitenhaarden die je bij je tent kunt zetten. Wat mij betreft zijn de mooiste plekjes onderaan de heuvel gelegen. Je hebt dan een schitterend uitzicht. Voor ons was camping de Hoge Hof in Groesbeek een prima plek om de vouwwagen uit te proberen en lekker vakantie vieren vlakbij huis.

Volg kampeermeneer ook op facebook, twitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en tips voor een kleine camping of boerencamping.

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter