Campingtip: Het Goeie Leven, heerlijke familiecamping in het groen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Camping Het Goeie Leven, alleen die lekkere Brabantse naam daar word ik al vrolijk van. Wat er met Het Goeie Leven echt bedoeld wordt, is pas duidelijk na een paar nachten op deze camping tussen Den Bosch en Eindhoven. Veel groen, ruimte om te spelen, hangen in de hangmat en lekker eten bij de Bistro.

natuurcamping brabant

Het Goeie Leven bestaat niet uit rechttoe rechtaan

Slingerende kampeervelden met op de meeste plekken veel ruimte in het midden om te spelen, leuke kruipdoor sluipdoor weggetjes en een visvijver met speelstrand. Dat is camping Het Goeie Leven. Op deze groene camping in Brabant vind je geen rechttoe rechtaan veldjes waar alle caravans netjes in het gelid staan.

De camping is prachtig groen gelegen tegen het bos aan en vanaf de camping loop je zo dat bos in voor een mooie wandeling. Camping Het Goeie Leven is geen Natuurkampeerterrein maar wel een natuurcamping. Het is met zo’n 55 plaatsen een mooie mix tussen een natuurcamping, kleine camping en familiecamping. 

Wel ligt de A50 hemelsbreed een kilometer van de camping af. Overdag hoor je dat door het geluid op de camping en de vogels eigenlijk niet maar ’s nachts als de wind uit de verkeerde richting staat is er een geruis op de achtergrond. Wat mij betreft niet hinderlijk maar als je op zoek bent naar totale stilte misschien teveel.

natuurcamping den bosch

Het zijn de kleine dingen die het doen op camping Het Goeie Leven

De sfeer en aankleding op de camping is een gemoedelijke. De speeltuin is in het landschap verwerkt en de hekken en lantaarns langs de oprijlaan zijn met smaak van gebruikt hout gemaakt. Het toiletgebouw hangt vol met Delfsblauwe tegeltjeswaarheden over “Het Goeie Leven” en in datzelfde toiletgebouw klinken geen rock songs maar vogelgeluiden en parende kikkers.

het goeie leven

kindercamping het goeie leven

brabant kindercamping

Pannakooi, zwembad en speeltuin…

Kinderen tot een jaar of 13 hoeven zich niet te vervelen op Camping Het Goeie Leven. Er is een speeltuin met klimtoestellen, glijbaan, zandbak en kruipbuizen. Wat dat betreft hoot het echt in de lijst met beste kindercampings van Nederland thuis. Er zijn karren en skelters om mee te crossen en op het grote veld is meer dan genoeg ruimte om te ballen. Aan de rand van de camping is ook een speelbos waar hutten gebouwd worden en verstoppertje wordt gespeeld. Onze kinderen waren we al kwijt voordat we uberhaubt de receptie hadden bereikt. 

Lees ook:  Top 9: kindercampings Zeeland, deze zijn écht leuk!

Voor de wat oudere kinderen is er daarnaast ook nog een pingpongtafel, volleybalnet en natuurlijk het zwembad en de pannakooi. Het zwembad is niet groot maar groot genoeg om lekker af te koelen en te spelen. De pannakooi was echter dé ontmoetingsplaats voor de (pré) tieners waar vriendschappen gesloten werden én waar de Champions League in rap tempo werd nagespeeld.

review het goeie leven

Goede koffie én eten in de Bistro, of is het strandtent?

Omdat ik zo slim was om mijn campingaz te vergeten, hadden we al snel een goed excuus om de koffie in de bistro te proberen. De Bistro is het restaurant op de camping met een beetje een hippe strandtent look en feel. Het is gevestigd in de oude boerenschuur waarin ook de receptie en het toiletgebouw zitten.

De cappuccino en espresso’s waren meteen goed gekeurd en het zonnetje en terras met lounge banken en hangmat zorgen ook voor een lekkere vakantiesfeer. Omdat koken zonder gas ook lastig is, hebben we er ook meteen maar gegeten. Een kaart met klassiekers als Surf & Turf, (Vega) Hamburger Het Goeie Leven, spare ribs en een pannenkoek voor de kids, maar origineel gepresenteerd en lekkerder dan de namen doen verwachten.

het goeie leven brabant

camping het goeie leven

Wat is het mooiste plekje?

Camping Het Goeie Leven telt eigenlijk twee delen. Eén groot veld met daarop  een speeltuin, de glampings én visvijver. Daarnaast is er nog een kleiner deel met in het midden een zwembad, met afgesloten hek, en daaromheen verschillende kleinere veldjes. Deze liggen allemaal tegen de bosrand aan.

Wij stonden tegen de bosrand aan. Je hebt daar veel schaduw en voor de kinderen waren de zandbak en het zwembad (110 cm diep) binnen handbereik. Want ook al was het water maar 12 graden (april) gezwommen moest en zou er worden. De bikkels hebben het welgeteld twee minuten volgehouden. Genoeg voor stoere verhalen.

De mooiste plekken zijn als je het mij vraagt tussen het speelbos en de visvijver aan het grote veld. Veel ruimte, rust maar wel met zicht op het speelveld. Echt slechte plekken zijn er sowieso niet, wel lijkt de ene plek ruimer dan de andere.

Den Bosch, Eindhoven en Brabants groen

De camping ligt in Eerde tegen Schijndel aan tussen Den Bosch en Eindhoven. In de directe omgeving van de camping stikt het van de mooie fiets- en wandelpaden. We hebben zelf een wandeling gemaakt én wat geocaches gevonden in het naastgelegen bos en de Vlagheide. Dat laatste is een oude vuilnisbelt die tot natuur en wandelgebied is omgetoverd. De klim naar boven is het zeker waard. Een stadswandeling in Den Bosch met een rondvaart onder de stand door of aan Stripe S in Eindhoven is vanaf Het Goede Leven zo gemaakt.

Lees ook:  Natuurcampings in Groningen, dit zijn onze 5 favorieten

het goeie leven review

Praktische zaken op Het Goeie Leven

In de oude boerenschuur zijn het toiletgebouw, de receptie en het restaurant gevestigd. Hier kun je iedere morgen verse broodjes bestellen, vooral het bruine molenbrood is een aanrader.  We hebben er met zijn allen van gesmuld! Het toiletgebouw wordt erg netjes gehouden en is groot genoeg voor de hele camping. Ik heb geen enkele keer hoeven wachten terwijl de camping bijna helemaal vol stond. 

Kampvuur bij de tent is niet toegestaan maar er is een vuurplaats waar je in overleg naar hartenlust mag stoken. Aankomst is vanaf 14:00 en vertrek voor 12:00 en als je mazzel hebt en jouw plek is niet gereserveerd doen de eigenaren Anke en Johann niet moeilijk en kun je rustig aan vertrekken.

Het Goeie Leven ik word er vrolijk van

Het Goeie Leven is een ruim opgezette camping met genoeg vertier voor kinderen tot een jaar of 13 en een bistro voor een goede kop koffie of lekkere hap. De sfeer op de camping is een mix van Brabantse gezelligheid, spelen in het groen en een ontspannen strandtent bij de bistro. Wat mij betreft een heerlijke Brabantse natuurcamping voor het hele gezin. 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

 • Een goede tip! Wij staan ook bij voorkeur bij het water aan het einde van het veld. Veel ruimte en heerlijk rustig.
  Wij waren hier ook met het weekend van de Luchtgekoelde VW Club. We hebben toen met de hele groep heerlijk en gezellig gegeten in de Bistro. De camping biedt een mooi evenwicht tussen ruimte, natuur en gemak (Bistro/terras en een verwarmd toiletgebruik) met hele vriendelijke eigenaren.

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending