Camping Hartje Groen, Nederland is een hippe natuurcamping rijker

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Camping Hartje Groen in Schaijk dat is een echte Kampeermeneer camping schreef één van mijn volgers laatst. Eerlijk is eerlijk, ik had nog nooit van Hartje Groen gehoord. Niet zo gek ook want de camping draait dit jaar haar eerste seizoen. Afgelopen weekend hebben we in Schaijk gekampeerd op deze sfeervolle natuurcamping vol creativiteit. Volgens mij is Hartje Groen is een aanwinst voor kamperend Nederland.

hartje groen camping review

Hartje Groen laat mijn retro hart harder kloppen

Hartje Groen is nieuw maar de camping bestaat al jaren en droeg tot vorig jaar de naam ‘De Holenberg’. In één winter tijd heeft de camping echter een complete facelift gekregen. Van standaard familiecamping is camping Hartje Groen veranderd in een klein sfeervol paradijsje in de natuur waar ik telkens verrast word met dingen die mij vrolijk maken. Een kabelbaan over het water, de retro bloemenparasols bij het restaurant, muziek bij het afwassen en een ruime huiskamer met retro meubels én een open haard. De sfeer die er is neergezet is een mix van een ontspannen festival, een natuurkampeerterrein en een hippe strandtent.

natuurcamping branbant

Spelen in de pipowagen of slingeren over de zwemvijver

Voor kinderen is de camping een speelparadijs. Er is natuurlijk water maar als je op het ‘Aan de Dreef’ veld staat is dat ver genoeg weg om ook kleine kinderen vrij rond te laten lopen. Er zijn drie speeltuinen op het terrein, een kampvuurplek, een zwemvijver met strandje én gedurende het hoogseizoen wordt er één of twee keer per dag iets voor de kinderen georganiseerd. Vlinders knutselen, levend stratego en survival stond er tijdens ons bezoek op het programma. Al na drie minuten op de camping zat onze oudste broodjes te roosteren boven het kampvuur en de jongste bestierde de speeltuin. Het is de eerste camping dit jaar waar we zowaar een boek hebben kunnen uitlezen in de hangmat.

alternatieve camping

Kies het kampeerveld dat bij je past

Bijzonder is dat het voelt alsof de camping veel kleiner is dan de 150 plekken die het heeft. Dat komt omdat de camping in ruwweg drie zones met velden is opgebouwd. Als het aan mij had gelegen waren we in het Holenbergbos gaan staan. Een ruw kampeerterrein met wat heuvels midden in het bos. De plekken hier hebben veel privacy en geven je echt het ouderwetse kamperen in de natuurgevoel.

Lees ook:  Natuurcampings in Friesland dit zijn onze 7 favorieten

Met jonge kinderen hebben we toch voor het viervoetervrije familieveld ‘Aan de Dreef’ gekozen. Een veldje met een fijne speeltuin met een wel erg coole pipospeelwagen waarin onze jongste helemaal opging in haar spel. Fijn aan dit veld is dat je vlak bij het toiletgebouw, de speeltuin en ‘t’Hart’ zit, dat is waar de kinderactiviteiten worden georganiseerd. Het laatste deel van de camping is de ‘Bermweide’. Dit zijn zes of zeven kleinere velden dichtbij de zwemvijver met nog een speeltuin. Deze velden zijn iets rustiger, hier mogen ook honden komen en geschikt voor wat oudere kinderen die zich de hele dag met bootjes, de kabelbaan én het strandje prima zullen vermaken.

camping brabant

Een Hartje Groen pizza aan de aanschuiftafel mét rucola

Bij de ingang van camping Hartje Groen staat restaurant ‘De Boshut’. De Boshut, welke helemaal in moderne grootmoedersstijl is ingericht, fungeert ook meteen als receptie voor de camping. Rondom de Boshut, is een groot terras met daarnaast een kleine speelplaats. Je kunt dus heerlijk aan de cappuccino terwijl de kids zich wel vermaken. Óf aanschuiven bij één van de aanschuifavonden die iedere vrijdag en zondag gehouden worden. Wij schoven aan tijdens de pizza-avond. Lange tafels, een onuitputtende stroom van voor je neus gebakken pizzapunten én meteen contact met je medekampeerders. Erg gezellig en vooral de pizza rucola is een aanrader.

Spring vanaf de camping op je mountainbike

Camping Hartje Groen ligt midden tussen Nijmegen en Den Bosch. Beide op 30 minuten rijden en leuke steden om eens te bezoeken. Maar ook direct buiten de camping is genoeg te beleven. Camping Hartje Groen ligt namelijk midden in natuurgebied de Maashorst. Deze ligt vol met wandel-, fiets- en vooral ook mountainbikepaden. (Wereldkampioen mountainbiken Bart Brentjes heeft hier zijn oefengebied).

hartje groen natuurcamping

Struinen met Docus de Das

Direct tegenover de ingang van camping Hartje Groen ligt het avonturenpad van Docus de Das! Een wandeling voor kinderen tot een jaar of 10 van anderhalve kilometer door het bos. Tijdens de wandeling moeten de kinderen de vriendjes van Docus Das zoeken en komen ze langs speeltoestellen, klauterpaden, een vennetje en kruiptunnels. Erg leuk om te doen én ook een prima rondje om met je peuter om zes uur ’s ochtends te lopen zodat de rest van de camping nog even kan slapen.

camping groen hartje

‘Ik vertrek’ dicht bij huis maar met goede afloop?

De nieuwe beheerders die deze camping tot een enorm sfeervolle plek hebben omgetoverd in één winter zijn Joep en Alice. Hun verhaal is een soort ‘Ik vertrek’ maar dan dicht bij huis.  Hartje Groen kwam op hun pad terwijl ze beiden nog in het basisonderwijs zaten. Ze hebben het avontuur gegrepen en in korte tijd Nederland een mooie camping rijker gemaakt.

Lees ook:  Mini adventure: Zet je tent op 6,5 m hoogte op een boomkroonplateau

Zijn ze al klaar? Nee je merkt dat de camping nog niet helemaal af is. De natuur moet op verschillende plekken nog zijn werk doen en de plannen van Joep en Alice zijn nog niet allemaal uitgewerkt. Zo wordt er op dit moment een grote vlinderidylle aangelegd en nog een speelbos aangeplant. Langs de zwemvijver moeten nog een aantal creatieve glamping accommodaties komen. Tot nu toe lijkt deze ‘Ik vertrek’ aflevering echter positief af te sluiten. Misschien toch het voordeel van de taal van je gasten begrijpen?

natuurcamping hartje groen

Hartje Groen even praktisch

Camping Hartje Groen heeft 150 plaatsen, je kunt een plaats reserveren of bij aankomst zelf rondlopen en jouw favoriete stek zelf uitkiezen. Naast de camping en camperplaatsen zijn er ook verschillende trekkershutten te huur. Er is één groot toiletgebouw waar ook een wasmachine en droger zijn. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe kleine toiletgebouwen geheel in stijl en verspreid over het terrein. De douches zijn gratis. Er zijn op de camping twee kampvuurplaatsen waar je zelf een kampvuur mag stoken, voor je tent is dat niet toegestaan. Bij de Boshut en in de gezellige huiskamer is gratis wifi beschikbaar. Broodjes zijn te bestellen en vanaf 8:30 beschikbaar.  Eigenlijk zijn de belangrijkste dingen voor een fijne vakantie geregeld op camping Hartje Groen.

Alle natuurcampings in Nederland >>

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending