6 kleine kampeertips die het écht makkelijker maken!

64d50467ce3ab4c72923183c1b6ddca6?s=55&d=mm&r=g Wijtske Ken je dat?  Van die momenten op de camping dat je denkt: hmmm, dat is nu al de zoveelste keer dat me dat overkomt. En nu ga ik het echt oplossen! Ik heb ze regelmatig en ik heb ze nu voor eens en altijd opgelost. Deze kampeertips maken je campingleven makkelijker. Dit zijn voornamelijk tips voor kleine probleempjes waar ik eens goed over nagedacht heb. 

camping muntdouche

1. Voorbereid douchen

Herken je dit scenario? Je staat in het meestal te krappe douchehokje, alle kleren net uitgedaan en klaar om te gaan douchen, je draait je om en komt tot de ontdekking dat je met muntjes moet betalen om te kunnen douchen. Vaak is dit een 50 eurocentmuntje. Dus je kan alles weer aantrekken om terug te gaan naar je kampeermiddel om een muntje op te halen. In het ergste geval moet je zelfs naar de receptie om muntjes te wisselen. 

Dit overkwam mij één keer en sindsdien heb ik altijd een 50 eurocent muntstuk in mijn toilettas zitten voor nood. En we hebben een potje in de camper waar ik allerlei kleingeld in gooi zodat we genoeg muntjes hebben voor douchen. 

t shirt camping wc rol

2. Wc-rol onder de arm

Wie kent het niet? Met de wc-rol over de camping moeten lopen omdat de camping hierin niet voorziet. Toch gênant momentje, en daarbij, het is ook het cliché dat het meest genoemd wordt als je vertelt dat je gaat kamperen. En vooral de tegenstanders roepen dan het hardst: je denkt toch niet dat ik met een wc-rol onder de arm over de camping ga lopen? Sterker nog, er zijn zelfs T-shirts met een printje van een wc-rol onder de oksel. Ik vond het wel zo grappig dat ik mijn man er eentje cadeau heb gedaan en hij draagt hem graag op de camping. 

Enfin, als je liever niet met een wc-rol onder de arm wil lopen, heb ik voor jou een hele handige tip: pak of maak een klein (katoenen) tasje en stop daar je wc-rol in. Ik heb er zelf eentje gemaakt met een koordje eraan zodat ik hem ook op kan hangen aan de deurkruk bijvoorbeeld. Handig, want zo kan ie niet vallen op de vaak niet al te schone toiletvloer. En je bent toch een soort van incognito als je op weg gaat naar het toiletgebouw. 

kleingeld euro

3. Contant geld in een geldkokertje

Kleingeld of contant geld is sowieso een goed idee om in je kampeermiddel of auto te bewaren. Handig voor  jezelf of je kinderen om een ijsje te halen op de camping. Of onderweg een kopje koffie bij een tankstation of dat kleine restaurantje in dat pittoreske dorpje.

Lees ook:  Deze kampeeraanbiedingen in april vond ik verleidelijk!

In Nederland kun je bijna overal wel pinnen, maar ik merk dat dat in het buitenland nog niet altijd overal gewoon is. En dan baal je als het bakkertje op de camping alleen contant geld accepteert, maar jij met je pinpas staat te zwaaien. Dus zo’n lekker ouderwets kokertje vol met kleingeld is heel handig! 

4. Hoe droog je je voeten af in de campingdouche

Voeten afdrogen in een campingdouche is ook altijd zo’n dingetje. Los van het feit dat je het beste van die goedkope teenslippers aan kunt hebben onder de douche, zul je toch je voeten een keertje moet afdrogen en de (microvezel) handdoek wil je graag vaker gebruiken. Ik gebruik voor mijn voeten daarom een superklein microvezel vaatdoekje. In een aparte kleur die ik gescheiden houd van de andere doekjes. Deze kun je ook uitspoelen en droogt snel, net als de gewone microvezeldoeken, maar je vervuilt je grote handdoek niet. 

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

microvezeldoekjes

5. Microvezeldoekjes zijn de uitvinding van de eeuw

Microvezeldoekjes zijn sowieso perfect voor allerlei dingen. Wij gebruiken een gele als handdoekje op de camping en een blauwe voor het afdrogen van de vaat. De groene is voor het schoonmaken van de tafel en de afwasplek op de camping. De doekjes zijn goed uit te spoelen met een beetje afwasmiddel en drogen supersnel, dus voor de volgende afwas zijn ze zo weer beschikbaar. 

Ik heb ook een aantal microvezel handdoekjes aan elkaar genaaid als een washandje, zelfde verhaal, lekker uitspoelen met je favoriete zeep en laten drogen. We hebben allemaal onze eigen kleur, dus iedereen zijn eigen washandje. Je ziet het al voor je, hè: bij ons hangt de waslijn elke dag vol met verschillende kleuren en vormen microvezeldoeken 

6. En last but not least: wassen op de camping 

Je ontkomt er niet aan, er zal ergens op vakantie wel eens een wasje gedraaid moeten worden. Handwasmiddel is natuurlijk perfect om bij je te hebben en ik heb Waspa ontdekt. Dit is perfect voor allerlei soorten wasjes, maar ook voor het schoonmaken van verschillende dingen. Erge vlekken krijg je uit je kleding door Waspa rechtstreeks op de vlek te smeren en daarna gewoon te wassen in de wasmachine.

Lees ook:  Welke camperverzekering? Check deze 9 tips voor je kiest

Als je niet over een wasmachine beschikt op een camping, dan kun je ook een grote zwarte vuilniszak met was, water en wasmiddel vullen, lekker in de zon zetten om op te warmen en zo nu en dan ermee te rollen. Dan moet je natuurlijk wel in een warm land kamperen. Brandschoon zal het wel niet worden, maar goed genoeg voor je vakantiewas. 

Dit zijn de zes tips die ik je wilde geven.  Heb jij nog leuke tips voor kleine praktische huishoudelijke campingprobleempjes? Ik ben benieuwd!

Auteur

Ik ben Wijtske, 50jaar en samen met mijn man en kinderen kamperen we er op los. Met onze Volkswagen T3 camper trekken we er op uit in Nederland en Europa. Het liefst kampeer ik op Staatsbosbeheer of alternatieve sfeervolle campings.
Leer Wijtske kennen...

3 reacties

  • Toilettas overal ophangen
    Ik heb een smal keycord en twee gordijnknijpers aan het lusje van mijn toilettas gemaakt. De knijpers zitten met een oogje vast zodat het knijpgedeelte vrij is voor mijn handdoek en het keycord. Ook heb ik altijd een losse S haak erin om over een deur of afscheiding te hangen. Overal weet ik mijn toilettas zo op te hangen. Alleen het keycord, of het keycord om een leiding slaan en vastzetten aan het knijpertje.

  • Het blijft lastig
    Goeie tips, voor de camping. Handig. Voor de meesten onder ons.
    Maar….
    campings zijn nog steeds niet allemaal ingericht op de actieve, maar gehandicapte kampeerder. Al 40 jaar kampeer ik, en het verbaast mij hoeveel argumenten en excuses ik al gehoord heb om mij te vertellen dat ik niet welkom ben, samen met mijn rolstoel.
    ondanks dat de wet hierin voorziet zijn veel campings niet geschikt, hoewel een kleine aanpassing vaak de meeste problemen oplost.
    Voor veel 60-plussers en beperkten is het een ware speurtocht.
    Vaak is er een damestoilet, een herentoilet, een kinder-wc, buiten-en binnendouche, maar geen gehandicapten voorziening of zelfs maar toilet. Tips? Kom maar door….

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Algemeen
    Sending
  • Gebruiksgemak
    Sending
  • Pakmaat
    Sending
  • Kwaliteit
    Sending