Oui, Oui! We kunnen vanaf vandaag kamperen in Frankrijk

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk OUI, OUI! Gisteravond gaf president Macron een persconferentie waarin hij aankondigde dat vanaf vandaag, 15 juni de grenzen van Frankrijk voor buitenlandse toeristen weer geopend worden. Vakantie in Frankrijk kan dus toch dit jaar. Maar hoe zit het met de campings?

Zoals al verwacht werd is er gisteren door de Franse president aangekondigd dat de grenzen voor toeristen en kampeerders uit de hele EU met uitzondering van Spanje open gaan per middernacht op 15 juni. Dit geldt dus ook voor Nederlanders en Belgen. Veel andere Europese landen gingen Frankrijk voor.

Campings open?

Eerder gingen per 2 juni de campings in Frankrijk al open. Deze waren echter alleen toegankelijk voor Fransen. Nu de grenzen weer open zijn mogen ook buitenlandse kampeerders weer kamperen in Frankrijk.  De campings in het Ille de France rondom Parijs waren nog gesloten en zouden pas op 23 juni openen. Deze beslissing is nu vervroegd. Ook campings in het Ille de France mogen per 15 juni open.

Opluchting voor Franse campinghouders

Het openen van de grenzen is een opluchting voor Franse campings. De openstelling komt voor het hoogseizoen waarin ze tot 80% van hun omzet draaien.  Zelf hebben wij onze zomervakantie inmiddels gepland. We gaan een rondje Eifel, Vogezen, Ardennen maken en gaan we nog een week op een Nederlandse camping  staan. Zo spekken we de gehele Europese economie. Durven jullie het aan om naar het buitenland op vakantie te gaan deze zomer? 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending