Goedkoop kamperen: Goedkope uitjes tijdens de vakantie!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Als je op vakantie bent wil je ook wat van de omgeving zien en beleven. Uitjes kunnen daardoor een flinke aanslag doen op je vakantiebudget. Maar leuke dingen doen op vakantie hoeft niet veel te kosten. Daarom deze week in de serie ‘Goedkoop kamperen’: Goedkope uitjes, hoe hou ik uitjes op de camping betaalbaar?

louvre-gratis-zondag

Check de gratis dagen voor goedkope uitjes

In veel landen zijn de musea op bepaalde dagen of voor bepaalde doelgroepen gratis. Check dus vooraf op welke dagen je gratis naar het museum kunt en of je bijvoorbeeld voor kinderen en 55+ers entree hoeft te betalen.  Zo zijn in Frankrijk veel musea de eerste vrijdag of  zondag van de maand gratis. Een bezoekje aan het Louvre met vier personen kost dan geen €60 maar helemaal niets.

Koop kortingsbonnen ( op marktplaats )

In veel steden maar ook regio’s kun je een regio- of citycard kopen. Hiermee kun je vaak gratis gebruik maken van het openbaar vervoer, gondelliften, musea en evenementen. Vooral als je langere tijd op één plek blijft en veel wilt doen kan dit soms behoorlijk wat kosten schelen. Stedentripper zette de beste citycards op een rij. Op Austria.info staat verder een overzicht met alle regiokaarten die er te krijgen zijn.

De Efteling, Walibi Flevo, Burgers Zoo en veel andere uitjes in Nederland hebben vaak kortingsacties lopen.  Op marktplaats is een goede handel in kortingskaarten en coupons die mensen niet meer gaan gebruiken. Houd je wel aan de regels van het veilig handelen. Zo kun je ook aan goedkope uitjes komen. Zo zijn wij eens voor de helft van de prijs naar de Efteling geweest. Dat is bij vier man toch een besparing van zo’n €60,-.

Foto:: cs.belgium

Foto:: cs.belgium

Geniet van de natuur en omgeving en vergeet niet te picknicken

Om een leuke dag te beleven hoef je echt niet per sé entree te betalen. Lekker wandelen of verstoppertje spelen in het bos, een dagje naar het strand en springen in de golven of verdwalen in de kleine straatjes van een historisch stadje, het is allemaal gratis. Wil je het ook echt goedkoop houden neem dan je eigen proviand mee. Gewoon voor vertrek een lekkere picknickmand of tas vullen en flesjes met water mee. Zoek een mooi plekje op en maak er een heerlijk rustmoment van, kinderen kunnen hier vaak ook enorm van genieten.

Lees ook:  Welcome to my garden, gratis kamperen voor slow travellers

Hoezo goedkope uitjes? Blijf op de camping

Iedere dag er op uit gaat aardig in de papieren lopen en echt tot rust kom je ook niet. Dus las regelmatig een lekker campingdagje in. Wij wisselen ze meestal af. De ene dag wat doen de andere dag op de camping. Maar als het lekker weer is en de kinderen vermaken zich kunnen we ook rustig de camping een paar dagen niet af komen behalve dan voor boodschappen.  Op de camping is vaak genoeg te doen. Zo kun je zelf campingspellen of reisspellen spelen, de kinderen lekker laten spelen of een echte chill dag plannen. Of ga tijdens het paalkamperen lekker wandelen. Er zijn ook kampeerders die juist voor een iets duurdere camping met veel animatie en activiteiten kiezen omdat je dan minder uitjes hoeft te maken.

Foto: Robert-Couse

Foto: Robert-Couse

Ga boodschappen doen

Eén van de dingen die mijn vriendin een echt vakantiegevoel geeft is boodschappen doen in een mega supermarkt. Ik vind het ook altijd leuk om weer eens rond te neuzen in een buitenlandse supermarkt, gewoon om te zien wat voor andere producten je daar kunt vinden. Uhm buitenlandse kampeer- en outdoorwinkels doen het ook goed, hoor. In Lissabon zijn we al eens een hele middag kwijt geweest in de Decathlon, waar je ook prima terecht kunt voor goedkoepe kampeerspullen.  Lokale groente- en fruitmarkten zijn ook vaak een leuk uitje want daar vind je nog eens echt andere producten. Het moeten wel goedkope uitjes blijven dus pas op dat je je niet teveel laat verleiden door al dat moois en lekkers.

Geef je kinderen vakantiegeld

Vanaf hun 4e verjaardag krijgen onze kinderen vakantiegeld en ik kan het iedereen aanbevelen. Voor nu is dit geld alleen voor leuke hebbedingen bedoeld, maar ik kan me voorstellen dat ze er steeds meer van moeten gaan betalen. Het voorkomt een hoop gezeur: ‘Ahhhh mag ik die balllll?’ of ‘Pap ik wil zo graag dat babyschaap’.  Tja, ze mogen zelf bepalen waar ze het aan uitgeven, maar op is op. Zo blijf jij binnen budget en leren je kinderen budgetteren.

Een uitje hoeft dus niet altijd veel te kosten. Het helpt als je vooraf een budget opstelt per week voor de uitjes op vakantie dan weet je ook of er nog ruimte is voor een goedkoop of een duur uitje. Al moet ik eerlijk zeggen dat ik dat zelf niet doe.  Welke tips voor goedkope uitjes heb jij nog voor ons?

Lees ook:  Pas op! Maximum snelheid Frankrijk op autoweg gaat omlaag

In de serie ‘Goedkoop kamperen” verschenen ook: 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending