Glamping met privé sanitiar in Nederland maakt glamping wat mij betreft echt luxe. Een safaritent, pod, pipowagen of boomhut met eigen sanitair dat kan op steeds meer plaatsen. De luxe van niet naar een toiletgebouw hoeven om naar het toilet of onder de douche te gaan maar toch het gevoel en de vrijheid van avontuurlijk kamperen op een camping. Omdat lezers van mijn campings met privé sanitair artikel ook vroegen om zo’n lijst voor glamping in Nederland met eigen badkamer ben ik op zoek gegaan en heb er al 151 gevonden. 

Glamping met privé sanitair is niet overal hetzelfde

Even een waarschuwing vooraf want onder de noemer privé sanitair vallen verschillende definities. In de meeste gevallen betekent privé sanitair ook echt een eigen badkamer met toilet en douche in je eigen safaritent, pod, pipowagen of boomhut of in een aparte unit ernaast.

Maar er zijn ook glampings in Nederland waar privé sanitair betekent dat er enkel een toilet is en waarbij je nog moet douchen in het toiletgebouw. Hetzelfde geldt voor warm water. Vaak hebben de glampings die enkel een toilet hebben ook geen warm water maar alleen koud water. Dat is allemaal geen ramp natuurlijk maar als je een warme douche verwacht en er is enkel een toilet is dat wel even balen. Goed checken vooraf dus. 

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


safaritent met prive sanitair

99 x Safaritent met privé sanitair  in Nederland

Safaritenten waren het eerste soort glamping dat we in Nederland leerden kennen en hiervan zijn er dan ook veruit de meeste. Let wel op want het overgrote deel van de safaritenten heeft geen eigen sanitair. Je maakt dan gebruik van het toiletgebouw van de camping. De safaritenten met prive sanitair op de onderstaande lijst hebben echter wel allemaal een vorm van privé sanitair. Ze zijn per provincie gerangschikt en onderaan dit artikel vind je ook nog een overzichtskaart. 

Safaritent met eigen douche en wc in Groningen 

Safaritent met eigen sanitair in Friesland 

Safaritent met privé sanitair in Drenthe 

Safaritent met privé sanitair in Flevoland 

Safaritent met eigen badkamer in Overijssel 

Lodge tent met eigen sanitair in Gelderland 

 1. FarmCamps Den Branderhorst – Hengelo  
 2. Camping Mölke – Zuna  
 3. Ardoer De Bosgraaf – Lieren  
 4. De Boshoek – Voorthuizen  
 5. Vakantiepark ‘t Rheezerwold – Hardenberg  
 6. BoerenBed Landgoed Tongeren – Epe  
 7. Boerenbed Landgoed Vollenbeek – Ermelo  
 8. Buitenplaats Beekhuizen – Velp  
 9. Camping Den Blanken – Neede  
 10. Camping de Boshoek – Voorthuizen  
 11. Camping De Twee Bruggen – Winterswijk  
 12. Eiland van Maurik – Maurik  
 13. Landal Rabbit Hill – Nieuw Millingen   
 14. De Luttenberg – Luttenberg  
 15. Landgoed Ginkelduin – Leersum  
 16. Buitengoed Ruysbos – Althorst   
 17. Camping Betuwestrand – Beesd  
 18. Camping de Ijsvogel – Voorthuizen  
 19. Vreehorst  Winterswijk  
 20. De Zandhegge – Emst  

Safaritent met privé sanitair in Utrecht 

Safaritent met eigen toilet en/of douche in Noord Holland 

Safaritent met eigen sanitair in Zuid Holland 

Lodgetent met privé sanitair in Noord Brabant 

Safaritent met eigen badkamer in Limburg 

Safaritent met privé sanitair in Zeeland 

15 x Boomhut met privé sanitair in Nederland

Slapen in een boomhut heeft iets magisch. Het is eigenlijk ieder kinds’ jongens- of meisjesdroom. De bladeren die om je heen ruissen, de vogels die voor je neus op een tak landen en het onnatuurllijke gevoel om in de lucht te lopen. Glamping in een boomhut is populair en er komen er steeds meer op campings in Nederland. De meeste van deze boomhutten heggen geen eigen sanitair maar een boomhut met privé sanitair is ook geen uitzondering meer getuige onderstaande lijst.  Wat een ervaring is dat voor kinderen maar stiekem ook voor volwassenen hoor. 

16 x Pipowagen met privé sanitair in Nederland

Slapen in een pipowagen met privé sanitair geeft je het gevoel van een echte vagebond maar wel met de luxe van thuis. Want deze lijst van gave pipowagens, de één nog origineler dan de ander. daar krijg ik echt een gevoel van vrijheid bij. Niet bij alle pipowagens zitten het toilet en de douche in de pipowagen zelf. Soms zit de eigen badkamer in een aparte unit naast de wagen. 

slapen in een pod

18 x Pod of trekkershut met privé sanitair in Nederland

De meeste pods zijn niet veel meer dan een houten geissoleerd huisje met twee bedden maar er zijn ook luxere versies met eigen keuken en badkamer zoals in de onderstaande lijst. Wel is het vaak zo dat je inn een pod, in verband met de brandveiligheid, niet mag koken. Dat doe je dus buiten. De grotere pod wordt ookwel Mega Pod genoemd en heeft een eigen toilet, douche en wastafel. 

Hoewel trekkershutten eigenlijk bedoeld zijn als basic accommodatie voor wandelaars en fietser zie je ook op campings en glampings in Nederland steeds luxere versies verschijnen zoals de Trek-In.  Deze mooi ontworpen trekkershutten zijn er in een grote en kleine versie. De Junior versie heeft alleen een toilet de gewone Trek-in een volledige badkamer. Het fijne van zowel een trekkershut als een pod met privé sanitair is dat ze super goed geisoleerd zijn waardoor je ze ook in de winter kunt huren. 

Alle glamping met privé sanitair in Nederland 

Ken je nog een glamping met sanitair die we moeten toevoegen? 

Dit is al een mooie verzameling van safaritenten, pipowagens, pods, trekkershutten en boomhutten met eigen sanitair. Maar in Nederland zijn vast nog meer glampings met privé sanitair te vinden. Weet je er één die nog niet op de lijst staat laat het mij dan weten via dit formulier dan vul ik ze toe. 

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

3 reacties

 • Op camping de Gouwe Stek in Noord Holland in Bovenkarspel is er een vernieuwde safaritent met eigen toilet in de tent.

  Nu het toiletgebouw niet open mag, zijn dr pipowagens en de safaritent met privé sanitair. Dit is tot het sanitair weer open mag.

 • Het formulier om een locatie toe te voegen werkt helaas niet. Op camping Rheezerwold staan ook 2 superluxe lodges met privesanitair.