Slapen in een prehistorische caravan bij Lex

Reageer

1b9872d8fccdb4c52235befa738b8d40?s=55&d=mm&r=g Akke In oktober kamperen is soms wel een beetje een uitdaging. Toch hield de regen van de afgelopen dagen ons niet tegen. In het eerste weekend van de herfstvakantie (van het noorden) reden Hans en ik, samen met ons hondje Boas, naar Zuid-Holland om te kamperen via campspace.

Kamperen bij particulieren

Zoals Erik een tijd terug al schreef, zijn er steeds meer mogelijkheden om bij particulieren in de tuin te slapen. Via campspace kun je op de mooiste plekjes slapen. Omdat het in oktober toch wat kouder wordt, heb ik een plekje uitgezocht waar je niet alleen in je eigen kampeeruitrusting hoeft te slapen. We slapen in de ‘prehistorische caravan’ van Lex.

ervaring campspace

Kamperen via campspace

Een plek reserveren via campspace is erg gemakkelijk. Via de site kun je zoeken op locatie, maar ook op thema. Voor ons was het belangrijk dat Boas, onze hond, mee kon. ‘Huisdieren mee’ is één van de thema’s waar je op kunt zoeken. Toen ik binnen dit thema zocht, kwam ik al snel een toffe foto tegen van de caravan met houtopslag op het erf in Langerak.

Wanneer je via de site doorgeeft welke data voor jou handig zijn, wordt gecontroleerd of deze ook beschikbaar zijn bij de host. Het lijkt een beetje op Airbnb, alleen dan voor kampeerders. Je krijgt een mailtje van de host met een bevestiging en je kunt op reis. Via de website betaal je heel gemakkelijk.

kamperen bij particulier tuin

Kamperen bij Lex

Tijdens onze heenreis regent het nog een beetje, maar de lucht klaart op wanneer we afslaan naar Langerak. Gelukkig, want de komende twee nachten staan we bij Lex in de tuin aan de Lekdijk.

De ruime tuin is extra mooi zo in de herfst, want naast de walnoten, zijn ook de appels en peren nu rijp. Er zijn verschillende boompjes met bessen, waardoor er allemaal vogels actief zijn om ons heen.

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Er zit geen schutting om de tuin. Dat is ook helemaal niet nodig voor de rust. Onze achterburen zijn twee geitjes en een pony en in het weiland voor de caravan staan schaapjes. Door slootjes kunnen zij niet op het terrein komen. Hier lopen wel Schaap en Aap, twee kleine kippetjes.

Lex is een fijne gastheer die trots zijn imperium toont. Overal zien we zijn creativiteit terug. Niet alleen door de grappige manier waarop de caravan is verbouwd, maar ook de schuur of mancave die dient als gemeenschappelijke ruimte met daarin onder andere een provisorische, maar goed werkende douche.

overnachten houten caravan

overnachten campspace

Kamperen of glamping?

De faciliteiten van deze toffe plek zijn basic. Je komt hier om te genieten van de rust en de ruimte; niet om een vijfsterrenvakantie te vieren.

De caravan is dan ook een prima plek voor een kampeerder die niet zijn eigen tentje op wil zetten. Er zit een vast bed in, een tweepersoonszitje, een espressoapparaat en een koelkast. Er is stroom, maar geen water.

Toch voelt ons verblijf wel luxe, niet alleen door de koelkast en het espressoapparaat, maar vooral door de prachtige omgeving en het geweldige ontbijt! Lex houdt van lekker eten en drinken en is hier in het dagelijkse leven dan ook druk mee. Dat merk je aan de kwaliteitsproducten op de ontbijttafel. Vooral de confituren en de gele kersen in siroop vallen erg goed in de smaak. 

overnachten houten caravan

Kun je hier ook met je eigen kampeermiddel staan?

We staan helemaal alleen in de tuin, maar er is zeker plek voor meer mensen. Vooral in het voorjaar kan ik me voorstellen dat hier tentjes onder de bloeiende appel- en perenbomen staan. Lex vertelt dat er onlangs een 4×4 op het terrein heeft gestaan. Wanneer het niet heel nat is, en het kampeermiddel niet te breed is, kan er veel.

Ook wandelaars of fietsers zonder tentje zouden naast in de caravan ook in de mancave kunnen slapen. Deze knus omgebouwde schuur dient als gemeenschappelijke keuken. Er is een toilet en een douche én er is een kamertje met een stapelbed.

In de gemeenschappelijke ruimte is het lekker warm door de houtgestookte oven. Dat is in oktober geen overbodige luxe. De ruimte is leuk ingericht; het is er knus door de verschillende houtsoorten die verwerkt zijn en de oven is echt een plaatje.

Lees ook:  2 dagen vlot varen in Nederland, vaar het avontuur tegemoet

glamping campspace

Wat kun je doen in de omgeving?

Er zijn talloze wandel- en fietsroutes in de omgeving van Langerak. Wij wandelen prachtige routes langs de Lek. ‘s Avonds van de caravan naar Nieuwpoort, een vestingstadje, en de volgende dag steken we de Lek over om bij Jaarsveld een mooie route te lopen.

Doordat we dit met een pontje doen, voelt het nog meer alsof we echt op reis zijn. Het doet me denken aan de zomer in Friesland of onze reizen door Scandinavië

Bij Langerak staat een wipmolen, die zeker een bezoekje waard is, en zijn opvolger, een dieselgemaal, staat ook in de buurt. Daarnaast is het leuk om Nieuwpoort te bekijken en in Willige Langerak zit een natuurmuseum met klompenwinkel.

Je kunt ook kanoën op de Lek, maar dat lijkt ons meer een warmweeractiviteit. Daarnaast zijn er op zaterdag allemaal hobbyvissers actief.

Zou ik deze plek aanraden?

Misschien heb je al tussen de regels door gelezen dat ik erg enthousiast ben over deze plek. Ik zou deze dan ook zeker aanraden. Deze campspace is geschikt voor natuurliefhebbers die rust zoeken en naast lekker eten niet andere luxe verwachten.

Ik vond het opvallend hoe vriendelijk de mensen zijn in deze omgeving. We werden overal gegroet en toen we op het terrasje voor de snackbar in Nieuwpoort zaten, wenste iedereen ons een goede maaltijd toe. Daarnaast is er genoeg te zien en te doen in deze regio. Dit geldt niet alleen voor natuur-, maar zeker ook voor cultuurliefhebbers.

Auteur

Akke kampeert al haar hele leven. Tot voor kort in haar zelfgebouwde kampeerauto, maar nu weer in haar De Waard of lichtgewicht tent. Samen met haar man Hans en hond kampeert ze veel in Nederland, maar ook, zonder hond, in Scandinavië, Oeganda en afgelopen zomer op IJsland. Leer Akke kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending