Dit campingservies heeft antislip én antirammel!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een vrolijk en mooi campingservies maakt je lunch of campingontbijtje nog net wat feestelijker. Dus ik ben altijd op zoek naar mooie nieuwe serviezen. Zo liep ik op de Kampeer en Caravan Jaarbeurs afgelopen jaar tegen het mooie Vivid zachtgroene melamine servies van Gimex aan. Ik stopte omdat ik het mooi vond, maar kwam er toen achter dat dit merk servies ook een paar handige noviteiten heeft.

Gimex campingservies met antislip linea

Gimex campingservies Duitse gründlichkeit

Gimex is geen nieuw merk op de camping. In Duitsland is het ontzettend populair. Daar komt het servies ook oorspronkelijk vandaan. Maar hier in Nederland is het langzaamaan in steeds meer kampeerwinkels te krijgen.

Wat Mepal voor Nederlanders is, is Gimex voor veel Duitse kampeerders. Echt kwaliteitsmelamine servies dat krasvast is. Ik zag zelfs dat de garantie op al hun borden, mokken, kommen, bekers en glazen 5 jaar is. Volgens mij is er geen ander campingservies dat zo lang garantie geeft.

Hoe zat het ook alweer met melamine servies?

De Gimex serviezen zijn BPA-vrij en gemaakt van 100% melamine. Er is de laatste jaren wat onduidelijkheid geweest over de veiligheid van melamine serviezen.

Ik schreef hier eerder al over. De NVWA beschouwt 100% melamine servies zoals deze Gimex serviezen voor volwassenen en kinderen vanaf 4 jaar als veilig.

Voor kinderen tot en met 3 jaar kan het prima gebruikt worden met koud voedsel maar niet voor heet eten.  Ik neem mijn melamine servies dan ook gewoon nog steeds mee in de vouwwagen. 

Campingservies met antislip

De antilip strips werken ook tegen lawaai

Bekers, borden, kommen, alles heeft antislip

Al het campingservies van Gimex heeft een handige noviteit. Onder de borden, maar ook onder de kommen zit namelijk antislip strips en dat is handiger dan je denkt.

Het zorgt er namelijk voor dat een campingbord op een tafel die schuin staat niet langzaam wegglijdt, dat het bord van mijn nogal bewegelijke kind rustiger blijft staan, maar ik kan me voorstellen dat het ook op een boot met deining best handig is.

Geen gerammel meer in de camper of caravan

De antislip heeft nog een fijne extra bijkomstigheid, vertelde een beursbezoeker mij. Het zorgt er volgens haar ook voor dat de stapel borden in je camperkastje niet meer rammelt. Het heeft een soort dempende werking.

Lees ook:  Review: GSI Outdoors Bugaboo pannenset, licht, vrolijk en inventief

Mijn favoriete Gimex serviezen

Hoewel het materiaal en de antislipbodem bij alle Gimex serviezen gelijk is, zijn er wel verschillende serviescollecties van supervrolijk to campingchique. Dit zijn mijn vier favorieten:

Gimex campingservies met antislip color line

Colour Line, kleuren mixen

Mix en match en vrolijke kleuren op de camping, daar hou ik wel van. Met de Colour Line van Gimex kun je of alle kleuren door elkaar heen mixen tot een kleurrijk geheel met bijvoorbeeld een geel bord met een rode beker, of er voor kiezen om ieder gezinslid zijn eigen kleur te geven. Dat scheelt misschien weer een keertje afwassen.

Colour versie (meerdere kleuren)

Sky versie (meerdere blauwtinten)

Gimex campingservies met antislip stone

Stone Line, retro steen maar in melamine

Dit campingservies heeft het uiterlijk van een stenen servies van thuis, maar dan met een retro tintje. Vooral het servies in gebroken wit geeft mij retro vibes en past perfect als set in een oud volkswagenbusje. Het melamine servies is er ook in het donkerblauw en opaal en vooral de mokken in het donkerblauw vind ik erg mooi.

Gimex campingservies met antislip vivid

Vivid Line, strak en mooi

Het is dit Vivid Line servies in het zachtgroen waardoor ik de Gimex serviezen leerde kennen. De zachte kleuren en bijna mat lijkende afwerking maken alsof je jouw campingontbijtje in een chique hotel zit te eten. Naast de zachtgroene variant is er ook een grijsblauw en donk/lichtgrijs servies van verkrijgbaar.

Gimex campingservies met antislip Solid

Solid Line, back to basic

Deze Solid Line heeft weer een heel ander uiterlijk met mooie organische vormen, maar met een stoere kleur. Het heeft hierdoor iets sierlijks maar ook stoers tegelijkertijd. Het servies is zowel in het blauw als in het grijs graniet en beige graniet te verkrijgen. Persoonlijk vind ik de grijs granieten versie het mooiste.

Gimex servies niet alleen mooi, ook handig!

Een leuk campingservies op tafel geeft toch net wat meer vakantiegevoel. Mijn twee favoriete Gimex serviezen zijn de donkerblauwe Stone Line en zachtgroen/grijze Vivid Line. De antislip en antirammelrand onderop is mooi meegenomen. Heb jij ook een favoriet campingservies? 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending