campings thuis. Bijna iedere kampeerder is er mee opgegroeid en heeft ze in de kampeeruitzet zitten. Vanaf 2019 zijn ze niet meer welkom op Europese campings als het ligt aan Europarlementariërs Kartika Liotard en Judith Sargentini. Volgens hen moeten niet alleen huizen binnen Europa van het aardgas af maar ook butaangas, een bijproduct van de aardgaswinning, is om milieuoverwegingen niet meer wenselijk.
Na de huizen in Nederland moeten ook Europese kampeerders afscheid nemen van het gas. Zolang ik kampeer horen de blauwe, groene en grijze gasflessen opHuishoudens van het aardgas af vanwege aardbevingen en milieu
Eerder maakte het Nederlandse kabinet al bekend dat in 2030 meer dan 25% van de huishoudens hun huizen niet langer aangesloten moeten zijn op het aardgasnet. Ze moeten dus gaan koken en hun huis verwarmen met alternatieve bronnen zoals, zonne- en windenergie en stadsverwarming.
Hiermee moet de afhankelijkheid van Nederland van aardgas worden beperkt, de aardbevingen worden gestopt en de milieuvervuiling door gaswinning en verbranding worden beperkt.
Vanaf 2019 ook geen gas meer op de camping
Europarlementariërs hebben nu een wetsvoorstel ingediend om in Europa al veel eerder te stoppen met de verkoop van propaan en butaangas in gasflessen. De door campingaz veroorzaakte milieuschade en de aardbevingen in Groningen zijn de belangrijkste redenen.
In 2018 20% korting wanneer de skottelbraai of het campinggasstel thuis blijft
Om de overgang naar andere energievormen soepeler te maken, krijgen kampeerders deze zomer al een gasfleskorting van 20% op hun verblijf bij geselecteerde campings als zij kunnen aantonen niet op campingaz te koken op de camping.
Per 2019 zullen kampeerders een boete krijgen als ze betrapt worden op het gebruik van gasstelletjes of skottelbraais op gas.
Hoe moet je dan koken op de camping?
Op dit moment koken de meeste kampeerders met de vertrouwde blauwe en groene flessen op propaan- en butaangas. Dat is vanaf 2019 niet meer toegestaan. Verwacht wordt dat hierdoor koken op spiritus- en benzine branders, zoals deze gave van Coleman, een grote sprong gaat nemen evenals koken op elektrisch met behulp van zonnepanelen.
UPDATE : Dit was natuurlijk een 1 april grap. Weten waarom bovenstaande niet klopt? Lees hier de 4 redenen waarom het niet waar kon zijn.
Welke onnozelaars zijn dit,zouden ze niet beter de zware industrie verplichten milieuvriendelijker te werken
Met benzine branders wordt het veel gevaarlijker.
Doe dan alles electrice, maar daar zijn de campings niet op klaar, hun netwerk met amperage, s
1 april!
Haha leuke 1april grap … wat denk je dat de camping in weten? Die met verbod op open vuur en nu ook geen gas meer , die gaan allemaal dicht dan…
Gewoon allemaal lekker koken op houtvuur 🙂
Dat denk ik ook ? en als het niet zo is zijn ze in Brussel helemaal van de pot gerukt
en morgen is het: 1 april 😉
1 april!! Propaan en butaan zijn echt rest producten van rafinage van aardolie! Sukkels
morgen 1 april misschien
1 april !!!!
Zeker een voorstander van als ze de ampaire electriciteit omhoog hallen minstens 10 a 16 amp dat je koken op electriciteit want op somige campings is het schrijnend op dat gebied zijn ze niet met hun tijd mee we leven niet meer 20 jaar terug
Originele grap! Denk dat dit het aantal kampeerders drastisch zou verminderen. Misschien zou per camping een centrale buitenkeuken op inductie geplaatst kunnen worden om de schade te beperken. Zonnepaneel dakje erboven en gezellig samen kokkerellen.
Beetje vage grap… Campers binnenkort lekker voordelig overnemen en dan op naar Afrika !!
en ALLE scottelbraais etc etc weg. Dan maar brandende kolen van de barbeque morsen en de camping in vlammen opgaan…
april grap ja,maar ik ben gestopt mee camping,veel werd er Niet gekookt hoor op onze caming,bij beetje goed weer stonk gans Oteppe en omstreken naar de BBQ,bij slecht weer veel eters in de 2 restaurents,sommigen deden 2 jaar mee 1 fles propane,douchen inbegrepen ja?
De bedoeling van een goede 1 april grap is, dat deze na 1 april zo snel mogelijk weer wordt ontmanteld. En niet dat het misverstand nog dagen zo niet weken blijft doorsudderen.
Dankjewel voor dit artikel over gasflessen op de camping. Ik vind het een geinig grapje met een nare bijsmaak. Natuurlijk is het verbruik op de camping slechts een kleine milieu belasting in vergelijking met de brandstof die er door industrie wordt verbruikt.
Aardgas in flessen??
Er zit geen drup aardgas in een fles, veel Propaan is al gemaakt van 100 % bio gas, maar het gehele verhaal klopt niet, totale onzin. Groet De Lange gassen te Emmen
Klopt helemaal Goos. Zie de disclaimer boven het artikel. Dit was een 1 april grap!