Gasfles leeg? Check het met de app, meter of wegen! - Kampeermeneer.nl

Gasfles leeg? Check het met de app, meter of wegen!

Gasfles leeg? Check het met de app, meter of wegen!
Gasfles leeg? Check het met de app, meter of wegen!
4.7 (93.33%) 9 votes

Shit gasfles leeg! Ken je dat gevoel? Sta je net lekker te kokkerellen achter je campinggasstel is het gas op. Dat kun je dus voorkomen want met deze app kun je de inhoud van de gasflessen checken. Handig ter voorbereiding op het kampeerseizoen thuis maar ook voor op de camping. O en ben je niet zo van de smartphone dan heb ik ook nog 2 andere manieren waarop je de inhoud van de gasfles kunt controleren.

Deze inhoudsmeter app controleert jouw gasfles

Het is één van de ergernissen op de camping. Oeps gasfles leeg! De Primagaz Easybley app belooft je op basis van het geluid een schatting te maken van de inhoud van de fles. Ook voor andere stalen gasflessen met een tarra (leeg) gewicht van boven de 4,5 kilo werkt het prima. Je download de IOS of Android app. Geeft aan dat je hem voor kamperen wilt gebruiken. Je geeft het tarra gewicht op, deze staat op de kraag of de onderkant van de fles. Slaat met iets hards, bijvoorbeeld een lepel, tegen de gasfles, wacht 10 seconden en de app laat je bij benadering zien wat de resterende inhoud is. Voor de kleinere blauwe campingaz gasflessen werkt dit niet omdat die een lager tarra gewicht hebben en dat is niet in te voeren in de app.

Gaslevel apparaat meet of de gasfles leeg is

Mocht je niet over een smartphone beschikken op vakantie of een kleinere gasfles hebben dan zijn er ook aparte apparaatjes op de markt die de inhoud van een gasfles kunnen meten. Bij de meeste kampeerwinkels kun je deze apparaten kopen voor prijzen tussen de €5 en €130. Dit apparaatje kun je langs de zijkant van je gasfles schuiven en geeft dan een indicatie van hoe vol de fles is.

Gewoon gasfles wegen

De ouderwetse maar doeltreffende manier die voor alle gasflessen werkt is gewoon wegen. Op iedere gasfles staat in de kraag of op de bodem aangegeven wat het tarra (leeg) gewicht is. Meestal staat ook het volle gewicht van de gasfles of het gewicht van het gas. Als je de gasfles weegt heb je het tarragewicht + het gewicht van de inhoud aan gas. Als je op dat gemeten gewicht het tarragewicht in mindering brengt dan weet je hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

Een gasfles verbruikt ongeveer 30 tot 70 gram gas per uur koken, 340 gram gas per dag voor een koelkast van 60 liter én ongeveer 50 gram per uur voor een lamp.

Dit zijn drie manieren waarop je thuis of op de camping de inhoud van een gasfles kunt controleren. Zo kom je niet meer met een lege gasfles én een maaltijd die half af is te zitten.

Volg kampeermeneer ook op facebook, twitter en instagram of schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte van de laatste kampeertips, verhalen en mooie campings.

Share

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Lees mijn bio

Comments

 1. bert rotterdam Says: april 25, 2017 at 7:53 pm

  Ik mis nog de onderstaande mogelijkheid
  http://gasstopglobal.com/nl/

 2. audirijder Says: mei 14, 2017 at 11:04 pm

  Kofferweegschalen zijn ideaal hiervoor, ik heb ooit eens een digitale voor een paar euro bij een kampeerzaak gekocht.

 3. Hi Tjerk,

  Leuke en nuttige blog over het gebruik van gasflessen.

  De groene Benegas Light gasflessen in de foto zijn natuurlijk doorzichtig waardoor je altijd in een oogopslag weet hoeveel gas er nog in zit. Geen App, weegschaal of gaslevel apparaat nodig!
  https://www.youtube.com/watch?v=fWdnjDWgQeA

  Casper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *