Gasfles leeg? Check het met de app, meter of wegen!

Reageer

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Shit gasfles leeg! Ken je dat gevoel? Sta je net lekker te kokkerellen achter je campinggasstel is het gas op. Dat kun je dus voorkomen want met deze app kun je de inhoud van de gasflessen checken. Handig ter voorbereiding op het kampeerseizoen thuis maar ook voor op de camping. O en ben je niet zo van de smartphone dan heb ik ook nog 2 andere manieren waarop je de inhoud van de gasfles kunt controleren.

Deze inhoudsmeter app controleert jouw gasfles

Het is één van de ergernissen op de camping. Oeps gasfles leeg! De Primagaz Easyblue app was een gratis app waarmee je dat redelijk makkelijk kon doen. Helaas is deze niet meer te downloaden in de appstore. Wil je het nu wel via een app doen dan is er de E-trailer app. Deze werkt met een apparaatje dat je op je gasfles plaatst. Daarna kun je via de app aflezen hoeveel gas er nog over is. 

Gaslevel apparaat meet of de gasfles leeg of vol is (MAKKELIJKSTE)

Mocht je niet over een smartphone beschikken op vakantie of een kleinere gasfles hebben dan zijn er ook aparte apparaatjes op de markt die de inhoud van een gasfles kunnen meten. Bij de meeste kampeerwinkels kun je deze apparaten kopen voor prijzen tussen de €5 en €130. Dit apparaatje kun je langs de zijkant van jegasfles schuiven en geeft dan een indicatie van hoe vol de fles is. Dit handige gaslevel aparaatje  kost maar €5 maar is een uitkomst. Dit werkt wel alleen op stalen gasflessen omdat hij magnetisch is.  Er zijn ook duurdere nauwkeuriger checkers. Bijvoorbeelde de Dometic Gas Checker en de Truma LevelCheck. Vooral over de laatste hoor ik goede verhalen ook omdat deze ook geschikt is voor alluminium gasflessen. 

Gewoon gasfles wegen

De ouderwetse maar doeltreffende manier die voor alle gasflessen werkt is gewoon wegen. Op iedere gasfles staat in de kraag of op de bodem aangegeven wat het tarra (leeg) gewicht is. Meestal staat ook het volle gewicht van de gasfles of het gewicht van het gas. Als je de gasfles weegt heb je het tarragewicht + het gewicht van de inhoud aan gas. Als je op dat gemeten gewicht het tarragewicht in mindering brengt dan weet je hoeveel gas er nog in de gasfles zit.

Lees ook:  Checklist: Wat moet ik meenemen naar een Glamping?

Een gasfles verbruikt ongeveer 30 tot 70 gram gas per uur koken, 340 gram gas per dag voor een koelkast van 60 liter én ongeveer 50 gram per uur voor een lamp.

Er zijn speciale gasfles weegschalen op de markt zoals de Truma Level Control. Deze kun je standaard onder je gasfles zetten en staat via Bleutooth in contact met je mobiele telefoon. Je krijgt dan een melding op je telefoon wanneer de gasfles bijna leeg is. Kost een paar centen, maar dan zit je nooit meer zonder. 

Hoe kun je het beste meten hoeveel gas er nog in de gasfles zit? 

Dit zijn drie manieren waarop je thuis of op de camping de inhoud van een gasfles kunt controleren. De makkelijkste is een Level checker. De goedkope indicatieve optie of een iets duurdere nauwkeurige optie, gewoon wegen kan ook nog altijd. Zo kom je niet meer met een lege gasfles én een maaltijd die half af is te zitten. 

 

Gratis iedere maand even kamperen met ons e-magazine?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties in je mailbox.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

9 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending