Mijn 8 favoriete kampeerinnovaties op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk De Kampeer & Caravan Jaarbeurs 2018 ligt weer achter ons. Ieder jaar neem ik er een kijkje op zoek naar innovatie in kampeerland. Ook dit jaar heb ik de hallen weer afgestruind op zoek naar gave gadgets, onverwachte kampeermogelijkheden en gewoon dingen waar ik blij van word. Dit zijn de acht dingen die ik tegenkwam waar mijn kampeerhart harder van ging kloppen.

gadget kamperen deken

Anti vliegen deken van Issabella

Eén van de eerste gadgets die ik tegenkwam was de Issabella anti insecten deken. Ik schreef al eens over tips tegen muggen op de camping maar deze anti vliegen deken kende ik nog niet.  Het is een deken die je om kunt slaan zodat je niet geprikt wordt door muggen. De deken is namelijk behandeld met permethrin wat alle insecten op afstand houdt.  Dat ga ik zeker uitproberen komend voorjaar.

outrex vouwwagen

Outrex het nieuwe vouwwagen merk

Outrex was misschien wel één van de grootste verrassingen. Ik dacht dat ik alle vouwwagenmerken wel kende maar Outrex nog niet. Maart mocht je een vouwwagen kopen dan moet je deze ook in overweging nemen. Dit bleek dan ook de eerste keer te zijn dat ze zich aan de buitenwereld presenteerden. Mijn eerste indruk: Een erg mooie vouwwagen waar erg goed over de grote en kleine dingen nagedacht is Magneetjes aan de stokken, ingebouwde stopcontacten, verlichting en USB bij je bed, een uitschuifbare keuken.  De uitvoering lijkt op het eerste oog kwalitatief hoogwaardig. Jammer vind ik dat het qua vouwsysteem en uitstraling vergelijkbaar is met veel andere merken op de markt. Ook het prijskaartje is behoorlijk.

gadget kamperen pickup camper

Pick-up camper verhuur.

Campers waren  er meer dan genoeg op de KCJ maar deze stoere pick-up campers daar werd ik pas echt blij van. Ik kende ze uit de VS en af en toe zie je er hier in Europa ook één rondrijden maar binnenkort gaan we ze meer zien. Het bedrijf Special-campers gaat namelijk pickup campers verhuren in Nederland vanaf komende zomer. Best gaaf om met je camper ook offroad te kunnen rijden en het lijkt me handig om je ‘huisje’ gewoon te kunnen laten staan terwijl je met de auto even boodschappen gaat doen.

gadget kamperen ecoco

Dethleffs eCoco

Eerder dit jaar werd de Dethleffs Coco door de ANWB uitgeroepen tot caravan van het jaar.  Op de Kampeer & Caravan Jaarbeurs presenteerde Dethleffs de eCoco. Een caravan die door iedere auto die 100 kg kan trekken getrokken kan worden. Ook door elektrische auto’s.  Door de eigen elektrische aandrijving en een optimale gewichtsverdeling heeft de auto zelf maar erg weinig trekkracht nodig. Hierdoor vergroot de actieradius van elektrische auto’s maar kun je ook met een auto met een beperkte motorinhoud toch met de caravan op pad. Fijn om te zien dat met de komst van elektrische auto’s de sleurhut nog niet ten dode is opgeschreven.

Lees ook:  Review: campingstoel + voetenbankje De Waard Munte

gadget kamperen stoov

Stoelverwarmers en warmtekussens

Vorig jaar schreef ik al over de opkomst van de stoelverwarmers maar dit jaar lijken ze echt doorgebroken te zijn. Ze zijn er in verschillende soorten en maten. Je legt de deken op je stoel of het kussen in je rug. Deze hebben een draadloos verwarmingselement waardoor je langer buiten kunt blijven zitten. Handig voor thuis en op de camping. De Stoov verwarmingskussens en -dekens vond ik er zelf het mooiste uitzien.

gadget kamperen hoes

Bamboe slaapmat hoezen

Misschien niet een innovatie die meteen in het oog springt maar wel één die je nachtrust op de camping flink kan veraangenamen. De nieuwe ‘Ablis’ slaapmathoes van Human Comfort heeft een dubbele werking. Het extra laagje zorg voor meer comfort en warmte maar omdat het gemaakt is van bomboe abosbeert het vocht, lees zweet, makkelijker waardoor je ook in warme zomernachten fijner slaapt. Mooie bijkomstigheid is dat de matrashoes er in één- en tweepersoonsversie is welke twee matten tot een tweepersoonsbed omtovert.

gadget kamperen triple

Triple stapelbed in kleine caravan

Ken je dat? Dat je verbaasd bent dat zoiets nog niet bestaat? Dat had ik bij Kekke Kamperen. Harde werkers die met passie oude tweepersoons-caravans verbouwen tot gezinscaravans. Ze kopen oude caravans op knappen die van binnen op met kekke behangetjes en bekleding en voegen echt wat toe. Die kleine caravans zijn namelijk vaak helemaal niet geschikt voor een gezien maar door er een stapelbed of zelfs triple stapelbed in te bouwen kun je er prima met een gezin met 3 kinderen mee op pad.  Duurzaam, geinig en goed voor de portemonnee.

kamperen gadget UAZ

De UAZ camper komt er aan

Een stoere no nonsense bestelbus uit Rusland, de UAZ Bukhanka. Af en toe zie je ze hier in Nederland al rondrijden en ook als Foodtruck zijn ze populair. Deze super sterke offroad busjes komen eind dit jaar ook in camper uitvoering naar Nederland. Ze lijken onverwoestbaar, hebben straks een eenvoudige keuken, opklapbaar bed en een hefdak zodat je staand kunt koken. Volgens mij wordt het een stoere buscamper voor surfend en hipster Nederland. Niet onbelangrijk met een richtprijs van rond de €24.000,- ook zeer betaalbaar.

Wat is jouw favoriete kampeerinnovatie?

Hoewel er op de KCJ vast nog meer nieuws en innovatiefs te zien was wat ik gemist heb waren dit wat mij betreft een paar toppers om in de gaten te houden. Wat was jouw favoriet van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs dit jaar?

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

4 reacties

Laat jouw reactie achter