De 10 foutste campinghits volgens Kampeermeneer

6bc48546294977b164ddd90de1ee2b62?s=55&d=mm&r=g Erik Je kent het wel: de weg naar de vakantiebestemming is lang, de snelwegen recht en saai en op de achterbank daalt de sfeer tot onder het vriespunt. Hoe houd je in die gevallen de moed er nog in? Wij stelden juist voor deze momenten een playlist samen met de 10 meest foute liedjes over kamperen. Draai de volumeknop maar omhoog, want daar gaan we dan, van tien naar één: onze campinghits top 10!

10. Gat in mijn Caravan – Rob van de Radio

Waarom wordt kamperen toch altijd in een adem genoemd met allerlei rampspoed? Rob van de Radio, het alter ego van Rob Janssen uit Beneden-Leeuwen, gebruikte het nummer Memories van Maroon 5 als inspiratie voor een carnavalskraker over een gat in zijn caravan. Grappig, maar niet heel hoogdravend en ook niet echt een sterke tekst, dus hoger dan plek 10 eindigt hij volgens Kampeermeneer niet.

9. Op de camping zijn – Sjaak Bral

Onvervalst Haags, dat is cabaretier Sjaak Bral. Hij wijdde in 2004 een hele conference aan de vakantie, en kamperen kwam er geregeld voorbij. Ben je campinghater? Dan is zijn nummer “Nooit meer kamperen” vast op je lijf geschreven. Camping lover? Dan moet je “Op de camping zijn” zeker beluisteren. Kampeermeneer behoort natuurlijk tot het laatste kamp, dus Op de Camping zijn staat in onze campinghits top tien, en die andere laten we maar even zitten.

8. Oh wat is het leven fijn op de camping – Gerard Ekdom

Dit nummer van radio 10 DJ Gerard Ekdom uit 2022 is een nieuwkomer in de lijst. Het is alweer een cover. Op de melodie van “Als de zon schijnt” van André van Duin maakte Ekdom voor Radio 10 een parodie op het campingleven. Niet echt een inhaker, en of je er nou een enthousiast kampeerder van wordt? Voor echte kampeerders is het nummer zeker goed voor een glimlach op het gezicht, dus een welverdiende plek in onze top 10.

7. De camper – PartyfrieX ft Martin Vie

Tom Wilborts en Bart Coppens uit Budel vormen sinds 2013 het feestduo PartyfrieX. Ze braken in 2017 door met “Ik moet Zuipen”. In 2020 maakten ze de enthousiaste zomerhit “De camper” over een mislukte reis met de camper naar de zon en naar de zee. Een lekker nummer en ook heul errug fout!

6. Waar is toch mijn caravan – Herman Berkien

Herkenbaar? Dat je je caravan in een rijtje hebt gezet en vervolgens geen flauw idee meer hebt waar het ding staat? Herman Berkien bezong het in de jaren 70 al heel erg passend. Echt bekend werd hij er pas mee toen het nummer door Zapp gebruikt werd bij de Beste Vrienden Quiz. Sinds die tijd komt deze campinghit op de achterbank van verschillende van onze bloggers steevast voorbij als we naar onze kampeerbestemming rijden.

5. Vakantie met de tent – Kinderen voor Kinderen

Op een lijst met campinghits mag dé klassieker natuurlijk niet ontbreken. Wie kent hem niet, Kinderen voor Kinderen 1984 met Edwin Rutten als kampeerfan. Er zijn bij Kinderen voor Kinderen wel meer liedjes over de vakantie, maar nergens werd de struggle met tentstokken zo beeldend bezongen als in dit nummer. En de uitkomst? We slapen weer een nacht in een hotel!

4. Feest op de camping – Gebroeders Rossig

De gebroeders Rossig (Ronnie, Tonnie, Sjonnie en Donnie) zijn natuurlijk mega-bekend geworden met “Hallo allemaal”, van de Luizenmoeder, en in 2022 scoorden ze tijdens de carnaval met de Piknikman. Maar ook een lied over kamperen is wel aan ze besteed. Met Feest op de camping maakten ze in de zomer van 2021 een behoorlijk fout kampeernummer dat lekker makkelijk blijft hangen. Wij zien de feestende recreatiezalen al helemaal voor ons.

3. Lied over tenten – Dos Hermanos

Ze noemen zichzelf twee Spaanse broertjes met de snelste flow van Nederland. Regelmatig zijn ze te horen in het Klokhuis, en ongeveer een jaar geleden lanceerden ze daar dit nummer. Even heel wat anders dan de vele carnavalskrakers, maar wel lekker fout. Daarom staan ze ook hoog in onze campinghit top tien. Zet het raampje van je auto open en draai maar omhoog dat volume!

2. Op de camping – Ome Henk

Een klassieker die natuurlijk niet mag ontbreken in onze lijst. En dat op de melodie van een andere klassieker. Midden jaren negentig lukte het Frank van der Plas, alias ome Henk, om het toch als foute In the Navy van the Village people om te vormen tot een nog fouter kampeernummer. Gelijk al was het een hit en Op de camping bereikte zelfs nummer 12 van de top 40. Wij van Kampeermeneer vinden dat het nummer een perfect beeld geeft van een kampeerhater, dus daarom een welverdiende tweede plek. 

1. Op de camping is het alle dagen feest – Rob Ronalds

Zoals je al merkt, trekt het campingleven als een magneet aan samenstellers van foute muziek. Het primitieve gedoe, gebrek aan wc-papier en bemoeizuchtige campingburen hebben blijkbaar een enorme aantrekkingskracht op liedjesschrijvers. Ook in de topper van onze lijst met campinghits komen al deze elementen terug. Het nummer heeft een herkenbare tekst en een aanstekelijke melodie. En de titel is natuurlijk een waarheid als een koe. Wedden dat dit nummer de komende dagen in je hoofd blijft hangen? Zet de polonaise in en lal lekker mee!

Auteur

Erik houdt van basic kamperen met de tent. Zijn passie voor kamperen is aangewakkerd bij de Scouting. Samen met zijn vrouw Loes en twee meiden zoekt hij, bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie, graag simpelere campings op waar nog veel dingen kunnen en mogen. Leer Erik kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending