Campspace0

550 km fietsvakantie met kinderen langs Campspaces in Nederland

Reageer

Erik Erik Toen duidelijk werd dat de coronacrisis nog wel even zou duren, besloten mijn vrouw en ik deze zomervakantie niet al te ver weg te gaan. Wat mailtjes aan campings later bleek dat meer mensen dat bedacht hadden: heel veel campings hadden wel plek, maar niet voor meer dan een paar dagen.

Op fietsvakantie in eigen land

Op dat moment kwam de ingeving: we konden ook op fietsvakantie! Nu ga ik wel vaker op fietsvakantie, maar eigenlijk is dat altijd in de meivakantie, of in de herfst. De zomervakantie is voor mij toch echt iets van verder weg, grotere tent en langer op één plek kamperen. In dit geval leek het echter ideaal: met fietsvakantie sta je maar kort op campings en voor een klein tentje is sneller plek dan voor een grote familietent. En dus begonnen de voorbereidingen voor een twee weken durende fietsvakantie in de zomer.

Campspace algemeen2

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Kunnen we niet weer bij mensen in de tuin kamperen?

Toen de kogel eenmaal door de kerk was, was het zoeken naar een leuke route. Etappes niet te lang, want de kinderen fietsen mee, maar ook niet te kort, want dan kom je weer niet ver genoeg. En dan nog zoeken naar plekken waar we onderweg ons tentje zouden kunnen opslaan. Het zijn onze kinderen die ons op een idee brengen: “Kunnen we niet weer bij mensen in de tuin kamperen?” Tijdens eerdere fietsvakanties in België en Duitsland deden we dat ook af en toe, en dat was steeds een groot succes. Telkens was het een verrassing waar je precies terecht zou komen, of er andere kinderen waren, welke dieren er zouden zijn, en of je bij aankomst koffie met taart zou krijgen (ja, echt: het is ons in Duitsland twee keer gebeurd!).

Campspace algemeen3

Campspaces in Nederland, perfect voor een fietsvakantie

Waar in Duitsland en België behoorlijk grote online communities zijn voor tuinkamperen, is het in Nederland nog niet zo wijdverbreid. Logisch ook: in ons dichtbevolkte land zijn onze tuinen nu eenmaal vaak een stuk kleiner. Sinds nog niet zo lang hebben we in Nederland echter Campspace, een startup die tot doel heeft “camping weer cool te maken”. Op de website van Campspace worden allerlei kleinschalige kampeerplekjes aangeboden, in meer en minder luxe varianten. Precies dat soort plekken waar wij wel van houden: niet te aangeharkt, informeel en weg van de drukte.

Campspace algemeen4

De uitdaging: de ideale route voor een fietsvakantie met kinderen in Nederland

Omdat mijn vrouw en ik wel van een uitdaging houden, besloten we om te kijken of het mogelijk zou zijn een fietsroute te plannen waarbij we alleen op Campspace-locaties zouden overnachten. Dat plannen bleek, met een afstandscriterium van 50 km per dag vanwege de kinderen, en de beschikbaarheid van Campspaces, nog best een uitdaging. Zelfs met het erbij “smokkelen” van een paar natuurkampeerterreinen. Maar de aanhouder wint, en zo stapte onze familie deze zomer in Nijmegen op de pedalen voor een route van 550 kilometer langs 7 campspaces en 3 natuurkampeerterreinen.

Campspace algemeen1

En de route is geworden…

Wij hebben de route in twee aaneengesloten weken gefietst, maar deze is ook eenvoudig op te splitsen in twee routes van ieder één week, zodat je hem in de meivakantie of herfstvakantie kunt fietsen. Het eerste deel van de fietsvakantie leidde ons van Nijmegen door Noord-Limburg en de Betuwe en het tweede deel van de fietsvakantie ging over de Veluwe en door de Achterhoek weer terug naar Nijmegen. 

Reis je mee?

In twee blogs beschrijven we onze route. Over prachtige fietspaden, langs kleine gehuchten en door een veelheid aan landschappen. Nederland is mooi, reis je mee?

Route: Noord-Limburg en de Betuwe
Route: Veluwe en de Achterhoek 

 

 

Auteur

Erik, 44 jaar. Houdt van basic kamperen met de tent. Zijn passie voor kamperen is aangewakkerd bij de Scouting. Samen met zijn vrouw Loes en twee meiden zoekt hij, bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie, graag simpelere campings op waar nog veel dingen kunnen en mogen. Leer Erik kennen...

1 reactie

  • Leuke tip zeg! Ik ben altijd – ook in niet-coronatijd!!! – in voor een leuke fietsvakantie, en rustige en niet te dure campings. dus jouw tip bewaar ik voor de volgende vakantie.

Laat jouw reactie achter