Fietscamper zelf bouwen voor €135. Paul deed het!

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Soms kom ik gewoon iets gaafs tegen wat ik wel met jullie moet delen! En deze fietscamper is er zo één. Ik wou dat ik de tijd, maar vooral het geduld van Paul had om zelf zoiets te bouwen. Met een oude fiets, een paar reclameborden, wat ducttape, veel tiewraps bubbeltjesplastic en geduld dus heeft Paul Elkins deze fietscamper gemaakt voor minder dan €135,-. En het mooie is: jij kunt het ook!

Fietscamper zelf diy

Fietscamper

Fietscamper zelf maken tekening

Een zelfgebouwde fietscamper met zelfs een keuken

Paul is sowieso een fröbelaar, want zijn website staat vol met gave doe-het-zelf projecten. Deze fietscamper is wat mij betreft zijn topstuk, want deze zelfgebouwde camperfiets weegt maar 27 kilo, maar is wel van alle gemakken voorzien. Het heeft een éénpersoonsbed, ventilatie, een keukentje, stereo en zelfs een raam boven je hoofdkussen zodat je kunt sterren kijken ‘s nachts. Als je een fietscamper toch iets te klein vindt of liever met de auto reist kun je ook zelf een bestelauto ombouwen tot camperbus zoals Akke deed. 

Fietscamper zelf maken plan

Fietscamper zelf maken

Nooit heet of koud

Paul heeft aan alles gedacht. Door de vorm is de fietskar aerodynamisch en vangt weinig wind achter zijn ligfiets. Hij kan er zomer en winter mee gaan kamperen, want door de isolatie van bubbeltjesplastic en rieten matten blijft de hitte en de kou buiten. Paul woont in de staat Washington, bij de grens met Canada, dus aan weersinvloeden geen gebrek. In het onderstaande filmpje legt hij precies uit hoe hij zijn fietscamper gebouwd heeft.

Ben je ook graag alleen? Bouw hem na!

En mocht je net als ik denken: ‘Dit kan alleen een vrijgezelle kluizenaar bouwen’ Mis! Paul is gewoon getrouwd, hij is gewoon af en toe ook graag alleen. Heb jij dat ook af en toe nodig en wel het geduld dat ik mis? Dan kun je voor 20 dollar de bouwtekeningen voor de camper van Paul downloaden.

Gaaf hé?

Fotobron: Paul Elkins

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

18 reacties

Laat jouw reactie achter