Dit is de eerste Tesla elektrische camper

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een Tesla camper? Yep, een echte Tesla omgebouwd tot camper. Niet door Tesla zelf maar door wereldreiziger en schrijver Travis Rabenberg. Hij heeft hem de Tesla Roamer genoemd maar is dus geen officieel model van Tesla zelf. Toch wil Rabenberg verkennen of er een markt is voor de Tesla camper.

Elektrische campers komen er aan

Het is niet gek dat er nu ook voor de Tesla aan een camperversie gewerkt wordt. Ookal gebeurt die niet door de grootste fabrikant van elektrische auto’s zelf. Andere autofabrikanten hebben hun eerste modellen elektrische campers al op de markt of reeds aangekondigd. De Nissan e-NV200 rijdt al enige tijd rond en ook Volkswagen lanceert binnenkort een elektrische Volkswagen camper geïnspireerd op de iconische T2. Kamperen met een elektrische auto gaat trouwens prima. 

De Tesla Roamer is gebaseerd op een Tesla Model S

De elektrische camper die Rabenberg heeft gebouwd is een omgebouwde Tesla model S P70D. De achterkant achter de bestuurdersstoel is verwijderd. Hier is een woonunit met hefdak voor in de plaats gekomen. In de elektrische camper is plaats voor een bed, wasbak, wc en bergruimte. Op het hefdak bevindt zich een groot zonnepaneel die de accu van het camperdeel oplaadt.

322 kilometer op een volle accu

Net als de Nissan e-NV200 die een reikwijdte van ruim 300 kilometer heeft kan de Tesla Roamer camper op een volle accu gemiddeld 322 kilometer afleggen. Dat is minder dan de originele Tesla Model S wat logisch is met deze minder gestroomlijnde Tesla Roamer. Voor de meeste camperaars is dat meer dan voldoende. Alleen bij echte lange stukken zal je gebruik moeten maken van oplaadstations onderweg.

Een Tesla camper met een topsnelheid van 241 km/u

Hoewel de Tesla camper qua topsnelheid, door zijn mindere stroomlijn, wel wat kilometers heeft moeten inleveren ten opzichte van de originele Tesla Model S is 241 km/u indrukwekkend. Ik ken maar weinig campers die hem dat zo even na doen. Rabenberg hoopt dan ook met zijn Tesla camper het Guinness World Land Speed Record voor elektrische campers te breken.

electrische tesla camper

(c) Travis Rabenberg

Van Londen naar Dubai met de Tesla camper

De Tesla Roamer is zo goed als af. Rabenberg is op dit moment bezig met de laatste tweaks voordat hij hem binnenkort presenteert op de elektrische autoshow in Michigan (VS). Daarna wil hij er 7.100 kilometer mee gaan afleggen van Londen naar Dubai. Dit om op de World Expo 2020, die oktober volgend jaar in Dubai begint, aandacht te vragen voor zijn elektrische Tesla camper en deze nieuwe manier van kamperen. 

grote tesla camper

(c) NeoMam Studios)

Nog een slagje grotere Tesla camper al ontworpen

De Tesla Roamer zou een mooi begin zijn mar ondertussen wordt er al gedroomd over een groter formaat Tesla camper. Dit keer gebaseerd op de Tesla Semi vrachtwagen. Wanneer deze ontwerpen werkelijkheid worden denk ik dat we een eind op weg zijn met het bannen van de diesel campers van Europese campings. Voorlopig blijft het toch nog even bij de omgebouwde camper

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending