7.8
gemiddeld

Review: Defa bamboe campingtafel, mooi en praktisch

Defa bamboe campingtafel
Beoordeling
 • Algemeen
  8.0
 • Gebruiksgemak
  7.0
 • Pakmaat
  7.0
 • Kwaliteit
  9.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Er moest een nieuwe campingtafel komen, omdat onze oude witte campingtafel niet meer schoon te krijgen was én omdat zo’n bamboe blad er een stuk mooier uitziet. Na wat wikken en wegen werd het de Defa bamboe tafel met dus een bamboe blad. Inmiddels is de Defa bamboe campingtafel drie keer mee geweest naar de camping. Hoe praktisch is zo’n bamboe kampeertafel nu eigenlijk?

bamboe blad campingtafel

Eerlijk is eerlijk, een bamboe campingtafel staat supermooi

De zogenaamde vtwonisering van de camping: alles moet naast functioneel ook mooi zijn – is al een tijdje bezig. Ik ben er een beetje gevoelig voor. Ik hou ervan dat het er gezellig uitziet. Onze Defa bamboe campingtafel heeft aluminium poten en een mooi glad bamboe blad van ongeveer een cm dik. Als we die voor onze tent of vouwwagen zetten, ziet dat er toch knusser uit dan met onze, overigens prima werkende, Lafuma California campingtafel. Qua vtwonenpunten is hij door de ballotage gekomen.

Update: Vervangen door de Bambusa tafel

Hoewel het een fijne tafel blijft, is hij tegenwoordig niet meer heel goed verkrijgbaar. Daarom hebben we ook de Redwood Bambusa tafel met zwarte poten getest en daar was het oordeel eigenlijk erg enthousiast

Hoe praktisch is een bamboe blad eigenlijk?

In eerste instantie was ik bang dat zo’n ‘houten’ blad niet goed tegen weersinvloeden kon en dat je daar dus mee moest oppassen. Het tegenovergestelde blijkt waar te zijn voor de Defa bamboe campingtafel. Bamboe is zo sterk dat je het prima buiten kunt laten staan en dat het ook niet erg is als het nat wordt door regen of dauw. De poten zijn van aluminium en de bewegende delen van RVS waardoor je je ook daar geen zorgen over hoeft te maken. We laten hem dus ook ’s nachts gewoon buiten staan. Tot op heden zit er nog geen schrammetje op.

Het bamboe blad van de campingtafel heeft een gladde afwerking. Dat maakt lekker makkelijk schoon, hoewel je wel moet oppassen dat er geen viezigheid in de vouw achterblijft. De randen van het blad zijn afgerond waardoor het, ook als je er per ongeluk tegenaan stoot, geen pijn doet.

Lees ook:  Review: Redwood Loano strandstoel voor strandjunkies

review bamboe camping tafel

Stevigheid en draagkracht

Mijn grootste ergernis bij campingtafels is gewiebel. Een campingtafel moet stevig staan, ook op oneffen terrein, en als je er per ongeluk tegenaan stoot, moet niet al het drinken over de rand van de beker lopen. Om dit bij deze bamboe campingtafel voor elkaar te krijgen moet je zorgen dat hij goed uitgeklapt is en dat de hendels die de twee tafelbladdelen vastzetten, zijn gezekerd en hetzelfde geldt voor de scharnieren van de poten. Ik had deze eerst niet vastgezet en dan staat hij een stuk minder stabiel. Als je de hendeltjes wel vastzet, staat hij als een huis. Ook omdat het blad relatief zwaar is ten opzichte van de poten.

Het officiële draagvermogen van de bamboe campingtafel is 30 kilo. Zelf heb ik er met mijn 86 kilo ook op proberen te staan en dan zakt hij langzaam in. Mijn dochter van ruim 30 kilo kon zonder problemen op de tafel staan. Niet dat het nodig is, maar wel een fijn gevoel dat hij niet zomaar inzakt.  

campingtafel bamboe

De Defa bamboe tafel is in hoogte verstelbaar

De poten van een campingtafel moeten in hoogte verstelbaar zijn, anders komt hij er bij ons niet in. Je kunt de tafel dan makkelijk waterpas stellen op een oneffen terrein. Deze Defa bamboe kampeertafel heeft clipjes waarmee je iedere poot snel en heel precies kunt stellen. Deze clipjes vind ik persoonlijk er wel een beetje iel uitzien, maar ze werken perfect.

Een ander groot voordeel van een verstelbare campingtafel is dat je die aan de hoogte van de stoelen of van de kampeerders kunt aanpassen. Vooral met kleine kinderen is het fijn als de tafel bij het eten iets lager staat. Dan wordt er minder geknoeid. Daarnaast zetten we hem ook vaak op de laagste stand, dan kunnen ze er op hun knieën bij zitten als ze zitten te tekenen of knutselen.

Campingtafel defa review

In- én uitklappen

De Defa bamboe campingtafel wordt geleverd in een handige draagzak. Hij past er makkelijk in en de ritsen lopen lekker. De draagzak helpt het tafelblad beschermen, terwijl de tafel vervoerd wordt of onder in de kofferbak ligt. Opgevouwen is hij dan 100 x 35 x 8 cm. Het blad vouwt dus ook dubbel, waardoor je hem in de auto of dakkoffer beter kwijt kunt.

Uit de tas klap je de tafel binnen een minuut uit. Je vouwt het blad uit, zet de bladklemmen vast, zekert de hoeken bij de poten en stelt de poten op de juiste hoogte. Klaar om te gebruiken. Opvouwen gaat eigenlijk net zo snel. Alles bij elkaar is het nét iets meer werk dan bij standaard campingtafels, maar dat is secondenwerk.

Lees ook:  Review: Campingstoel Bardani Dominica Plus 3D Comfort

De Defa bamboe tafel is er in 3 afmetingen

Deze campingtafel is in 3 maten verkrijgbaar. Wij hebben de kleinste met een bamboe blad van 100 x 70 cm. Voor ons gezin van vier is dit groot genoeg om aan te eten. We hebben op de camping toch meestal maar één of twee pannen. Daarnaast past dit formaat nog plat op de bodem van onze kofferbak. Wel zo handig als we met de tent kamperen.

De tafel is ook nog met een blad van 120 x 70 cm en 140 x 70 cm te verkrijgen. Als je dat makkelijk in je caravan kwijt kunt, is die extra 20 of 40 cm ruimte misschien best fijn.

Defa bamboe campingtafel
Beoordeling
Defa bamboe campingtafel
7.8
gemiddeld
De Defa bamboe campingtafel ziet er niet alleen mooi uit maar is ook sterk en praktisch in gebruik. De vouw in het midden is even wennen maar alles bij elkaar zijn we er blij mee.
 • Algemeen
  8.0
 • Gebruiksgemak
  7.0
 • Pakmaat
  7.0
 • Kwaliteit
  9.0

Eindconclusie: Defa bamboe campingtafel

De Defa bamboe campingtafel ziet er gewoon ontzettend mooi uit en dat maakt ons stekkie op de camping nog knusser. Het bamboe blad van de campingtafel is supersterk en kan prima buiten in de regen of dauw blijven staan. Een doekje erover en hij is klaar voor het ontbijt.  Het stellen van de poten en het uitklappen gaat makkelijk en hij staat stabiel. Enig nadeel is de vouw in het midden van de tafel. Daar blijft soms wat viezigheid in zitten. Maar alles bij elkaar zijn we er heel blij mee.

Waar te koop? 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

9 reacties

 • Defa bamboe campingtafel

  • 10.0
   Algemeen
  • 10.0
   Gebruiksgemak
  • 10.0
   Pakmaat
  • 10.0
   Kwaliteit

  Als jong gezin (jongens van 4 en 7 jaar) hebben wij deze tafel aangeschaft voor de zomervakantie van 2021. En alles wat in deze blog gezegd wordt over deze tafel is waar!!! Wij zijn erg kieskeurig mbt stabiliteit en degelijkheid, maar heel tevreden. De opmerking die ik wel wil plaatsen, is dat wij gekampeerd hebben naast een ander gezin met een tafeltje als deze (merk onbekend, wel bamboeblad). Daar was het blad met dag en nacht buiten en afwassen erop wel heel erg aangetast met witte vlekken en kringen, dus of het op de langere termijn nog net zo vochtbestendig is durf ik niet zo met zekerheid te zeggen. Wij zetten de tafel wel altijd onder de luifel/in de tent voor de nacht/als we erop uit gaan en maken ‘m in elk geval zsm droog als hij nat is geworden…

   • 3 maal is scheepsrecht?

    • 8.0
     Algemeen
    • 8.0
     Gebruiksgemak
    • 8.0
     Pakmaat
    • 6.0
     Kwaliteit

    Bedankt voor deze fijne revieuw!

    Helaas hebben wij de tafel nu al 2x defect geleverd gekregen.

    Die clipjes die er wel een beetje iel uitzien…
    Eerste keer was een heel blok gebroken, 2e keer was er een hendeltje afgebroken.

    Ik hoop dat 3maal in deze scheepsrecht gaat zijn.

     • Helaas hier ook een klipje afgebroken, we zijn nu voor de derde keer onderweg met deze tafel, eind maart gekocht. Neem aan dat dit onder garantie gaat vallen.

    • ze blijven iel maar hier na nu ruim 3 jaar werken ze nog prima. ik denk idd dat het dimweg pech is en defa kennende valt het idd gewoon onder de garantie

 • Het is een mooie tafel maar naar 1 jaar
  Te hebben gebruikt wordt de tafel wit en heb ik de tafel licht geschuurd en in de glitsa gezet is dit nirmaal bij bamboe ????

  • De onze hebbe we niu ongeveer 20 maanden waarvan we hem zo’n 10 weken op de camping hebben gebruikt maar deze is nog steeds in dezelfde kleur. Misschien toch even contact opnemen met Deta?

 • 3 maal is nog geen scheepsrecht.

  • 8.0
   Algemeen
  • 8.0
   Gebruiksgemak
  • 8.0
   Pakmaat
  • 4.0
   Kwaliteit

  In Augustus vorig jaar schreef ik al dat we de tafel 2 maal defect geleverd kregen.

  Inmiddels in het voorseizoen 1 week tevreden gebruikt.

  Helaas nu halverwege de 2e gebruiksweek is er opnieuw zo’n ielig hendeltje afgebroken.
  De tafel is dus 1,5 week normaal gebruikt. Geen stoten of vallen, 1x een peuter die de weg over tafel het makkelijkste vond om in de stoel te komen.
  3x op de lage stand in de tent gehad ivm het weer.

  Ik hoop nog steeds dat hij gewoon van een pech pallet af komt. Deze vakantie moeten we maar even doorkomen met een onverstelbaar en kwetsbaar pootje.

  Ik ga zeker uit van garantie, maar word er wel een beetje sip van.

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending