9.0
gemiddeld

Decathlon MH500 kampeertafel uitgebreid voor jou getest

Quechua MH500 oprolbare kampeertafel
Beoordeling
 • Algemeen
  10.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Pakmaat
  8.0
 • Kwaliteit
  10.0

6bc48546294977b164ddd90de1ee2b62?s=55&d=mm&r=g Erik Deze vakantie testte ik de nieuwe opvouwbare kampeertafel MH500 van Quechua uitgebreid uit. Ik zette hem gedurende drie weken bijna dagelijks op en brak hem weer af en nam hem mee in de auto en op de fiets. Laat ik gelijk met de conclusie beginnen: Wat een aanwinst is dit tafeltje, zeker als je hem combineert met de stoeltjes waar ik eerder over schreef.

Een lage kampeertafel voor bij lage tenten

Een grote kampeertafel is niet altijd even handig, vooral niet als je met een kleine tent kampeert of weinig bagageruimte hebt. Daarom nam ik in dat soort situaties altijd een klein opvouwbaar tafeltje van Bocamp mee. Dat tafeltje is inmiddels al jaren uit productie en in mijn zoektocht naar een opvolger stuitte ik op de Quetchua MH500 kampeertafel bij Decathlon. Dit tafeltje van 40 euro is oprolbaar en niet te hoog. Desondanks biedt het met zijn blad van 58×58 cm genoeg plek voor vier borden. Precies wat ik zocht.

Tafeltje mh500 verpakt

Tafeltje mh500 uit verpakking

Het tafeltje komt in een hoes waar aan de ene kant het onderstel en twee losse stokken in zitten en aan de andere kant het opgerolde tafelblad. In het midden ligt een netje dat je onder de tafel kunt spannen om eventueel wat kleine spulletjes in te leggen. Daarover later meer.
De hoes is lekker ruim. Alles past er dus zonder veel gedoe in en door middel van twee klipsluitingen maak je de hoes gemakkelijk dicht. Bovendien kan de hoes tegen een stootje; hij is van degelijk materiaal gemaakt.

Klein en licht, maar toch groot

Ingepakt is het tafeltje 58 centimeter lang en ongeveer 12 centimeter breed en hoog. Voor een fietsvakantie is dat te groot: hij past niet in een fietstas en ik vervoerde hem dan ook in mijn fietskar. Dat paste nét. Voor in de auto is het tafeltje lekker compact en het gewicht van 2,3 kilo is dan ook prima.

Het opzetten gaat in een handomdraai: Je klapt het onderstel uit en steekt de stokken in dit onderstel. Doordat de stokken met elastiek aan het onderstel zijn verbonden, is het onmogelijk dit verkeerd te doen. Daarna steek je de twee losse stokken in de houders van het onderstel en klikt het blad hierop. Tadaa! Binnen een minuut heb je een tafel die volgens de verpakking een gewicht van 50 kilo kan dragen.

Lees ook:  Review: Campingstoel Eurotrail Loire

Het blad is van aluminium met een grijze coating en het schoonmaken ervan is gemakkelijk. Bij hete pannen moet je wel altijd een onderzetter gebruiken ter voorkoming van kringen in de coating, maar dat is bij andere tafels niet anders.

De Quechua tafel staat door zijn constructie met een kruis aan de onderkant behoorlijk stabiel. Natuurlijk moet je er niet aan een uiteinde op leunen, want dan kiept hij om. Nu is dat leunen door de hoogte van net iets meer dan 40 centimeter sowieso lastig, dus veel zorgen maak ik me daarover niet.

kampeertafel mh500

Ideaal in combinatie met MH500-stoeltjes

Met zijn beperkte hoogte is de MH500 echt een lage tafel. Met gewone campingstoelen kun je er niet aan zitten, maar hij combineert juist weer uitstekend met lage stoeltjes, zoals de eveneens opvouwbare Quechua stoeltjes uit dezelfde MH500-serie. Mocht je heel erg veel belang hechten aan kleurcombinaties, let dan wel op: de stoeltjes zijn er in twee kleuren, terwijl het tafeltje er maar met één kleur onderstel is.

Qechua MH500 tafel en stoeltjes 2

Zijn er dan écht geen nadelen?

Je leest het vast al tussen de regels door, ik ben enthousiast over mijn nieuwe aanwinst. Het was dan ook flink zoeken naar een nadeel, en eigenlijk heb ik dat niet gevonden. Als ik dan toch iets moet noemen, dan is het, het opbergnetje. Doordat het blad oprolbaar is zitten er openingen in het blad, nodig om het oprollen mogelijk te maken. Dat is voor het gebruik geen punt, maar door de openingen willen nog wel eens wat kruimels vallen en die verzamelen zich in het – gelukkig uitwasbare – netje onder de tafel. Om maar niet te spreken over de beker melk die bij mij over de tafel ging. Niet je telefoon in het netje leggen dus!

Quechua MH500 oprolbare kampeertafel
Beoordeling
Quechua MH500 oprolbare kampeertafel
9.0
gemiddeld
De tafel is ondanks het grote blad compact op te bergen, relatief licht in gewicht en staat stabiel. Fijne tafel dus hoewel hij voor een fietsvakantie aan de grote kant is.
 • Algemeen
  10.0
 • Gebruiksgemak
  8.0
 • Pakmaat
  8.0
 • Kwaliteit
  10.0
€49,99
Op voorraad
Decathlon.nl
Bekijk beste aanbieding

Pluspunten

+Degelijk
+Niet te zwaar
+Fijne hoogte i.c.m. stoeltjes
+Stevige hoes

Minpunten

-Opbergnetje verzamelt kruimels

Conclusie: een perfecte toevoeging aan het assortiment

De Quechua MH500 kampeertafel is een prettig geprijsd degelijk tafeltje dat een aanwinst is in het Decathlon-assortiment. Het is ondanks het grote blad compact op te bergen, relatief licht in gewicht en staat stabiel. Daarmee past het perfect bij je kampeeruitzet als je met een lagere tent gaat kamperen. Neem je hem mee op fietsvakantie, houd er dan wel rekening mee dat hij niet in een fietstas past.

Lees ook:  Review: Helinox Chair One, is ie echt zo goed?

Waar te koop?

 

Auteur

Erik houdt van basic kamperen met de tent. Zijn passie voor kamperen is aangewakkerd bij de Scouting. Samen met zijn vrouw Loes en twee meiden zoekt hij, bijvoorbeeld tijdens een fietsvakantie, graag simpelere campings op waar nog veel dingen kunnen en mogen. Leer Erik kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending