7.4
gemiddeld

Uitgebreide review Decathlon kinderslaapzak MH500

Quechua Forclaz 0/5°
Beoordeling
 • Comfort:
  8.0
 • Warmte:
  8.0
 • Pakmaat/gewicht:
  6.0
 • Kwaliteit:
  7.5

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een kinderslaapzak voor op de camping waarin je kind echt lekker slaapt. Dat is wat je wil voor je kind. Er is best wat te kiezen qua kinderslaapzakken. Daarom hebben we als onderdeel van de kinderslaapzakkentest de Quechua kampeerslaapzak voor kinderen ook wel Quechua MH500 uitgebreid getest in deze review. 

Decathlon Quechua MH500 kinderslaapzak

Quechua mummie kinderslaapzak houdt je kind warm

Deze mummie kinderslaapzak van Decathlon heeft qua temperatuur een streepje voor op de meeste andere kinderslaapzakken. Met een comforttemperatuur van 0 graden  je deze echt het hele kampeerseizoen gebruiken. We hebben hem zelf ook bij een nacht rond het vriespunt gebruikt en mijn dochter heeft heerlijk geslapen. In een hete zomer, wanneer de nachttemperatuur niet onder de 20 graden komt, is hij juist een beetje aan de warme kant, maar in Nederland gebeurt dat niet zo vaak. 

Nieuwe kleuren en naam

Sinds de test heeft Decathlon de kleuren van deze kinderslaapzak veranderd én de isolatie nog iets verbeterd waardoor de comforttemperatuur nu tot 0 graden is. Maar de pasform en het materiaal aan de buitenkant is onveranderd.  Ook de naam is veranderd van Forclaz Ultralight naar MH500. 

Voor welke leeftijd is deze Decathlon kinderslaapzak geschikt?

Omdat het een mummie model is met een capuchon en een lengte van 165 cm kun je met deze slaapzak waarschijnlijk gebruiken vanaf 2, 5 tot en met 8 jaar ongeveer. Of tot 140 cm lengte. Om comfortabel te slapen heeft je kind nog zo’n 20 tot 15 cm aan extra ruimte nodig onder zijn of haar voeten. 

review decathlon kinderslaapzak

Hoe slaapt de MH500 kinderslaapzak?

Hij is geheel van glad polyester waardoor het soms even wennen is om in te slapen. Mijn dochter was na één nacht echter al fan omdat het zo knus voelde. Dit komt vooral omdat het een mummie model is en doordat de slaapzak relatief dik aanvoelt. Het is een soort kussen waar je zoon of dochter op ligt. 

kinderslaapzak decathlon

slaapzak kinderen kamperen decathlon

Makkelijk open te ritsen, ook om een slapend kind in te leggen

De slaapzak heeft één rits links en één rits rechts. Het fijne hieraan is dat je de slaapzak helemaal open kunt ritsen en ook een kind dat bijvoorbeeld onderweg in slaap is gevallen er makkelijk in kunt leggen. Deze ritsen lopen soepel en kunnen op een ventilatiestand gezet worden. Daarnaast heeft het een flinke ritsvoering van zo’n 7 cm lang en eenzelfde strook bij het hoofd. Dit isoleert goed en met het openen en sluiten van de rits, kwam hij er niet tussen vast te zitten.

Lees ook:  Beste kinderslaapzak 2024? - 6 slaapzakken écht getest!

kinderlsapzak quechua

De compressiezak scheelt ruimte

De kinderslaapzak kun je makkelijk in de zak stoppen, proppen gaat het beste. De opbergzak is een compressiezak welke je met gespen samen kunt trekken waardoor de pakmaat relatief klein is. Vooral voor jonge peuters en kleuters is dit een zeer passende slaapzak.

Technische gegevens MH500

MerkQuechua
Modelmummie-model
Kleuroranje / blauw
Comforttemperatuur0/5 graden
Breedte uitgerold65 cm
Afmetingen ingepakt12 liter
Gewicht1200 gram
Lengte uitgerold165 cm
Materiaal vullingpolyester
Materiaal buitentijkpolyester

quechua forclaz ultralight

Kinderslaapzak Quechua Forclaz 0/5°
Beoordeling
Quechua Forclaz 0/5°
7.4
gemiddeld
Kampeerslaapzak voor kinderen Forclaz 0/5°. Hij is warm en compact, perfect voor de eerste kampeeravonturen.
 • Comfort:
  8.0
 • Warmte:
  8.0
 • Pakmaat/gewicht:
  6.0
 • Kwaliteit:
  7.5
€49,99
Op voorraad
Decathlon.nl
Bekijk beste aanbieding

Pluspunten

+ Limiettemperatuur tot vriespunt
+ Capuchon
+ Dubbele ritsen
+ Soepele ritsen
+ Extra isolatie strook
+ Compressie zak

Minpunten

– Gladde polyester
– Bij +18°  ‘s nachts te warm

Eindoordeel: Review Decathlon kinderslaapzak MH500

Deze Quechua MH500 mummie kinderslaapzak van Decathlon heeft qua temperatuur een streepje voor op de meeste andere kinderslaapzakken. Met een comforttemperatuur van 5 graden en limiettemperatuur van 0 graden kun je deze echt het hele kampeerseizoen gebruiken, met uitzondering van echt warme nachten. De combinatie van de vorm en de kussenachtige voering maken dat hij lekker slaapt. Door de lengte van 165 cm is deze slaapzak vooral geschikt voor kinderen tot maximaal 145 cm lengte. 

Waar te koop?

 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter