9.6
gemiddeld

Mijn Tent is Top: Sandra en haar De Waard Lepelaar!

Lepelaar pyramidetent
Beoordeling
 • Algemeen
  10.0
 • Opzetten / afbreken
  8.0
 • Comfort
  10.0
 • Pakmaat
  10.0
 • Prijs / Kwaliteit
  10.0

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Sandra kocht bijna 10 jaar geleden een De Waard Lepelaar voor haar gezin. En man, wat hebben ze daar een plezier van gehad. In deze ‘Mijn Tent is Top’ vertelt ze over wel of geen binnentent, waarom je wel een varioluifel moet nemen en de mooie avonturen die ze met de tent beleefd heeft. 

Wie: Sandra & Robert
Merk & Type: De Waard Lepelaar
Soort tent:  Pyramide stokkentent 4 personen
Tentdoek
: Katoen
In bezit sinds: 2015
Kamperen met: 2 zoons (15), dochter (19) én 2 honden.
Lievelingscamping:  Camping Konobe in Kroatië

Het lijnenspel van de Lepelaar betekent vakantie!

Sandra (51), kampeert, samen met haar man Robert (51) en hun drie kinderen: een tweeling van 15 en een dochter van 19, al bijna 10 jaar met hun De Waard Lepelaar. Kamperen zit in hun bloed. Sandra en Robert kamperen al sinds hun kindertijd en zijn dat blijven doen met hun eigen gezin.

De Waard Lepelaar

We zijn begonnen met een geleende caravan (toen kochten we een eigen Hobby Excellent Easy), daarna kwam  er een vouwwagen, de Aart Kok Kavango, en uiteindelijk onze huidige De Waard Lepelaar, een model uit 2014 dat destijds bij de Vrijbuiter werd verkocht en nu niet meer wordt geproduceerd, maar wij zijn er nog altijd ontzettend blij mee. “Wakker worden onder het beroemde lijnenspel van de Lepelaar is voor mij het ultieme vakantiegevoel!”

Ik stap pas uit als het 30 graden is

We kamperen sowieso twee à drie keer per jaar. Eén keer rond Pinksteren/Hemelvaart; met onze vriendengroep, 1 of 2 weekenden in Nederland. Drenthe is dan favoriet en alle kinderen en honden gaan mee. Een hele onderneming, maar zo gezellig. In de zomer trekken we er met onze De Waard Lepelaar ook 3 weken op uit. Waar we heen gaan is elk jaar een verrassing. Ik zeg altijd dat ik pas uit de auto stap als het 30 graden is en er iets te zwemmen is. Echte mooiweerkampeerders zijn we!

Huh? Wat is FKK?

We stappen dus op de bonnefooi in de auto en zien wel waar we terecht komen.  Dat betekent soms dat je op bijzondere plekken komt. Zoals die keer dat we op een naturistencamping terecht kwamen in Kroatië. Wisten wij veel wat “FKK” betekende.

Lees ook:  Review: Wickiup 5 lichtgewicht tent voor een gezin?

We hebben er fantastisch mooie weken gehad. Ik had de tweeling in 1 zomervakantie zindelijk en we zijn er geheel tegen onze gewoonte, nog regelmatig terug geweest. De relaxte sfeer, de bergen, de heerlijke zee, het mooie klimaat en de ligging van de camping deden ons terugkomen. 

De Waard Lepelaar

Van de vouwwagen naar de tent

Er waren eigenlijk een paar redenen waarom we de vouwwagen inruilden voor een gezinstent. Ik wilde sowieso blijven slapen onder katoenen tentdoek. Dat is voor ons de ultieme kampeerervaring! In de vouwwagen en de caravan werden we een beetje gek van iedere keer dat opstapje om iets uit je keukenkastjes te pakken.

Bovendien ben je en leef je met een tent veel meer buiten, hoor je de vogeltjes en de zee en je hoeft niet je gordijntjes open te doen om te zien of het mooi weer is. 

De Waard Lepelaar

Onze De Waard Lepelaar staat als een huis

Toen we besloten om van de Kavango over te stappen op een familietent, was het snel duidelijk dat dat een De Waard tent zou worden. Het moest katoenen doek zijn omdat het stevig is, duurzaam en ademend. Daarnaast wilden we een tent die staat als een huis, ook als het waait. En we moesten er met zijn vijven in kunnen slapen. De De Waard Lepelaar heeft dat allemaal

Onze De Waard Lepelaar is echt supersolide. We merken pas dat het gestormd heeft, als het kampeermeubilair en de opblaasbeesten van de buren bij ons onder de luifel liggen. Als de tent strak afgespannen is, merk je nauwelijks dat het hard waait. We hebben de mensen wel zien hangen aan hun voortenten en luifels bij harde wind, terwijl wij zonder stress onder de varioluifel zaten. 

De Waard Lepelaar

Varioluifel én gordijnenset

We hebben destijds gekozen voor een gordijnenset en varioluifel en dat waren voor allebei top-aankopen. 

Met de gordijnenset om de slaapvertrekken te scheiden in plaats van een binnentent hou je in de slaapruimtes meer ruimte over. Voor de kou hoef je het ook niet te doen. Een campingkacheltje houdt het prima warm en voorkomt, in combinatie met goed ventileren, de condensvorming.

Ook de varioluifel is erg fijn. Hij zorgt voor zoveel meer leefruimte én schaduw en ook deze kan bij harde wind prima blijven staan. In Kroatië werden we door een Poolse medekampeerder met caravan, voortent en partytent een keer gewaarschuwd dat we de luifel beter konden opbergen omdat het ging stormen. Ze geloofde niet dat de varioluifel van de Lepelaar daar wel tegen kon.

Die avond ging het inderdaad stormen. Onze tent gaf geen krimp. De Poolse dame en haar echtgenoot hingen met het hele gezin de hele avond en nacht aan de stokken van de voortent, wij hebben heerlijk geslapen 

De Waard Lepelaar

De De Waard Lepelaar staat in een uur

Het opzetten en afbreken gaat inmiddels bij ons vrij snel. In een uur staat hij strak en ingericht.  Ieder gezinslid heeft een klusje. Onze ervaring is dat het niet langer duurt dan het opzetten van een vouwwagen of voortent van de caravan. De meeste tijd ben je uiteindelijk kwijt aan het inrichten en opruimen van de kampeerspullen. De eerste keer opzetten is wel even uitzoeken, maar bij De Waard zelf leggen ze het graag uit en er is ook een handige Facebookpagina met De Waard kampeerders die graag helpen. 

De Waard Lepelaar

Superstrak maar wel veel haringen en lijnen

Net als voor iedere De Waard kampeerder hebben wij de afwijking om onze De Waard Lepelaar zo strak mogelijk op te zetten. Dat lukt ons ook vaak, maar daarvoor moet je wel meer dan 30 haringen de grond in timmeren. Wil je ook de varioluifel strak hebben staan, dan komt daar nog eens een hele bups aan scheerlijnen bij. Is het rustig weer, dan zetten wij alleen de hoognodige scheerlijnen vast. 

Lees ook:  Vanuit je transparante tent sterren kijken

Help! Onze tent begint te dampen!

Help, er komt damp van onze tent! De eerste keer dat het gebeurt, er komt dan waterdamp door het katoenen doek heen aan de binnenkant, schrik je je rot. Je denkt mijn tent is lek! Maar wasemen hoort bij een katoenen tent. Als we onze De Waard Lepelaar een tijdje droog opgeslagen hebben laten liggen, kan hij gaan ‘wasemen’ als het katoen weer nat wordt bij een regenbui. Niets om je zorgen om te maken, nadat het katoen verzadigd is, stopt het gewoon en hij is dan nog helemaal waterdicht. 

Review De Waard Lepelaar
Beoordeling
Lepelaar pyramidetent
9.6
gemiddeld
Ook na bijna 10 jaar blijft onze Lepelaar een heerlijke tent. Wakker worden onder het lijnenspel van een De Waard is pas echt vakantie!
 • Algemeen
  10.0
 • Opzetten / afbreken
  8.0
 • Comfort
  10.0
 • Pakmaat
  10.0
 • Prijs / Kwaliteit
  10.0

De Lepelaar is nog altijd onze lievelingstent

Een De Waard tent is echt een investering. Wij zijn na bijna 10 jaar blij dat we die destijds gedaan hebben. Helaas wordt de Lepelaar niet meer gemaakt, maar is nog wel 2e hands te koop.  Wel zou ik iedereen die met een gezin een De Waard tent koopt, willen adviseren: koop niet een te grote. 

Wij sliepen met zijn vijven in twee slaapcabines. Gordijnen gebruiken in plaats van een binnentent scheelt ruimte en als je dan ook een varioluifel hebt, dan is er echt genoeg ruimte. Qua kou hebben wij eigenlijk nooit problemen gehad en met een kacheltje is de tent zo weer warm. 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending