Wachten op reeën in een Tiny House op de Voscheheugte

64d50467ce3ab4c72923183c1b6ddca6?s=55&d=mm&r=g Wijtske Nog lekker nagenieten van de herfst, dat deden wij in Mantinge, een prachtig brinkdorpje in Drenthe. De camping Voscheheugte ligt tussen het Mantingerveld en het Balingerzand en is daarmee in de herfst prachtig om te bezoeken. De rest van het jaar ook trouwens… 

De Voscheheugte stond al heel lang op mijn lijstje om een keertje te bezoeken, maar op de één of andere manier kwam het er maar niet van, tot dit weekend! Ik volgde ze al een tijdje op social media en werd erg nieuwsgierig naar alle mooie accommodaties die zij op hun camping gebouwd hebben. 

natuurhuisje drenthe

Natuurkampeerterrein Voscheheugte het hele jaar geopend

Op camping de Voscheheugte kun je het hele jaar door kamperen, ook met je eigen kampeermiddel. In dit heerlijke najaarsweekend werd daar ook nog gebruik van gemaakt. Er stonden een paar campers en zelfs ook een tentkampeerder die nog lekker aan het genieten was van het heerlijke weer. 

pompoen tent glamping

Bijzondere natuurhutten en tenten

De camping ligt aan een doorgaande weg, maar wel met een lang veld naar achteren. Helemaal op het laatste veld liggen de natuurhutten die De Voscheheugte aanbiedt. Een aantal bijzondere bouwwerken op verrijdbare onderstellen, een mooie caravan uit de jaren tachtig, maar ook sinds kort de Lotus Stargazer, een prachtige bolvormige tent van waaruit je naar de hemel kunt turen. 

voscheheugte drenthe

De Goudvink, ons tiny house

Wij mochten echter logeren in de Goudvink. Terwijl we er naar toe liepen in de vallende schemering van deze zonnige najaarsmiddag werden we verrast met het zicht op dit prachtige huisje, van alle gemakken voorzien, voor zelfs 4 personen. En de hond mocht ook mee, altijd fijn. Het is een vierkante designhut, ontworpen door architect Rolf Bruggink. Hij heeft de woonkamer op de bovenste verdieping geplaatst, waardoor je een prachtig uitzicht over het veld hebt, maar ook de kans op de mooiste zonsondergang. In deze tijd van het jaar gaat de zon helaas iets vroeger onder, waardoor deze achter de bomen verdwijnt, maar desondanks was het genieten van het uitzicht. 

Check ook de Cabiner trekking langs tiny houses in Drenthe en andere Tiny Houses aan zee in Nederland. 

Vuurtje stoken 

Buiten de Goudvink vind je een kampvuurplek en een terras waar je lekker buiten kunt zitten. Er staat ook een picknicktafel klaar voor de heerlijke zomerdagen. We hebben zaterdagmiddag nog wel even lekker in het zonnetje buiten kunnen zitten, maar het werd natuurlijk ook wel snel koud. Toch waren er meerdere mensen om ons heen die wel heerlijk buiten bleven, koken, vuurtje stoken, en gezellig zitten. Wij kozen ervoor om lekker van het huisje te genieten. Een ‘tiny house’ als dit, want zo mag je dit wel noemen, zou voor mij een prima leefruimte zijn, dus ik vond het heerlijk om dit een weekend lang te mogen ervaren. Wellicht dat we in de toekomst zo’n huisje in onze eigen tuin laten bouwen en daar dan in gaan wonen! We zijn alvast begonnen met het maken van wat schetsen…

Lees ook:  Overnachten in een SkyteNatureLodge op De Klashorst: luxe kamperen?    

ervaring natuurkampeerterrein voscheheugte

voscheheugte natuurkampeerterrein

Het wachten op de reeën kan beginnen

Als je binnenkomt, heb je rechts de trap waarachter de schoonmaakspullen en de cv ketel etc. zijn verborgen. Je kunt de trap namelijk omhoog scharnieren met een gasveer, een prima oplossing voor de spullen waar je niet dagelijks bij hoeft. Meteen links is een klein keukentje, maar wel van alle gemakken voorzien; alleen de vaatwasser ontbreekt, maar die heb je ook echt niet nodig. Rechts in de gang heb je twee bedstedes met twee bedden, dus geschikt voor vier personen. En een raam waardoor je liggend in bed naar buiten kunt kijken. Het wachten is op de  reeën, vossen en konijnen die langs je huisje lopen.

Links in de gang de badkamer met ruime stortdouche en als laatste de wc. Allebei ruim genoeg voor zo’n kleine oppervlakte. Als je de trap oploopt, kom je op de splitlevelverdieping waar de eettafel klaar staat. Dan nog een klein trapje op en daar is het beloofde uitzicht door de brede prachtige ramen die over het veld uitkijken. Nu een leeg, gerooid, veld, maar we konden zien dat er aardappels hadden gestaan. 

voscheheugte drenthe review

Veel ruimte op de camping

De camping zelf is ruim, je kunt zelf een plekje uitzoeken. Er is een gezamenlijke ruimte waar je kunt zitten als het even wat frisser wordt. Ook liggen daar natuurlijk de welbekende folders, maar er zijn ook boeken die je kunt lenen / lezen. Er staat een wasmachine en een droger tot je beschikking, deze mag je gratis gebruiken. 

natuurkampeerterrein voscheheugte drenthe

Check in en kampvuurtjes in vertrouwen

Hout voor (kamp)vuurtjes kun je gewoon pakken en zelf aan het einde afrekenen. Overigens gaat de check in ook gewoon op afstand. Via de website kun je jezelf inchecken en betalen. We hebben verder niemand gezien of gesproken, dat lag natuurlijk aan de tijd van het jaar, maar het was ook niet nodig omdat je jezelf kunt redden.

Wandelen en uitjes in de omgeving 

Omdat wij altijd genieten van de omgeving door een lange wandeling te maken, had ik ook voor dit weekend een mooie route uitgekozen via Routeyou. De route heette toepasselijk: rond het Mantingerzand, een wandeling van ongeveer 15 km. Doordat de uitstap naar het Café in het dorp Balinge helaas niet nodig was, vanwege Corona gesloten, werd de tocht iets minder lang. En dat is wel jammer, want daarmee misten we wel onze normale beloning: koffie met gebak. Het dorp Westerbork ligt vlakbij en is daarmee de beste optie voor je boodschap, we hebben daarom ter compensatie daar maar even wat lekkere hapjes gehaald in de supermarkt voor bij de borrel op de zaterdag namiddag. Herinneringscentrum Kamp Westerbork ligt in de buurt en is ook de moeite waard om te bezoeken! Vroeger zijn we er wel een keer geweest, maar ik zou daar ook zeker wel weer een bezoek aan willen brengen. 

Lees ook:  In de meivakantie een weekje glamping  op camping Vestar in Kroatië?

Verwennerij door het Eethuys

Helaas was het Eethuys vanwege het virus gesloten, maar er konden wel ontbijtjes en diners afgehaald worden. Bas had het Eethuys net overgenomen, het was voor hem een uitdaging om er toch het beste van te maken. We hebben daar dan ook gretig gebruik van gemaakt, ook om deze nieuwe ondernemers te steunen in deze tijd. Zowel ontbijt als diner waren goed verzorgd en heerlijk, het ontbijt met lekkere croissants, broodjes, beleg, jus d’orange en een vers gezet kopje heerlijke koffie. Het diner was ook heerlijk, spareribs en kipsaté met lekkere knapperige wedgepotatoes. Het was een echt verwenweekend, met alle luxe en gemak wat bij Glamping hoort. Al met al zijn de Tralaluna Natuurhuisjes en  natuurkampeerterrein Voscheheugte een camping waar wij zeker met onze camper Granny nog een keer naar teruggaan om te kamperen. 

trek inn drenthe

Auteur

Ik ben Wijtske, 50jaar en samen met mijn man en kinderen kamperen we er op los. Met onze Volkswagen T3 camper trekken we er op uit in Nederland en Europa. Het liefst kampeer ik op Staatsbosbeheer of alternatieve sfeervolle campings.
Leer Wijtske kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter