Campingtip: Natuurkampeerterrein De Duiventoren bij Breda

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Natuurkampeerterrein De Duiventoren, tussen Tilburg en Breda, is misschien wel één van de jongste natuurkampeerterreinen van Nederland maar zo voelt het niet. Terwijl we op de fiets richting deze natuurcamping bij Dorst tussen de landerijen, door de bossen en langs de lintdorpjes rijden wordt ik meteen herinnerd aan hoe mooi die combinatie van natuur, ongedwongenheid en gezelligheid in Noord Brabant is en op het Natuurkampeerterrein van De Duiventoren vind je dat weer terug en dus ook in deze review.

duiventoren review

Verscholen plekjes

De Duiventoren is pas in 2011 geopend maar de begroeiing, bomen en bosschages zijn al volgroeid en bieden genoeg schaduw. Geen strakke veldjes, maar slingerende kampeerplaatsen met hier en daar echt schitterende plekjes. Verscholen in het bos met uitzicht over de zwemvijver, een prive plek omheind met struiken en een paar plekken voor trekkerstenten op wat afstand aan de rand van de camping met uitzicht op de velden, en met een beetje geluk mooie zonsondergangen. Vergeleken met reguliere campings zijn de kampeerplaatsen ruim maar voor natuurkampeerterreinstandaarden voelt het alsof je wat dichter op elkaar staat dan normaal.

natuurkampeerterrein de duiventoren

Ontdekplek voor kinderen

Voor kinderen is De Duiventoren een heerlijke ontdekplek. Er is een kleine speeltuin met schommel, klimrek en trampoline. Deze staan allen in de zandspeelkuil met waterpomp waar ze eindeloos kunnen kliederen, geulen graven en kastelen bouwen. Voor de oudere kinderen is er achteraan op de camping een zwemvijver met steigertje. Hier wordt vanaf gesprongen en in de vijver met bootjes gevaren. De vijver ligt ver genoeg van de speeltuin een voorste kampeervelden vandaan om als ouder van kleine kinderen je kind vrij rond te kunnen laten lopen.  

Kampvuurcamping bij uitstek

Al voor het begint te schemeren zie je over het hele terrein bij de ene na de andere tent kampvuurtjes ontsteken. De Duiventoren is een kampvuurcamping bij uitstek. Vuurkorven zijn gratis beschikbaar voor de kampeerders en droog haardhout is op de camping te verkrijgen voor €5 per krat en daar maken veel kampeerders gebruik van. Hier en daar worden marshmallows geroosterd of broodjes gebakken. Door het droge hout heb je haast geen last van rook.

tiny house camping

Glamping op een Natuurkampeerterrein

Omdat we op de fiets waren verbleven we een weekend in de Trek-in Junior. Een mix van een luxe trekkershut en een Tiny House. In het huisje zijn voor vier personen slaapplaatsen, een klein keukentje en zelfs een toilet. Het huisje was een afstudeerproject van studenten van de Universiteit Eindhoven en voelt ontzettend knus en ingenieus aan. Wat wij erg fijn vonden was dat de Trek-in gewoon tussen de De Waard en andere tenten staat waardoor je toch een echt kampeergevoel krijgt. Naast de Trek-in kun je op de Duiventoren ook nog overnachten in een wijnvat of een pod. Een beetje glamping op een natuurkampeerterrein dus.

Lees ook:  4 fijne campings met privé sanitair in Limburg

Praktische zaken

Qua sanitair is het niet luxe maar relatief nieuw, het ziet er prima uit en wordt goed schoon gehouden. Douches zijn gratis met een limiet van vijf minuten per keer.  Wat handig is voor gezinnen is dat er een speciale ruime kinderwasruimte is. Bij de receptie en in de yurt midden op de camping zijn slechtweer-ruimtes met informatie, spelletjes en boeken die je kunt lenen en een simpele keuken voor algemeen gebruik. In het hoogseizoen en de weekenden kun je via een formulier verse broodjes bestellen welke rond een uur of negen bij je tent worden bezorgd. De Duiventoren is een natuurkampeerterrein. Om hier te kunnen kamperen moet je in het bezit zijn van Het Groene boekje, eventueel is deze ter plekke aan te schaffen.

In de omgeving van de camping is genoeg vertier Je kunt op de fiets naar Tilburg of een dagje Breda doen. Vanuit de camping fiets je ook zo het naastgelegen natuurgebied in met zwemwater en bos. En ohh ja voordat ik het vergeet, nog geen 80 meter vanaf de ingang van de camping kun je bij IJsboerderij Jacobushoeve heerlijke ijsjes halen. (Ook lekker voor papa’s en mama’s)

Review: natuurkampeerterrein De Duiventoren

Wat mij betreft is natuurkampeerterrein De Duiventoren een mooie afwisselende natuurcamping in Noord Brabant waar vooral gezinnen met kinderen zich thuis zullen voelen. Afhankelijk van de plek die je kiest sta je midden tussen de gezelligheid of kun je voor wat meer privacy kiezen. De voorzieningen zijn goed en in de omgeving kun je mooie fiets – en wandeltochten maken. Al met al een bijzonder plekje voor gezinnen met kinderen tot een jaar of 12.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending