Culture Campsite – Slapen in een oude graansilo in Rotterdam

1b9872d8fccdb4c52235befa738b8d40?s=55&d=mm&r=g Akke Jammer genoeg is Culture Campsite gesloten. Mocht je nog wel in een van hun toffe objecten willen slapen, dan kun je deze vinden op onder andere camping Buitenland en op camping Heeg. 

In het eerste weekend van juli is het dan eindelijk zover: samen met Hans mag ik slapen in een bijzonder kunstobject aan de Maas in Rotterdam. Ik heb hier enorm naar uitgekeken, dus het kan bijna alleen maar tegenvallen.

Op deze Rotterdamse stadscamping staan allemaal bijzondere objecten. Zo staat er een omgebouwde vuilcontainer, hokjes voor kalfjes, die nu lijken op een UFO en een kas. Deze objecten zijn gemaakt van duurzame materialen en in de meeste gevallen van restmaterialen. De slogan van Culture Campsite is niet voor niets: De camping, waar men slaapt in architectonische, duurzame objecten in plaats van in tenten en caravans, biedt een unieke ervaring.

cc2

Het tweede seizoen van deze stadscamping

Dit is het tweede seizoen dat je op deze bijzondere plek kunt slapen. Na het eerste seizoen zijn er verschillende veranderingen doorgevoerd. Zo is er onder andere meer groen op het terrein gekomen.

Ook mijn slaapplek is onder handen genomen. Ik heb de eer om in een oude graansilo te slapen. Toen ik reserveerde, zaten er nog geen ramen in deze capsule, maar door de verlate opening van de stadscamping, was er genoeg tijd om vernieuwingen aan te brengen. Er zitten nu twee mooie ramen in de anders misschien wat benauwde silo.

cc1

Wat houdt die graansilo nu in?

De ramen in Val Ross, zo heet ons object, zijn wel echt een uitkomst. Met een kussen in de rug kun je prima binnen zitten met uitzicht op een deel van de campsite. Vanuit het bijzondere ronde raam kijk je uit op de objecten van de buren, maar kijk je nooit naar binnen.

Misschien komt dit ook doordat de objecten verschillende hoogtes hebben. Je komt Val Ross binnen door een klein trapje te betreden. Er is een soort tuintje aan deze kant van de camping gemaakt. Er bloeien artisjokken, stokrozen en andere gekleurde bloemen.

De binnenkant van Val Ross is wit geverfd met uitzondering van het gedeelte waar de lamp hangt. Hierdoor is het licht en voelt het ruimtelijk aan. Aan de voor- en achterkant van het tweepersoonsbed is ruimte voor je tassen en andere items.

Lees ook:  Is een Tipi Glamping? Renske zocht het uit

cc7

Wanneer je je telefoon wilt opladen op de Culture Campsite , dan kan dat in een van de kluisjes bij de wc’s voor op het terrein. In onze capsule is geen elektriciteit. Bij deze kluisjes vind je ook een klein keukentje, waar je onder andere koffie, wijn en chips kunt halen. Door een streepje in een map te zetten, houd je bij wat je tijdens je verblijf hebt gehad.

Wat ik zo leuk vind, is dat we ook de maker van ‘ons’ object even mogen spreken. Boris beheert samen met Laura de stadscamping. Ze vertellen ons over de objecten en dat ze dit oude parkeerterrein huren.

cc4

Wij slapen er tijdens het openingsweekend

Het eerste weekend van juli is het openingsweekend van Culture Campsite en dat is bij aankomst te merken. Er is een gezellige borrel en we worden direct opgenomen in de festivalsfeer die hier hangt. We voelen ons meer dan welkom. Er worden over en weer foto’s van elkaar voor de bijzondere objecten genomen en we mogen bij verschillende buren even binnenkijken.

’s Avonds lopen we naar de gezellige straatjes van Delfshaven. We genieten van een lekker biertje bij De Pelgrim. Op het terras kunnen we nog even in de zon zitten. Wanneer deze weg is en het heel hard begint te waaien, verplaatsen we ons naar de binnentuin.

Vanaf de stadscamping is veel te belopen. Zo wandelen we langs Halve Maen – een schip vol verhalen  – en zien we dat een iets langere wandeling je naar de Euromast kan brengen. Je kunt fietsen lenen op het terrein, dat is misschien een beter idee. Wanneer je geen zin hebt in een actieve dag, kun je ook met het openbaar vervoer.

Bijzonder is dat je ook met de watertaxi door Rotterdam kunt reizen. Heel dicht bij de camping is een halte van dit bijzondere vervoersmiddel. Tijdens de opnames van 3 op reis, krijg je hier een goed idee van. Vanaf minuut vijf kun je ook zien hoe Culture Campsite er vorig seizoen bij lag.

cc3

Ook aan slecht weer heeft de Culture Campsite gedacht

Wanneer we ’s avonds nog maar net in onze capsule zijn geklommen, begint het te regenen. Eigenlijk blijft het de hele zaterdag miezeren met af en toe een dikke bui. Dat is natuurlijk wel jammer, want lekker voor je object ga je dan niet meer zitten. Gelukkig is er ook een slechtweeraccommodatie.

Op het terrein staat een soort iglo, die gebruikt wordt als gemeenschappelijke ruimte. Hier kun je je lekkere kopje koffie of het heerlijke broodje van de bakker op de hoek aan een tafeltje opeten. Want in de objecten zit over het algemeen alleen een bed. De ‘Little Pea’ is hier een uitzondering op. Hier zit een klein keukentje in.

Lees ook:  Herfsttip: Kamperen in een trekkershut

cc5

We zijn wel gewend om met slechter weer te kamperen en de buien komen niet onverwacht. We hebben dan ook goede regenjassen mee en een paraplu. Omdat het ook hard waait, houden we het op de regenjassen.

Activiteiten vanaf de camping

De stadscamping Culture Campsite ligt dicht bij een route van Time to Momo, een reisgids die ik graag voor stedentrips gebruik. We downloaden een route en lopen daar een heel stuk van. Aan deze route vind je leuke eetgelegenheden, winkeltjes en cultuur. Zo lopen we ook door Het Park waar je met goed weer heerlijk kunt picknicken.

Op de terugweg eten we bij Verhip, een heel leuk cafeetje dat makkelijk te belopen is vanuit onze capsule. Gelukkig maar, want op de terugreis regenen we helemaal nat.

Overigens worden er ook workshops en yogasessies georganiseerd vanaf de camping. Zo is er op specifieke dagen een meerdaagse cursus over Tiny Houses en kun je binnenkort mee met een tekenwandeling.

cc6

Is Culture Campsite een aanrader?

Slapen op deze bijzondere stadscamping in een van de objecten is een superleuke ervaring en zeker de moeite waard. Ook wanneer het regent. Het is dus zeker niet tegengevallen! We komen hier graag nog een keer terug en hopen dan stiekem wel dat het droog blijft.

cc8

Auteur

Akke kampeert al haar hele leven. Ooit begonnen met haar ouders in een Vergrote Zilvermeeuw. Tegenwoordig wisselt ze haar eigen De Waard af met een lichtgewicht tent of een kampeerbusje. Samen met haar man Hans en hun zoontjes kampeert ze veel in Nederland, soms met en soms zonder hond. Ze houdt erg van Scandinavië en Afrikaanse landen en heeft een grote voorliefde voor IJsland. Leer Akke kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

Sending