Campoala.com, één website om 1000 campings te boeken, is het iets?

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een geschikte camping of glamping zoeken is soms best een opgave. Campinggidsen op tafel, Ipad op schoot en dan maar bladeren, surfen en campings mailen. Als je pech hebt krijg je pas een paar dagen later een mailtje dat de camping al vol zit. Bij het boeken van een hotel of B&B zijn er websites zat om te zoeken en boeken maar voor campings bestond dat nog niet. Maar onlangs kwam ik de heren van Campoala.com tegen en die vertelden me dat zij daar verandering in gaan brengen.

Makkelijk campings zoeken en vinden

Natuurlijk heb je campinggidsen waar je lekker op de bank in kunt bladeren of apps waarmee je makkelijk onderweg een camping kunt vinden. Toch vind ik het vaak nogal een gedoe om van de ene gids naar de andere website te surfen, dan de website van de camping te bekijken en daarna de reviews op Zoover nog eens te checken. Het zou fijn zijn als je campings, reviews en camping informatie allemaal op één website zou kunnen vinden. Campoala.com gaat dat realiseren.

campoala zoek

Filter, filter en voilà

Zoeken op Campoala.com gaat net als bij Booking.com. Je geeft in naar welke regio je op vakantie wilt, wanneer je wilt kamperen en met hoeveel personen en er komt een lijst met beschikbare campings op je scherm. Met de filters kun je selecteren op de ligging, de grootte van de camping en nog een aantal factoren om zo de meest geschikte beschikbare camping te vinden in de lijst of op de landkaart op je beeldscherm.

Vooral direct boeken en inzicht in beschikbaarheid lijkt mij handig

Het grote nadeel van veel campingwebsites is nu nog dat je niet meteen kunt boeken of slechts beperkt de beschikbaarheid kunt checken. Bij Booking.com zie je meteen de beschikbaarheid en kun je ook meteen boeken. Je weet dus zeker dat je welkom en verzekerd van een plek bent.

campoala ervaringen

Campoala.com is vorig jaar gestart en lijkt nu nog op de websites van bijvoorbeeld grote aanbieders van glamping accommodaties. Er is echter één groot verschil Campoala.com heeft zelf geen accommodaties maar biedt de accommodaties van campings en touroperators aan. Waardoor ze veel sneller kunnen groeien in het aantal campings en accommodaties. Hun doel is om eind 2018 tussen de 750 en 1000 campings in Europa direct boekbaar op de website te kunnen aanbieden.

Lees ook:  Geef jouw mening over Kampeermeneer? + Winactie

Vanaf juli 2018 ook voor campingplaatsen!

Het boeken van campingplaatsen komt eraan. Ik vertelde ze in ons gesprek dat ik het jammer vond dat je via Campoala.com nog geen campingplaatsen kunt boeken want juist dat lijkt mij zo handig. Daarmee zou het ook echt een Booking.com alternatief voor campings worden. Ze wisten me te vertellen dat juist dat is waar ze op dit moment hard aan werken.  De planning is dat het boeken van kampeerplaatsen via de website vanaf juli 2018 mogelijk is.

Moeten we Campoala.com gaan volgen?

Zeker! De website is nog in ontwikkeling. Met de toename van het aantal te boeken campings, de mogelijkheid van het boeken van campingplaatsen vanaf juli én meer filtermogelijkheden die er aan zitten te komen wordt www.campoala.com een echte overzicht- en boekingswebsite voor kampeerders en dat is gewoon reuze handig als in de zoektocht naar een goede camping.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

2 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending