Campingtip: Camping De Lievelinge Vuren

64d50467ce3ab4c72923183c1b6ddca6?s=55&d=mm&r=g Wijtske Afgelopen weekend was het eindelijk zover, een zussenweekend op Camping De Lievelinge. Mijn zus had het idyllische idee van een hippieweekend samen in  onze camperbus Granny, dus dat kon niet anders dan dat we naar De Lievelinge zouden gaan. Immers, de meeste berichten die ik daarover hoorde waren dat het zo’n geweldig leuke camping is.

Voor mijn zus was het een complete verrassing. We keken beiden onze ogen uit toen we de camping op reden! Wat een bijzondere sfeer hangt er en wat een prachtige bouwwerken zijn er te zien. 

camping zweefmolen

lievelinge utrecht camping

lievelinge review

Het Verre Oosten en Het Wilde Westen op De Lievelinge

De Lievelinge is een camping “zonder regels”. Dat wil niet zeggen dat het bandeloos is, maar er mag best veel. Als je de camping op rijdt valt de zweefmolen als eerste op. Mooi verlicht en geeft meteen de sfeer van de camping weer, terug naar de tijd van toen, waarin je je kind mag voelen en jezelf mag zijn.

Een beetje een hippie gevoel, maar dan voor de “nieuwetijdse hippie”. Wij zijn er eind mei geweest en ik had niet verwacht dat het zo vol zou zijn. Gelukkig hadden ze nog een plekje voor ons op veld “Oebele” op “Het Verre Oosten”. De plekken zijn ruim genoeg zodat je echt genoeg pricacy hebt. Ik had wel het idee dat het aan de andere kant van de camping bij het water, op ”Het Wilde Westen” iets rustiger was, hoewel de naam iets anders doet vermoeden.

Spelen met en bij water kinderen en volwassenen gelijk

Er zijn ruim voldoende speelmogelijkheden voor kinderen én volwassenen. Er zijn skelters waar de volwassenen ook graag gebruik van maken, en een “Chur chill” speelkerk waar kinderen lekker kunnen spelen. Ook is er een speelplaats en een hottub waar de kinderen “in bad” kunnen ’s avonds voordat ze naar bed moeten.

Fikke stoken op het strand of bij je tent

Voor de volwassenen is de bar tot in de late uurtjes open, hier kun je ook genieten van een heerlijk kampvuur. De Lievelinge beschikt over een eigen strandje met zwemwater waar je lekker kunt zwemmen en spelen met zand. Ook hier kun je een kampvuur maken mocht je dat willen. Overigens zijn er vuurschalen te huur en brandhout te koop zodat je ook bij je eigen kampeerplek een lekker houtvuurtje kunt stoken. 

Lees ook:  Naar de Veluwe! 10 top campings met zwembad!

lievelinge glamping

glamping lievelinge camping

De Lievelinge staat vol gekke bouwwerken om in te slapen

Er zijn verschillende accomodaties te huur, De Lievelinge noemt dat de “Huurlingen”. Stuk voor stuk unieke objecten, denk aan een pipowagen maar ook een dubbeldekker of een mooie greyhoundbus met een kas ervoor. Als je een seizoensplaats wil, dan is het eigenlijk wel de bedoeling dat je zelf een uniek kampeermiddel neerzet, zoals een yurt of een boomhut; een standaard Kipcaravan komt waarschijnlijk niet door de ballotagecommissie. 

Als je geen zin hebt om te koken dan kun je lunch of diner nuttigen in het restaurant “Kees en Kwartel” of een frietje halen bij Frieterij “Pot du Fête”.  Op De Lievelinge kun je ook je bruiloft vieren in de Spiegeltent. Een mooie locatie met binnen en buiten de mogelijkheid om je gasten te vermaken. De band mag tot 23:30 uur spelen, daarna houdt het ook echt op en is het, als het goed is, rustig op de camping. Naast ons stond een groep die de hele middag en avond behoorlijk harde muziek aan had staan en ook graag meezong met de hits van toen en nu. Voor echte rustzoekers dus niet echt de juiste plek. Als je van een feestje houdt wel. 

lievelinge omgeving

utrecht kasteel

Lekker fietsen langs de Waal

Zaterdag hebben we vanaf De Lievelinge een knooppunten route gefietst, tot onze grote verrassing kwamen wij bij Fort Vuren langs, onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Een prachtig fort wat vrij te bezichtigen is en nu een oorlogs- en vliegeniersmuseum huisvest. Er zit een herberg bij waar we in het zonnetje op het terras heerlijke koffie met appelgebak hebben gehad. 

Het mooie van dit gebied is dat je de Waal over kunt steken met pontjes. Aan de overkant van de Waal ligt Slot Loevestein. Destijds een machtig kasteel, gebouwd door ridder Dirc Loef van Horne, tegenwoordig een prachtige locatie voor feesten en partijen maar ook om terug te dwalen in de tijd van de middeleeuwen. Onze fietstocht vervolgde zich aan de andere kant van de oever langs een prachtig natuurgebied waar de runderen, paarden en schapen vrij rond liepen. Fietsen mee dus!

Praktisch: Verse broodjes en de SRV wagen van Johan

In het hoogseizoen en tijdens drukke weekenden kun je verse broodjes bestellen bij de receptie van de camping, ideaal om het relaxte gevoel vast te houden. Mocht je echt geen zin hebben om ook maar iets te koken dan kun je ook je hele ontbijt bestellen in het restaurant.

Lees ook:  Campingtip: Camping Landgoed de Barendonk, gastvrijheid met een Brabantse G

Nog teveel werk?  Er is een boodschappen bezorgservice van de lokale Spar, vóór 10 uur besteld ? Dan worden de boodschappen dezelfde dag in je tent/camper/caravan bezorgd. En op vrijdag en zaterdag komt de SRV wagen van Johan luid toeterend het terrein op rijden zodat je daar je laatste boodschappen kunt doen. Super service! 

De genderneutrale toiletgebouwen zijn kleurrijk en schoon genoeg voor zo’n volle camping met 200 plaatsen. We hebben geen enkele keer in de rij hoeven staan voor de douche. De douches zijn prima warm en je hoeft er geen muntjes of geld in te werpen. 

lievelinge review

Aangezien De Lievelinge elk weekend wel zo ongeveer vol zit, is reserveren wel min of meer noodzaak. Het is meestal tegen mijn principes om te reserveren voor een camping, maar in dit geval wilde ik het risico niet lopen dat er geen plek meer zou zijn, dus heb ik toch maar een reservering gemaakt. Deze werd ook keurig binnen een dag bevestigd met de lievelingsgroeten.

Een belevenis deze camping voor De Hippie few”

Was Camping De Lievelinge de moeite waard om te bezoeken? Zeker! De sfeer die ze hebben neergezet moet je een keer meegemaakt hebben. In mijn ogen is het wel een “feest” camping voor de “hippie few” waar het soms wel wat luidruchtig kan zijn. Zou ik weer naar De Lievelinge gaan? Dat niet denk ik, maar dat heeft absoluut niets met de sfeer te maken. Ik ben er nu geweest, het is echt een keer wat anders, maar ik heb het nu gezien en meegemaakt. Dat maakt mijn herinnering aan De Lievelinge lief. 

Auteur

Ik ben Wijtske, 50jaar en samen met mijn man en kinderen kamperen we er op los. Met onze Volkswagen T3 camper trekken we er op uit in Nederland en Europa. Het liefst kampeer ik op Staatsbosbeheer of alternatieve sfeervolle campings.
Leer Wijtske kennen...

reageer

Laat jouw reactie achter

User Review
  • Kwaliteit:
    Sending
  • Gebruiksgemak:
    Sending
  • Pakmaat:
    Sending