Review: campingstoel + voetenbankje De Waard Munte

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een De Waard campingstoel? Dat De Waard mooie stevige familietenten maakt wist ik al maar dat ze ook campingstoelen hebben daar kwam ik eigenlijk pas achter toen we op zoek gingen naar twee nieuwe stoelen voor op de camping. Het werd een De Waard Munte campingstoel. We zijn er erg blij mee, weten waarom?

Vorig jaar was ik aan het einde van de vakantie door onze oude campingstoel gezakt. Toen hadden we nog maar twee campingstoelen. Inmiddels is onze jongste uit de kinderstoel dus hadden we twee nieuwe kampeerstoelen nodig.

Wat voor campingstoel zochten we?

De stoelen die we hadden waren opvouwbaar in kleine pakketjes. Op zich prima stoelen met als voordeel dat ze weinig plek innamen in onze auto. Nu we een vouwwagen hebben, hebben we ook meer ruimte. De campingstoelen kunnen nu plat boven op de wagen. Wel moesten ze niet te zwaar zijn zodat ze goed te vertillen zijn. Daarnaast wilde mijn vriendin een campingstoel met wat meer comfort. De mogelijkheid om de rugleuning te verstellen, eventueel een voetenbankje en gewoon lekker zitten natuurlijk. Als laatste hadden we een budget van maximaal €100 per stoel.

Hoe zit de De Waard Munte?

Op basis van de bovenstaande criteria kwamen we uit op de De Waard Munte campingstoel. We hebben er twee besteld en hebben ze inmiddels een aantal malen op de camping getest. Omdat we dit soort campingstoelen niet gewend zijn, voelde dat voor ons als een behoorlijke luxe. De bekleding van de campingstoel is van antraciet polyester dat makkelijk is schoon te maken. Nadeel is wel dat je hem dus niet langdurig in de regen kunt laten staan. Voor ons is dat niet zo’n probleem want wij zetten de campingstoelen toch altijd onder de luifel als we weggaan.

Een De Waard campingstoel is zitten op kussentjes

Zitten in de De Waard Munte voelt alsof je op kussentjes zit. Het voelt erg zacht en warm aan maar biedt voldoende stevigheid in de rug. Bovenaan de rugleuning van de stoel zit een klein hoofdkussentje, deze is echter niet verplaatsbaar. Omdat de rugleuning in zes verschillende standen gezet kan worden kun je hem bij de eettafel maar ook als zonnestoel gebruiken.

De voorste pootjes van de campingstoel zijn in hoogte verstelbaar. Handig als je op oneven terrein kampeert maar in de praktijk gebruik je dat eigenlijk weinig.  Wel handig is dat de poten van deze campingstoel een platte onderkant hebben van ongeveer 5 centimeter doorsnee. Hierdoor zakt de campingstoel niet snel in het gras. Deze voetjes vouwen alleen niet altijd automatisch horizontaal waardoor je ze soms een klein tikje moet geven zodat ze goed komen te staan.

Lees ook:  Review: Opblaasbare tent Redwood Emerald 220 Air met veel ruimte

campingstoel

Sportief en stoer

Het oog wil ook wat en je mag het natuurlijk niet met me eens zijn maar ik vind de stoelen er mooi en stoer uitzien. Ze zijn er in twee kleursamenstellingen: antraciet met grijs en rood met grijs. Eigenlijk vind ik de rode De Waard campingstoel het mooist, lekker sportief maar deze werden door mijn vriendin gevetood, omdat ze niet bij de vouwwagen zouden passen. Dus het zijn de twee antraciet met grijze kampeerstoelen geworden. Tja zo gaat dat soms.

campingstoel de waard

Campingstoel met voetenbankje

Bij de De Waard Munte is voor €20,- een voetenbankje te bestellen. Door de afsluit dopjes aan de voorkant van de campingstoel om te wisselen voor de verbindingsstukjes die met het voetenbankje worden meegeleverd kun je het voetenbankje makkelijk bevestigen. De eerste keer moet je even goed kijken hoe het voetenbankje aan de stoel vastklikt maar daarna kun je het bankje makkelijk verwijderen en weer aansluiten. Het resultaat is een heerlijke luierstoel om heel veel boeken te lezen in de zon.

Eindoordeel over campingstoel de Munte?

Wij zijn erg tevreden over de De Waard Munte campingstoel. Ja, echt goedkoop is hij met €89,- niet maar er zijn veel duurdere stoelen. Het is echt een kwaliteitsstoel en hij zit lekker, het voetenbankje is echt een plus en plat nemen ze weinig ruimte in boven op de vouwwagen. Daarnaast vind ik ze ook gewoon heel mooi. De stoelen zijn verkrijgbaar bij verschillende kampeer- en online winkels.

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

4 reacties

  • Tjerk ik heb jouw review gelezen. Wij hebben bij aanschaf van de nieuwe Velduil ook twee van die stoelen aangeschaft. Dit is het tweede jaar dat we ze gebruiken maar ze gaan weg. Ze zien er super uit en niet om knullig te doen……maar de rug is voor mijn rug niet prettig. Elk mens zit natuurlijk verschillend in elkaar. De rug zakt door en het klittenband gaat regelmatig los. Ook zakt de zitting door en klappen de leuningen regelmatig op een ongewenst moment naar achteren. Niet echt prettig. Ook de zitting dragers (de punten voorzijde) zijn vervelend in de linker en rechterbil. We hebben zelf versteviging in de rug aangebracht. De rugzitting zit los van de zijstangen en zit geen steun aan. In de winkel zat het prima maar na gebruik inmiddels 9 weken (2 x een vakantie) is het mis. Mijn vrouw gewicht is 67 kg en ik ben 98.2 kg. Dus niet extreem en zou moeten kunnen. Ik zou deze stoel niet adviseren maar we zijn wel heel tevreden over De waard hoor (vestiging Heerde) Al vanaf 1990 klant.

    • Dag Jan, Jammer dat ze niet bevallen. De rugleuning en zitting buigen inderdaad een beetje door en dat vind ik persoonlijk juist erg fijn zitten. Dat het klitterband los gaat daar heb ik zelf geen last van en we gebruiken ze inmiddels ook zo’n 3 jaar. Misschien goed om even naar mijn kampeerstoelen test te kijken. Daar heb ik deze stoel expres niet in meegenomen omdat hij anders zit dan de meeste kampeerstoelen. De Crespo stoel uit de test zit een stuk steviger, ziet er wel wat minder stoer uit maar biedt wel comfort.

  • Kapotte bekleding vechtstoel
    Helaas vallen de gaten in het bovenste deel waar de naam de waard op staat. Is dat te repareren?

Laat jouw reactie achter

Sending