De plekken op natuurkampeerterrein Borger zijn overigens ruim genoeg; zelfs met een De Waardtent heb je voldoende ruimte ook om de tent heen. We zoeken een plekje waar in de middag nog zon is, zodat we zo lang mogelijk de warmte op de tent hebben. Of dit een goede tip is weet ik niet, want bij het ontbijt is het wel koud op deze manier.
Wat we deze keer anders hebben dan de meeste keren dat we in Nederland kamperen is elektriciteit. Omdat we een beetje op zien tegen de koude nachten hebben we een klein kacheltje mee. ’s Avonds blijkt dit wel een uitkomst. Zo kunnen we toch nog een potje Port Royal doen, voordat we gaan slapen
Praktische zaken op Natuurkampeerterrein Borger
Aanmelden doe je via een zuil. Wij hadden de camping vooraf gereserveerd, maar dit is in september niet direct nodig. Het is wel makkelijk, want de zuil is erg traag en onze voorganger lukte het niet om te betalen. Tijdens ons verblijf staan er op het hoogtepunt zo’n twintig kampeermiddelen, waaronder ook een aantal kleine trekkerstentjes.
Wanneer je afslaat naar het kampeerterrein kom je op een weggetje dat alleen door kampeerders, wanderlaar en mountainbikers gebruikt mag worden. Er zijn duidelijk gemarkeerde mountainbikeroutes, waarbij MTB-ers en wandelaars elkaar zo weinig mogelijk kruisen. Voor beide partijen blijft het dus ook echt rustig.
Elke dag komt de boswachter van Staatsbosbeheer langs en naast een gezellig praatje en het controleren van het terrein, wordt ook het sanitair schoongemaakt. Omdat er zowel binnen als buiten toiletten zijn, heb je overigens geen last van de schoonmaak.
Deze camping is een natuurkampeerterrein, dus je moet wel het groene boekje hebben. Deze kun je via de website aanvragen bij je reservering. Je kunt dit boekje op een natuurkampeerterrein kopen, maar je kunt er ook voor kiezen om een abonnement af te sluiten of eenmalig online bestellen. In dat geval wordt het boekje opgestuurd.
reageer