Campings per 1 juli weer open! Yes we mogen kamperen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Velen zagen hun zomervakantie al in duigen gevallen. Er werd naarstig gezocht naar kampeerplekken met privé sanitair  En de Porta Potti’s waren niet aan te slepen. Maar er gloort hoop aan de horizon want in Nederland mogen de campings en vakantieparken vanaf 1 juli weer gewoon open. 

Per 1 juli, wanneer mogelijk

Dat is wat er is bekend gemaakt door Premier Rutte in de routekaart van de versoepeling van de maatregelen van het kabinet. Daarbij wordt wel duidelijk aangegeven dat het enkel doorgang kan vinden wanneer de besmettingscijfers en capaciteit op de IC’s dit toestaat. Campings open betekent dat de toiletgebouwen weer open mogen. 

Welke regels komen er voor campings

De precieze regels voor campings blijven nog een beetje onduidelijk. Ik kan me niet voorstellen dat de toiletgebouwen weer op hun normale capaciteit open zullen gaan. Zeer waarschijnlijk zullen er regels komen voor het gebruik hiervan zodat de anderhalve meter afstand in acht genomen kan worden.

Daarnaast is aangegeven dat campings niet op hun volledige capaciteit open zullen gaan. Maar of dit betekent dat ze zich aan de maximale groepsgrote van 30 mensen en later 100 mensen moeten houden blijft onduidelijk.  Wel is is duidelijk dat het beduidend minder zal zijn dan een volledige bezetting. In de komende weken kan hier meer duidelijkheid over verwacht worden. 

Dit zal waarschijnlijk een run op de camping boekingen in eigen land opleveren omdat een vakantie in bijvoorbeeld Frankrijk nog lang niet zeker is.

Tot en met 30 juni blijven toiletgebouwen gesloten

In de periode tot  en met 30 juni blijven de huidige Corona maatregelen voor campings van kracht. Dat betekent dat toiletgebouwen gesloten blijven en kamperen alleen mogelijk is met privé sanitair en wanneer je zelfvoorzienend kunt kamperen. Daarnaast mogen nie tin iedere veiligheidsregio tenten en vouwwagens kamperen. Check het overzicht voor de regels per veiligheidsregio. 

Vanaf 15 juni weer naar het buitenland?

Op 3 juni werd bekend gemaakt dat per 15 juni de reisadviezen voor veel Europese landen zullen worden aangepast naar code geel. Dit maakt kamperen in het buitenland weer mogelijk. In dit overzicht houden we bij in welke landen de campings open en bereikbaar zijn. 

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

18 reacties

 • Sorry hoor maar hier is niet de goede informatie verstrekt de aantallen van 30 en 100 personen gaat niet over de campings maar over algemene bijeenkomsten.

 • Wij staan op een camping en hebben een jaar plaats met onze tourcaravan met eigen sanitair en vuil water tank nu mogen wel overdag op de camping maar niet slapen legen keurig ons chemies toilet want dat mag onze overnachtingen betaald maar mogen nog steeds niet slapen op jachten in de havens wel in zeeland wij staan op een cam ping in de mooie gemeente Tholen straks de terrassen open moeten die mensen ook niet naar het toilet wel al de jaarplasts betaald en de toeristenbelasting kan de regering en toeristenbranche wat voor ons betekenen anders vinden wij dat we masaal de toeristen belasting terug moeten krijgen want wij mogen niet overnachten endaar betalen we de belasting over

 • Ik had gehoopt dat campings open zouden mogen per 15 mei met een bezetting van 25%, per 1 juni 50%, per 15 juni 75% en per 1 juli 100%. Met steeds gebruikmaking van de douches en toiletten onder de bestaande regeling van 1,5 meter. Alles gelijkmatiger op gang brengen lijkt me verstandiger.

 • Of campings open gaan of niet maakt voor mij weinig meer uit. We hadden een nieuwe caravan gekocht die allereerst al dik vertraagd is door Corona. Vervolgens zou ik mijn E rijbewijs halen maar paar dagen ervoor besloot het CBR alle examens te cancelen. En er is nog steeds geen vooruit zicht wanneer dat weer op gang gaat komen. Voorlopig is de caravan de duurste nutteloze investering ooit :/

  • Kom op zeg, je kocht die caravan toch niet alleen voor déze zomer? Houd er de moed een beetje in, als we ons allemaal aan de regels houden kunnen we volgend jaar bij leven en welzijn weer gewoon lekker kamperen! (En dan waarderen we het extra, na een jaar niet kunnen…)

 • Campings weer open, wanneer kunnen we weer op vakantie naar het buitenland? Is het wel zo leuk om ook daar met je gezin op 1,5 meter te blijven en je naaste buur 20 meter van je afstaat? Mensen waar maken jullie je druk om? Straks heb je een 2e epidemie. Waar maak jij je dan druk om. Is het zo moeilijk om een tijdje gewoon thuis te blijven en afwachten tot die virus voorbij is. Misschien volgend jaar betere tijden.

  • Dat is een mooie toespraak.
   Mensen zeuren te veel blij zijn dat je eten en drinken hebt .je hoort alleen maar vakantie vakantie voor mij spoort dat soort niet sorry

   • Nou, ik zou ook HEEL graag deze zomer op vakantie gaan. Maar kan dat niet, dan kan dat niet. Gelukkig kon ik de laatste 20 jaar (of zo) wél op vakantie, en heb ik mooie reizen gemaakt (in Nederland). Daar geniet ik nu van na – en ik fantaseer van mijn volgende vakantie: Maastricht, of toch Drenthe, Texel, of toch Leerdam?

 • Ik heb een samengesteld gezin en we hebben medio december een plek geboekt met eigen sanitair, ik ben er even achter dat iets ondernemen in deze samenstelling eigenlijk onmogelijk is geworden. Waarom wordt hier zomaar aan voorbij gegaan? Ons gezin is al twee jaar samen en juist met eigen sanitair zou het toch geen enkel probleem moeten vormen. Daarnaast 4 kinderen in de leeftijd van 9 tot 13. Wie zorgt er voor duidelijkheid?

  • Waarom is het precies een probleem? Als gezin mag je toch gewoon samen eropuit? Ook kun je als gezien gewoon één campingplek boeken hoewel er een beperkt aantal campings is dat een maximum aan het aantal personen per plek heeft gebonden. Maar in mijn beleveing komt dat maar heel weinig voor.

 • Gaan of niet gaan, ik vind het wel lastig. Maar of ik nou hier in de tuin zit of in Italië voor de tent, maakt het uit? Ik zou me wel gedeisd houden zoals ik hier ook doe…

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Kwaliteit:
  Sending
 • Gebruiksgemak:
  Sending
 • Pakmaat:
  Sending