Alle campings met privé sanitair in België op een rij

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Campings met privé sanitair in België zijn nog erg schaars. Ze zijn in België nog niet zo populair als in ons eigen land maar er komen er steeds meer bij.  Na mijn overzicht met campings met privé sanitair in Nederland kreeg ik ook steeds meer vragen over campings met privé sanitair in België. Bij deze een eerste overzicht al is het nog maar bescheiden. We blijven het aanvullen. 

prive sanitair op camping

Privé sanitair op camping de Boshoek

Wat is privé sanitair? 

Je kunt natuurlijk met je eigen Porta Potti en zwarte campingdouche en zo Zelfvoorzienend kamperen maar een kampeerplek met privé sanitair is nog makkelijker. Kamperen met privé sanitair betekent kamperen met een eigen badkamer achter jouw kampeerplek. Deze is helemaal alleen voor jouw gezin of kampeergezelschap.  In sommige gevallen betekent privé sanitair echter dat er in het toiletgebouw een apart blok voor jouw wordt vrijgehouden. Je moet dan dus nog steeds lopen. Wel goed om dit vooraf dus even te controleren. 

Douche, wc, bad, afwasmachine? 

Hoe het privé sanitair precies is ingedeeld verschilt per camping. In de meeste gevallen is het minimaal een eigen wastafel en wc met vaak ook nog een douche. Zo heb je eigenlijk een privé badkamer op de camping. 

Wordt jouw privé sanitair ook schoongemaakt?

Ook dit verschilt per camping en hangt vaak ook af van hoelang je blijft. In de meeste gevallen ben je zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak van jouw eigen sanitair gedurende jouw verblijf. Maar er zijn ook campings met eigen sanitair waar het wekelijks of zelfs dagelijks schoongemaakt wordt. Goed om dit ook even na te lezen of na te vragen. 

kampeerplek met eigen sanitair

Kampeerplek met eigen sanitair

Campings met privé sanitair in België

Campings met privé sanitair in Nederland waren een jaar of 10 geleden één van de eerste in Europa. In België is een camping met privé sanitair nog een unicum. De lijst hieronder blijven we aanvullen, dus ken je een camping in België die nog niet op de lijst staat dan kun je deze via dit formulier toevoegen. 

West- Vlaanderen

Antwerpen

Luik

Limburg

Lees ook:  6 x Yurt huren in België op écht mooie plekjes!

Ardennen

Ken jij nog meer campings met privé sanitair in België?

Deze lijst met campings met privé sanitair in België is zeker niet compleet.  Want hoewel er minder campings in België met privé sanitair zijn, zijn dat er vast meer dan dit. Ken je dus een camping in België met privé sanitair die nog niet op de lijst staat dan kun je deze via dit formulier toevoegen. 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

4 reacties

Laat jouw reactie achter