De 17 leukste hondencampings van Nederland!

954dc0784751598477e9c465a063bc70?s=55&d=mm&r=g Gast Een hondencamping vinden waar jij, eventueel jouw kinderen, maar ook je hond het naar zijn zin heeft? Gelukkig zijn er steeds meer zogenaamde ‘campings met hond’ in Nederland waar je je welkom voelt, je lekker kunt wandelen met je viervoeter en soms zelfs workshops kunt volgen. Wij vroegen onze lezer wat hun favoriete camping was om te kamperen met hun hond en daar kwam een mooie lijst met fijne hondenplekken uit. 

camping met hond nederland

Een camping met hond, waar op letten?

Een leuke camping vinden waar honden zijn toegestaan, is nog niet zo makkelijk. Je moet met je eigen wensen, die van je hond en met de regels van de camping rekening houden. Want naast onze tips voor kamperen met een hond hebben we ook speciale hondencamping tips. Want niet op elke camping zijn honden welkom:

Loslopen: Op de meeste campings waar honden wel mee mogen, moet de hond op de camping aangelijnd zijn. Soms is er een losloopveldje op de camping, maar meestal is er een losloopgebied direct naast de camping. Maar er zijn ook zogenaamde: losloop hondencampings

Waar op de camping: Sommige hondencampings staan honden overal op de camping toe, andere campings hebben speciale hondenvelden zodat alle hondenliefhebbers bij elkaar staan.

Hoeveel honden: Vaak is er een maximum aan het aantal honden dat je per kampeerplek mee mag nemen. Veelal zijn dit er een of twee, maar bijvoorbeeld bij hondencamping Ommerland mogen er vier honden mee. 

Extra’s: Steeds meer campings houden extra rekening met honden en hun baasjes. Zo hebben steeds meer campings een losloopveld, zijn er campings met speciale hondenbungalows of safaritenten én zelfs campings die een hondencentrum hebben met leuke workshops en trainingen voor jou en je hond.

De beste camping met hond van Nederland?

Wat is mooiste hondencamping van Nederland? Dat hebben we aan onze lezers gevraagd en samengevoegd met onze eigen ervaringen, waar deze lijst met hondencampings uit is gekomen:

campings met hond nederland

1. Dé camping om te kamperen met je hond: Ommerland

Overijssel, Ommen
Als je een camping zoekt waar de hond centraal staat, overweeg dan zeker hondencamping Ommerland. Langs zandverstuivingen, heidevelden en door de bossen maak je samen eindeloze wandelingen. Op het terrein zelf vind je een speelveld waar ze los met elkaar kunnen spelen.

Het is een verblijf voor hondenliefhebbers, want je mag tot wel vier honden meenemen naar de bungalows, chalets en kampeervelden. Op een kampeerplaats is dit trouwens zonder extra kosten. Voor glampings is de limiet twee huisdieren. Dat het een echte hondencamping is, zie je aan het hondencentrum. Hier was je hem of haar, en volgen ze trainingen of workshops. Tot slot kan je een omheining huren zodat je viervoeter vrij rond kan lopen.

Meer info en boeken >>
hondencamping in het bos

2. Camping De Noordster

Drenthe, Dwingeloo
In deze lijst met campings voor je hond  hebben we ook Camping de Noordster opgenomen. Dit is zowel een kind- als hondvriendelijk kampeerterrein in het Nationaal Park Dwingelderveld. Naast gebruikelijke kampeerplaatsen, bungalows en lodges is er ook een bungalow speciaal voor honden, Bungalow Pluto.

Deze heeft steevast een mand voor je trouwe viervoeter. Daarnaast kun je gratis een bench aanvragen. Rondom de tuin staat een hek zodat je huisdier niet steeds aangelijnd moet zijn. Op het terrein moet de riem wel steeds aan en elke hond moet gevaccineerd zijn. Per plaats mogen er twee honden mee. 

Meer info en boeken >>

3. Camping Geversduin, hondencamping aan zee

Castricum, Noord-Holland
Tent, caravan of camper? Op Camping Geversduin kun je kamperen zoals jij dat wilt, omdat ze veel verschillende soorten kampeerveldjes hebben. Daarnaast zijn er ook accommodaties waar de honden welkom zijn. Er is zelfs een compleet kampeergebied waar jouw trouwe viervoeter is toegestaan, dus gezellig kamperen voor hond en baasje. Vanaf de camping loop je zo het bos in en naar de duinen en kun je heerlijk wandelen met je hond op het strand en door de duinen. 

Lees ook:  Glamping review: Slapen in een boomhut dat wil ieder kind!
Meer info en boeken >>
huttopia veluwe kindercamping

4. Huttopia De Veluwe met groot losloopgebied

Harskamp, Veluwe
Midden op de Veluwe loop je direct vanaf Huttopia De Veluwe zo het bos in. Het is een grote natuurlijk opgezette camping met ruime plaatsen waar je hond op de camping aangelijnd ook welkom is, ook in de glampingtenten. Direct naast de camping ligt een omheind losloopgebied, groot en vol met bomen en bos. Het is een hele mooie omgeving en fijn voor je hond is dus dat ze daar in het bos echt los mogen lopen.  Lees ook onze review…

Meer info en boeken >>

camping hond zeeland

5. Camping Duinoord

Zeeland, Burgh-Haamstede
Het eerste kampeerterrein op deze lijst is Camping Duinoord. Afhankelijk van het seizoen mag je hier een of twee honden meenemen. Alleen in juli en augustus is er een limiet van één huisdier per kampeerplaats. Voor de verhuuraccommodaties geldt deze beperking het hele jaar door.

Er wordt gevraagd om je hond steeds aan te lijnen. Gelukkig kun je heerlijk wandelen tussen bos en strand in de omgeving. Zo kun je jouw trouwe viervoeter toch steeds voldoende beweging geven. De ligging van deze camping waar honden zijn toegestaan is erg prachtig om in te wandelen.

Meer info en boeken >>

hondencamping nederland diana heide

6. Camping Diana Heide

Drenthe, Amen
In Amen, Drenthe, vinden we een heuse familie- en hondencamping. Diana Heide ligt namelijk langs ‘De Drentsche Aa’, een Nationaal Park waar honden los mogen lopen tijdens een heerlijke wandeling. Daarnaast is er hondenopvang beschikbaar op 1 km afstand.

In het vakantiepark zijn deze huisdieren ook welkom. Er zijn op deze camping tot twee honden toegestaan per accommodatie. Alleen in de vis- en speelvijver worden ze niet toegelaten. Over het hele terrein moet je ze wel steeds aanlijnen.

Meer info en boeken >>

camping hond drenthe cnossen

7. Camping Cnossen Leekstermeer

Drenthe, Nietap
Een andere camping waar je met hond terecht kunt, is Camping Cnossen aan het Leekstermeer. Over het water heb je er uitzicht op de Groningse skyline. De beboste kampeerplaatsen zijn best ruim met een oppervlakte tussen 125 en 175 m². Zo heb je voldoende ruimte zelfs met de twee toegestane huisdieren per plek.

Honden hebben het erg naar hun zin bij Cnossen Leekstermeer. Ze mogen er bijvoorbeeld zwemmen in het meer. Daarnaast zijn ze welkom in het restaurant en op het terras. Tot slot kun je lekker samen gaan wandelen in het natuurgebied De Onlanden.

Meer info en boeken >>

camping hond overijssel zandstuve

8. Camping de Zandstuwe

Overijssel, Rheeze
Deze hondencamping ziet je hond aan als volwaardig familielid. Daarom is hij of zij zeker welkom op Camping de Zandstuwe. Houd wel rekening met de hondenvrije velden en dat je huisdier steeds aangelijnd moet zijn  op de camping zelf. 

Er zijn meer dan vijftig kampeerplekken waar één huisdier wordt toegestaan. Bovendien kun je het management contacteren als je toch meerdere honden naar de camping wil brengen. In het bos langs de hondvriendelijke camping kun je ze uitlaten. Daarnaast is de hele omgeving goed geschikt voor fietstochten en wandelingen met de hele familie inclusief viervoeters.

Meer info en boeken >>

camping met hond tweebruggen

9. Camping de Twee Bruggen

Gelderland, Winterswijk
In het Nationaal Landschap Winterswijk vind je Camping de Twee Bruggen. Als hondenliefhebber kun je er met je gezin en ook je trouwe viervoeter op vakantie gaan. Per verblijf zijn er tot twee honden toegestaan. Hiervoor moet je wel een extra vergoeding betalen in dit hondvriendelijk park.

Overal op het terrein moeten je huisdieren aangelijnd worden. Omdat de camping middenin een Nationaal Landschap ligt, is er voldoende natuur voor mooie wandelingen. ‘s Nachts kun je er ook een prachtige sterrenhemel aanschouwen.

Meer info en boeken >>
Camping holterberg zwembad overijssel

10. Camping de Holterberg

Overijssel, Holten
De Holterberg is niet alleen de naam van dit kampeerterrein, maar ook een heuvel in Overijssel. Deze locatie leent zich perfect voor allerhande sportieve en recreatieve activiteiten. Je hebt er uren wandelplezier, of kunt eropuit gaan met de fiets of ATB.

Je maakt er bijvoorbeeld lange wandelingen met je trouwe vriend, want ook op deze camping zijn honden toegestaan. Er geldt een maximum van twee per kampeerplaats. Daarnaast zijn ze eveneens welkom in de trekkershutten.

Lees ook:  Kleine camping of Kaemping bij de duinen op Texel
Meer info en boeken >>

11. Hondencamping d’Olde Kamp 

Drenthe, Ansen
d’Olde Kamp is een kleine hondencamping met slechts 40 plaatsen. Allemaal hebben ze een eigen privaat veldje. Honden moeten wel nog steeds aangelijnd zijn doorheen het kampeerterrein.

Wil je ze toch even vrij laten lopen? Dehttps://www.plaggenhut.nl/camping-2/ camping grenst aan het bosgebied de Anserdennen. Dit is voor een groot deel losloopgebied. Bij d’Olde Kamp moet je een toeslag betalen om je hond mee te nemen.

Meer info en boeken >>
Hondencamping de Boshoek

12. Hondvriendelijke Camping De Boshoek

Gelderland, Voorthuizen, Veluwe
Als baas van een viervoeter weet je vast hoe aangenaam het is om te wandelen op de Veluwe. Daarom is Camping De Boshoek hondvriendelijk, zodat je er ook met hond kunt kamperen. Met ruime kampeervelden hebben zowel jijzelf als je huisdier voldoende plaats.

Er zijn op deze camping tot twee honden toegestaan op elke kampeer- en camperplaats. Je moet ze wel steeds aangelijnd houden. Om je hond uit te laten, kun je samen naar het losloopgebied op de Veluwe gaan. Het is er goed geschikt om lange fietstochten en wandelingen te maken.

Meer info en boeken >>
Landgoed de Barendonk

13. Landgoed de Barendonk

Noord-Brabant, Beers
Een kleinschalige camping waar honden zijn toegestaan, is Landgoed de Barendonk. Dit terrein stamt uit de 15de eeuw en heeft 30 staanplaatsen. Daarnaast zijn er ook trekkershutten of tiny houses voor meer comfort, net als een Koetshuis, Vlaamsche Schuur en het Grote Huis.

Zorg dat op de camping je hond steeds aangelijnd is. Je kunt deze uitlaten direct buiten het terrein. Hier heb je verschillende wandelroutes. Voor viervoeters betaal je bij de Barendonk een meerprijs.

Meer info en boeken >>

camping limburg krekelberg

14. Camping Hoeve Krekelberg

Limburg, Schinnen
In Limburg is er Hoeve Krekelberg als camping waar honden toegestaan zijn. Van hieruit kun je gaan wandelen en fietsen in het Geleenbeekdal. Dicht aan het drielandenpunt heb je verschillende mogelijkheden voor uitstapjes. In de omgeving heb je bijvoorbeeld veel historische dorpjes en kastelen.

Op de camping zelf heeft je hond zelfs aangelijnd voldoende ruimte. De kampeerplekken zijn hier wijd genoeg voor. Wil je je huisdier niet steeds aan de riem houden, dan kun je naar een losloopgebied in de buurt gaan. Om je viervoeter mee te nemen moet je een meerprijs betalen. Deze is hetzelfde in laag- en hoogseizoen.

Meer info en boeken >>

hondencamping

15. Camping Buytenplaets Suydersee

Flevoland, Lelystad
Ben je op zoek naar rust? Dan kan Buytenplaets Suydersee een optie zijn. Deze camping voor hond en mens bevindt zich in een bos. Naast zelf een tent opzetten, heb je er keuze uit enkele speciale verblijven als containers, tuinhuisjes en rioolbuizen. ‘s Avonds wordt er een kampvuur gehouden voor iedereen die mee wil doen.

Bovendien is het een kampeerterrein waar je huisdieren accommodaties en campings kunt huren. Via het online reservatiesysteem geef je tot drie honden op. Hiervoor moet je extra betalen per dier per nacht. Uitlaten kan je in het bos kortbij waar ze los mogen lopen, want op de camping moeten ze aangelijnd blijven.

camping hond toegesteaan

16. Camping De Grienduil

Zuid-Holland, Nieuwland
Voor een camping met hond in Zuid-Holland kun je naar De Grienduil gaan. Je vindt er een mooi terrein voor natuurliefhebbers. Voor je verblijf bieden ze zowel staanplaatsen als vakantiewoningen. Met een camper kun je zelfs toegang krijgen tot een heus servicestation.

Honden zijn toegestaan op de camping op voorwaarde dat ze aangelijnd zijn. In de huuraccommodaties is dit alleen mogelijk in overleg met het management. De omgeving biedt een uitgebreid aantal mogelijkheden om je huisdier uit te laten. Combineer het bijvoorbeeld met een van de gratis verkrijgbare wandelroutes.

Meer info en boeken >>
camping de Berenkuil

17. Camping met hond: De Berenkuil

Drenthe, Grolloo
Aan de rand van Grolloo vind je hondencamping De Berenkuil. Deze is gelegen op een glooiend terrein in een heide- en bosgebied. Tot twee trouwe viervoeters zijn er welkom zolang ze aangelijnd blijven. Voor dagelijkse beweging heb je Geopark De Hondsrug en Nationaal Landschap Drentsche Aa in de buurt.

Het terrein is autovrij voor ieders genot. Aan de receptie kun je hondenschepjes verkrijgen. Zo is het gemakkelijk te voorkomen dat je hond op en rond de camping overlast veroorzaakt. De andere gasten zullen het op prijs stellen.

Meer info en boeken >>

Wat is jouw favoriete camping met hond?

Heb je zelf al verbleven op een van deze hondencampings? Laat ons weten hoe je ervaring was. Daarnaast horen we ook graag extra tips die je wil delen over het kamperen met je trouwe viervoeter. Als je bijvoorbeeld een manier hebt om ze eenvoudig stil te houden? Of een truc waarmee je depressie voorkomt als ze de hele tijd aangelijnd zijn? Deze mag je zeker voor alle baasjes neerpennen!

 

Auteur

Dit artikel is een bijdrage van een gastblogger op Kampeermeneer.

11 reacties

Laat jouw reactie achter

User Review
 • Algemeen
  Sending
 • Gebruiksgemak
  Sending
 • Pakmaat
  Sending
 • Kwaliteit
  Sending