Campings in Groningen zijn er in alle soorten en maten. Mijn favoriete campings in Groningen zijn klein, in of dichtbij de natuur én met voldoende speelruimte voor de kinderen. Geen massa, geen hutjemutje en niet te veel animatieteams etc. Zo kom ik dus al snel op natuurcampings, natuurkampeerterreinen of een boerencamping terecht. Mijn favoriete campings heb ik voor jullie op een rij gezet. Wie weet hebben jullie er net zoveel plezier op deze campings in Groningen.

Camping in Groningen: Kampeerterrein de Hondsrug

Kampeerterrein de Hondsrug is een heerlijke no-nonsense camping. Er zijn maar 11 plaatsen (ook een paar met elektriciteit), het sanitair is schoon en functioneel en het plekje is echt schitterend.  Midden in het bos en grenzend aan het Noordlaarderbos. In de omgeving zijn mooie wandelingen en fietstochten te maken lang bijvoorbeeld het Zuidlaardermeer of het Paterswoldsemeer waar je ook prima kunt zeilen.  Verder liggen verschillende Hunnebedden, de stad Groningen en de Hortus van Haren allemaal  op fietsafstand.

Camping in Groningen: Camping Lentemaheerd

Lentemaheerd is een kleine boerencamping met twee veldjes maar alle voorzieningen die je als gezin nodig hebt. De kinderen kunnen hier volop spelen met de dieren, in de speeltuin of op de skelters. Voor mij de deze camping in Groningen extra bijzonder omdat hij maar 10 kilometer van mijn geboortegrond in Noord Groningen ligt. Hier ervaar je echt de rust en uitgestrektheid van het Groninger platteland.

Camping in Groningen: Natuurkampeerterrein Lettelbert

Dit natuurkampeerterrein met 30 plaatsen verspreid over vier veldjes ligt niet ver van het Leekstermeer en onder de rook van Groningen. Genoeg te doen dus in de omgeving. Er kan gezwommen, gekanood of in Groningen geshopt worden.  Voor de kinderen is er genoeg te ontdekken op deze camping bij Groningen. Er zijn wat speeltoestellen en af en toe worden er lekkere broodjes gebakken boven het kampvuur.

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

SintSint

Camping in Groningen: Camping de Watermolen

In Opende op de grens van Groningen en Friesland ligt camping de Watermolen verscholen in de natuur. Er zijn 70 ruime plekken op vijf verschillende veldjes. Op een aantal veldjes zijn in het midden speeltoestellen geplaatst. Je kunt ze dus lekker laten spelen terwijl je zelf een boekje leest. Bij de camping ligt een zwemplas en een grote visvijver. Lekker afkoelen bij heet weer. Ook voor de kleintjes want de plas loopt heel geleidelijk af.

Camping in Groningen: Camping Seedune

Eigenlijk hoort het eiland Schiermonnikoog bij Friesland maar het kruipt steeds meer op Gronings grondgebied daarom heb ik hem toch maar hier toegevoegd. Kamperen op Schier brengt wel wat uitdagingen met zich mee want de auto mag niet mee op de boot. Zodra je op die boot stapt heb je echter wel een vakantiegevoel. Camping Seedune ligt aan de rand van het bos maar in de duinen op loopafstand van het dorp en het strand. Je ziet hier enkel tenten, er is een speeltuin voor de kids maar eigenlijk is het hele terrein een speeltuin met alle duinpannetjes en dennenappels.

Wat zijn jouw favoriete campings in Groningen?

Groningen is in veel gevallen niet de eerste plek is waaraan je denkt als je gaat kamperen in eigen land. Toch heeft het genoeg te bieden. Deze campings in Groningen zijn een selectie van mijn favorieten. Er zijn nog veel meer campings in Groningen die de moeite waard zijn. Tips zijn altijd welkom.

Binnenkort ook mijn favoriete campings in:

Campings in Friesland
Campings in Overijssel
Campings in Noord Holland
Campings in Utrecht
Campings in Gelderland
Campings in Limburg
Campings in Brabant
Campings in Zeeland

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

4 reacties