Campings in Friesland zijn er in alle soorten en maten. Mijn favoriete campings in Friesland zijn klein, in of dichtbij de natuur én met voldoende speelruimte voor de kinderen. Geen massa, geen hutjemutje en niet te veel animatieteams etc. Zo kom ik dus al snel op natuurcampings, natuurkampeerterreinen of een boerencamping terecht. Mijn favoriete campings Friesland heb ik voor jullie op een rij gezet. Wie weet hebben jullie er net zoveel plezier op deze campings in Friesland.

Camping in Friesland: Watersport camping Heeg

Dit is niet meteen een kleine camping, met zo’n 150 plekken die niet echt supergroot zijn zou je hem dan ook niet in dit lijstje verwachten. Toch vind ik dat deze camping waar ik al in mijn jeugd kwam niet mag ontbreken. Het ligt aan het Hegermeer waardoor je zo vanaf de camping weg zeilt of surft wat heerlijk is. Er is een strandje waar kinderen lekker kunnen spelen en zwemmen en het vaarwater ervoor is redelijk rustig waardoor ze ook met de optimist kunnen spelevaren. De camping is op loopafstand van het dorp waar alle voorzieningen beschikbaar zijn. Genoeg om de grootte en de krapte te compenseren? Bijna, want de vriendelijke, vrije, creatieve en vrolijke sfeer op de camping maakt het af.

Camping in Friesland: De Duinkant

Deze kleine camping met 50 plaatsen op Terschelling is een oase van rust, buiten zijn en gezelligheid. Het licht dichtbij natuurgebied De Boschplaat en bij het dorpje Oosterend. De kinderen hebben genoeg vriendjes op de camping en ik heb genoeg tips voor kinderactiviteiten op Terschelling. Ze kunnen krabben vangen op de dijk, lekker zwemmen in de zee en struinen langs het wad. Op Terschelling mag je de auto meenemen op de boot wat kamperen op Terschelling toch wat makkelijker maakt.  Een andere mooie kleine camping in Oosterend is camping ‘t Wantij. 

 


Camping in Friesland: Camping Bekhofschans

Op de grens van Friesland en Drenthe ligt dit kleinschalige natuurkampeerterrein met 25 plaatsen rondom een klein bosje. Hier vind je echt een oase van rust in een mooie groene omgeving. De camping is basic maar dat geeft het ook zijn charme. Voor de kinderen is er wel een kleine speeltuin en er lopen genoeg dieren over het terrein om ze bezig te houden.  In de omgeving kun je heerlijk wandelen en fietsen.


Camping in Friesland: Camping Lange Paal

Vlieland is het kleinste Waddeneiland en eerlijk is eerlijk, daar kamperen is wel even een beetje gedoe. Je moet al je kampeerspullen op de boot sjouwen en daarna een ritje naar de camping regelen met taxi of bus. Maar éénmaal daar is het heerlijk. Door de wind en de natuur en misschien ook zelfs wel een beetje door het gedoe van de bootreis, krijg je een instant vakantiegevoel. Als je juist voor die natuur komt dan is natuurcamping de Lange Paal een aanrader. Het natuurkampeerterrein ligt naast een natuurgebied en tussen de Waddenzee en de Noordzee in. (beiden op amper een kilometer) Het is een camping met niet veel faciliteiten maar sinds een paar jaar is er wel warm water en kun je in het toiletgebouw je telefoon opladen.

Wil jij gratis het maandelijkse Kampeermeneer Magazine ontvangen?
Maximaal één keer per maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.

SintSint

Welke campings in Friesland zijn jouw favorieten?

Kamperen in Friesland dat doe ik al sinds ik nog in een luier rond kroop. Ik heb dan ook al heel wat campings in Friesland gezien.  Het is een heerlijke provincie om te kamperen met de Waddeneilanden en het merengebied, als het weer een beetje meezit dan is kamperen in Friesland misschien wel fijner dan in Zuid-Frankrijk. Deze campings in Friesland zijn een selectie van mijn favorieten maar er zijn nog veel meer campings in Friesland die de moeite waard zijn. Tips zijn altijd welkom.

Binnenkort ook mijn favoriete campings in:

Campings in Groningen
Campings in Overijssel
Campings in Noord Holland
Campings in Utrecht
Campings in Gelderland
Campings in Limburg
Campings in Brabant
Campings in Zeeland

Over de schrijver

Tjerk

Tjerk

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

Laat jouw reactie achter

7 reacties