18 Campings met éénouderveld voor alleenstaande ouders

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een camping met éénouderveld, de één vind het overdreven de ander zweert erbij. Voor veel alleenstaande ouders is een éénoudercamping een uitkomst. s ’Avonds gezellig nog een wijntje met de andere ouders in plaats van weer alleen met een boek voor de tent. Iemand die even op je kinderen let terwijl je gaat douchen en geen oordelende blikken met medelijden van andere kampeerders.  Campings met een éénouderveld zijn er echter maar beperkt maar we helpen je ze graag te vinden.

Waarom als alleenstaande ouder naar een camping met éénouderveld?

De kritiek op éénoudervelden is vaak dat ze dan ook net zo goed met LGBT- velden of Adoptieoudervelden kunnen beginnen. Er zijn zoveel groepen die graag kamperen en kamperen is toch juist zo fijn omdat al die groepen mixen? Om die reden zijn er ook campings die hun éénouderveld inmiddels gesloten hebben.

Maar een aantal alleenstaande ouders die kamperen en  ik vroeg naar tips voor het alleen kamperen met kinderen waren juist wel enthousiast over de éénoudervelden.  Ze voelen zich minder bekeken en doen er makkelijker contact op om nog een wijntje mee te doen, een niet kindergesprek te voeren of om zelfs een uitje mee te plannen. Daarnaast is het toch net wat makkelijker om hulp te vragen aan iemand die in hetzelfde schuitje zit. ‘Je voelt je wat meer begrepen’.

Campings met éénouderveld in Nederland

Campings met een éénouderveld zijn te verdelen in een aantal soorten. Er zijn éénoudercampings die enkel een veldje reserveren voor alleenstaande ouders waar je gewoon met je eigen kampeermiddel kampeert. Andere kindercampings hebben juist een veld gevuld met ingerichte tenten die alleen door alleenstaande ouders te huren zijn. Deze worden vaak georganiseerd door éénoudervakantie organisaties.

In Nederland zijn Cirkel en Estivant gespecialiseerd in kampeer- en campingreizen voor alleenstaande ouders. Weer andere campings bieden dit gemixt aan dus huuraccommodaties en eigen kampeermiddelen door elkaar. Deze grotere tienercampings bieden ook veel actie, fijn voor alleenstaande ouders met wat oudere kinderen. 

Hieronder hebben we een overzicht van de campings in Nederland en het buitenland met een éénouderveld. Mis je er één laat het dan in de reactie onderaan de pagina weten dan voegen we die toe.

Lees ook:  11 x de leukste campings in Overijssel met zwembad!

Eénouder camping Nederland

Eigen kampeermiddel
Camping de Boshoek – Voorthuizen  – Gelderland (Tijdelijk geen éénouderveld)
Camping De Blauwe Haan  – Uffelte – Drenthe
Camping t. Zand – Alphen – Noord- Brabant
Camping de Hondsrug – Eext – Drenthe

Ingerichte tenten op een éénouderveld
Camping Kuierpad – Wezuperbrug – Drenthe
Camping RCN De Potten – Sneek – Friesland
Camping op Ameland – Buren – Friesland
Camping Valkenburg – Valkenburg – Limburg
Camping Jagerstee – Epe – Gelderland
Camping De Duinhoeve – Burgh-Haamstede – Zeeland
Camping Port Zélande – Ouddorp – Zuid-Holland

Eénouder camping in Frankrijk

Eigen kampeermiddel op een éénouderveld
Camping Spineuse – Neufchateau

Ingerichte tenten op een éénouderveld
Camping L’Aventure – Presle – Auvergne-Rhône-Alpes
Camping les Saules – Cheverny – Val de Loire
Camping Château du Gibanel – Argentat, Le Gibanel
Camping Au Tylo Solei – Forcalquier, Provence
Surfcamping Airotel de l‘Océan – Lacanau Océan, Aquitaine

Eénouder campings in België

Ingerichte tenten op een éénouderveld
Camping Floreal II – La Roche-en-Ardenne – Belgische Ardennen
Camping Polleur – Theux – Ardennen 

Eénouder camping in Italië

Ingerichte tenten op een éénouderveld
Sportcamping Rio Vantone – Crone, Brescia, Idromeer
Camping Cecina Mare – Cecina, Toscane
Camping Le Pianacce – Castagneto, Toscane
Camping Rosselba Le Palme – Portoferraio, Elba
Camping Eurocamping Pacengo – Pacengo di Lazise, Gardameer

Eénouder campings in Kroatië

Ingerichte tenten op een éénouderveld
Camping Medulin -Medulin, Istrië
Camping Biograd na Moru – Dalmatië

Een éénouderveld geen must, wel makkelijk

Er zijn dus nog wel campings met een speciaal éénouderveld, en daar zijn alleenstaande ouders heel blij mee. We zuilen deze lijst met campings blijven aanvullen. Weet je een éénoudercamping die niet op de lijst staat, maar wel zou moeten staan? Laat het hieronder in een reactie weten. Liever niet per se een éénouder camping, maar wel met veel kinderen. Kijk dan ook eens bij onze overzichten met mooiste kindercampings van Nederland en Frankrijk

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

13 reacties

 • Eenouderveld
  Hoi Tjerk, wij hebben dit jaar http://www.campingleparadou.com in saint Priest la Prugne in Frankrijk overgenomen. Ik lees net je artikel mbt eenoudergezinnen. Weet jij of hier behoefte aan is? Ik heb de vraag een poosje terug al in een fbgroep voor kamperen eenoudergezinnen gesteld omdat wij aan het idee denken om idd een speciaal eenouderveld te maken. Daar is maar 1 reactie op gekomen maar vanuit mijn eigen verleden als eenouder zou ik de meerwaarde zelf wel zien.. Wij kunnen dit zonder moeite creeren. Ik hoor het graag van je. Trouwens van harte welkom op onze camping om een keer verslag van te doen, ik vind kampeermeneer erg leuk om te volgen ☺️! Ik hoor graag van je! Groet en fijne dag!

  • Ik ben voor volgend jaar opzoek naar een camping die een speciaal veld hebben voor eenoudergezinnen. Ik ben eens met een organisatie op eenoudervakantie geweest en dat is me zeer goed bevallen. Nu wil ik mijn eigen vouwwagen aanschaffen en was benieuwd of er ook een soortgelijk concept is van ee oudervakantie met eigen kampeermiddel.

   Groetjes Saskia

  • Hoi ik ben alleenstaande moeder en dit jaar vlak bij op een veld gestaan. ZOnder een organisatie. Ik zoek ook zoiets maar dan in het buitenland. En ken er met mij meerdere. Die gewoon op een eenouderveld willen staan zonder organisatie als de cirkel of estivant

 • 1-ouder camping/veld
  Hallo,

  Ik heb zowel met een organisaties als op een 1-ouder camping gestaan. Ik ben op zoek naar een camping voor 1-ouders of een veldje daarvoor in Frankrijk. Heeft iemand hier nog tips/adressen voor ?

  Groeten,

  Erik

 • Kuierpad kan van de lijst af?
  Via via hoorde ik dat het Kuierpad sinds vorig jaar is gestopt met het 1 ouderveld. S.v.p. checken.

   • campings waarvan ik begrepen heb dat er geen eenouderveld is
    campings waarvan ik begrepen heb dat er geen eenouderveld is

    Campings waarvan ik begrepen heb dat er geen eenouderveld is:
    Schotsman
    Boshoek
    Kuierpad

    Ik heb niet de lijst gecheckt, dit is toen ik via facebook deze link kenbaar maakte (kamperen voor alleenstaanden).

 • nieuw verblijfsmogelijkheid
  Onderstaand adres kreeg ik via Eenoudervakantiegids.nl
  Landgoed Le Roc Foucaud (Frankrkijk)
  Verblijf in het landhuis, op de camping (eigen tent/caravan of huurtent) van het landgoed of in een van de pipowagens.

 • Camping het zand.
  Op camping het zand in Alphen Brabant kun je zowel met eigen kampeermiddel staat op het eenouderveld als een tentlodge of safaritent huren.
  Het is dus meer dat wat jij nu vermeldt.
  Voor de 5e keer weer een topvakantie hier ondanks het weer!

Laat jouw reactie achter