alleen kamperen met kinderen

18 Campings met éénouderveld voor alleenstaande ouders

Reageer

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een camping met éénouderveld, de één vind het overdreven de ander zweert erbij. Voor veel alleenstaande ouders is een éénoudercamping een uitkomst. s ’Avonds gezellig nog een wijntje met de andere ouders in plaats van weer alleen met een boek voor de tent. Iemand die even op je kinderen let terwijl je gaat douchen en geen oordelende blikken met medelijden van andere kampeerders.  Campings met een éénouderveld zijn er echter maar beperkt maar we helpen je ze graag te vinden.

Waarom als alleenstaande ouder naar een camping met éénouderveld?

De kritiek op éénoudervelden is vaak dat ze dan ook net zo goed met LGBT- velden of Adoptieoudervelden kunnen beginnen. Er zijn zoveel groepen die graag kamperen en kamperen is toch juist zo fijn omdat al die groepen mixen? Om die reden zijn er ook campings die hun éénouderveld inmiddels gesloten hebben.

Maar een aantal alleenstaande ouders die kamperen en  ik vroeg naar tips voor het alleen kamperen met kinderen waren juist wel enthousiast over de éénoudervelden.  Ze voelen zich minder bekeken en doen er makkelijker contact op om nog een wijntje mee te doen, een niet kindergesprek te voeren of om zelfs een uitje mee te plannen. Daarnaast is het toch net wat makkelijker om hulp te vragen aan iemand die in hetzelfde schuitje zit. ‘Je voelt je wat meer begrepen’.

WIL JIJ GRATIS HET MAANDELIJKSE KAMPEERMENEER MAGAZINE ONTVANGEN?

Iedere maand ontvang je een update met daarin het laatste nieuws over kamperen, handige kampeertips en de laatste winacties.

Jouw e-mailadres is veilig bij ons.


Campings met éénouderveld in Nederland

Campings met een éénouderveld zijn te verdelen in een aantal soorten. Er zijn éénoudercampings die enkel een veldje reserveren voor alleenstaande ouders waar je gewoon met je eigen kampeermiddel kampeert. Andere campings hebben juist een veld gevuld met ingerichte tenten die alleen door alleenstaande ouders te huren zijn. Deze worden vaak georganiseerd door éénoudervakantie organisaties. In Nederland zijn Cirkel en Estivant gespecialiseerd in kampeer en campingreizen voor alleenstaande ouders. Weer andere campings bieden dit gemixt aan dus huuraccommodaties en eigen kampeermiddelen door elkaar.

Hieronder hebben we een overzicht van de campings in Nederland en het buitenland met een éénouderveld. Mis je er één laat het dan in de reactie onderaan de pagina weten dan voegen we die toe.

Nederland

Eigen kampeermiddel

Camping Kuierpad – Wezuperbrug – Drenthe
Camping de Hondsrug – Eext – Drenthe
Camping de Boshoek – Voorthuizen  – Gelderland
Camping De Blauwe Haan  – Uffelte – Drenthe
Camping t. Zand – Alphen – Noord- Brabant
t Stien’nBoer – Haaksbergen – Overijssel
Camping Sallandshoeve – Nieuw-Heeten – Overijssel (Tijdelijk geen eenouderveld)   
Camping de Schotsman – Kamperland – Zeeland

Ingerichte tenten
Camping Witterzomer – Assen – Drenthe
Camping de Hondsrug – Eext – Drenthe
Camping Jagerstee – Epe – Gelderland
Camping Ackersate – Voorthuizen – Gelderland
Camping De Leistert – Roggel – Limburg
Camping De Duinhoeve – Burgh-Haamstede – Zeeland
Camping de Schotsman – Kamperland – Zeeland
Camping Port Zélande – Ouddorp – Zuid-Holland

Frankrijk

Eigen kampeermiddel
Camping Les Eygas – Châteauroux-les-Alpes – Franse Alpen
Camping La Ferme du Latois – Coëx – Vendée
Camping Spineuse – Neufchateau

Ingerichte tenten
Caming Soulac Plage – Soulac-sur-Mer – Gironde
Camping La Ferme du Latois – Coëx – Vendée

België

Ingerichte tenten
Camping Polleur – Theux – Ardennen 

Een éénouderveld geen must, wel makkelijk

Er zijn dus nog wel campings met een speciaal  éénouderveld, en daar zijn alleenstaande ouders heel blij mee. We zuilen deze lijst met campings blijven aanvullen. Weet je een éénoudercamping die niet op de lijst staat, maar wel zou moeten staan? Laat het hieronder in een reactie weten.

 

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

5 reacties

 • Eenouderveld
  Hoi Tjerk, wij hebben dit jaar http://www.campingleparadou.com in saint Priest la Prugne in Frankrijk overgenomen. Ik lees net je artikel mbt eenoudergezinnen. Weet jij of hier behoefte aan is? Ik heb de vraag een poosje terug al in een fbgroep voor kamperen eenoudergezinnen gesteld omdat wij aan het idee denken om idd een speciaal eenouderveld te maken. Daar is maar 1 reactie op gekomen maar vanuit mijn eigen verleden als eenouder zou ik de meerwaarde zelf wel zien.. Wij kunnen dit zonder moeite creeren. Ik hoor het graag van je. Trouwens van harte welkom op onze camping om een keer verslag van te doen, ik vind kampeermeneer erg leuk om te volgen ☺️! Ik hoor graag van je! Groet en fijne dag!

  • Ik ben voor volgend jaar opzoek naar een camping die een speciaal veld hebben voor eenoudergezinnen. Ik ben eens met een organisatie op eenoudervakantie geweest en dat is me zeer goed bevallen. Nu wil ik mijn eigen vouwwagen aanschaffen en was benieuwd of er ook een soortgelijk concept is van ee oudervakantie met eigen kampeermiddel.

   Groetjes Saskia

  • Hoi ik ben alleenstaande moeder en dit jaar vlak bij op een veld gestaan. ZOnder een organisatie. Ik zoek ook zoiets maar dan in het buitenland. En ken er met mij meerdere. Die gewoon op een eenouderveld willen staan zonder organisatie als de cirkel of estivant

 • 1-ouder camping/veld
  Hallo,

  Ik heb zowel met een organisaties als op een 1-ouder camping gestaan. Ik ben op zoek naar een camping voor 1-ouders of een veldje daarvoor in Frankrijk. Heeft iemand hier nog tips/adressen voor ?

  Groeten,

  Erik

Laat jouw reactie achter