Een ACSI campinggids app is dat handig? Mijn ervaringen

9aeb0f8f35be68f83177acdb0ca081b1?s=55&d=mm&r=g Tjerk Een campinggids app, het deed voor mijn gevoel een beetje af aan de romantiek van een camping uitzoeken. Met de campinggids in je hand, bladeren, omcirkelen en ezelsoortjes maken. Toch ben ik al een aantal jaren om, en gebruik ik de ACSI Campings Europa-app en ACSI Klein en Fijn Kamperen-app om mooie campings uit te zoeken, thuis én onderweg.

camping apps

Waarom ik ben overgestapt op een campinggids app?

Heb je echt al je campinggidsen voor klieine campings ingeruild voor een campinggids app? Nee, ik heb thuis nog een behoorlijke stapel campinggidsen liggen. Die gebruik ik ook nog steeds. Vooral als ik in maart op een zonnige zondagochtend lekker wil wegdromen en een beetje campinginspiratie voor het komende seizoen wil opdoen. Toch gebruik ik voor het echte uitzoeken  liever een campinggids app vooral omdat het sneller en makkelijker zoeken en doorklikken is.

10.000 campings in je broekzak

Het makkelijke van een campinggids app is natuurlijk dat hij gewoon in je broekzak zit. Dat betekent thuis niet naar de studeerkamer lopen om de gidsen te pakken, en onderweg geen stapel boeken meesjouwen. Daarnaast is omcirkelen, ezelsoren en die tien keer terugzoeken in een campinggids app niet nodig. Ik maak een eigen favorieten lijstje aan en filter automatisch de campings er uit die niet bij mijn manier van kamperen passen. Als we gaan trekken kan ik thuis al kijken welke campings op de route mij aanspreken en deze later makkelijk terugvinden.

Een campinggids app is goedkoper

Groot bijkomend voordeel van de campinggids apps is dat deze vaak goedkoper zijn dan de papieren campinggids. De papieren gidsen koop je meestal meteen voor heel Europa. Bij de apps is het zo dat je ze eerst gratis kunt downloaden. Je krijgt dan gratis toegang tot een kleine regio (Gardameer en de Dordogne) om te kijken hoe de app werkt. Om daarna per regio toegang te krijgen tot alle campings moet je een landenpakket kopen. Ga je dus alleen kamperen in Nederland en Frankrijk dan download je binnen de ACSI Campings Europa-app alleen de Benelux voor €1,99 en Frankrijk voor €3,99. Nadeel daarbij is wel dat die landenpakketten maar één jaar geldig blijven. Gedurende dat jaar worden wel alle wijzigingen die er plaatsvinden bij campings bijgewerkt in de app en krijg je ook de laatste campingreviews van andere kampeerders te zien.

Lees ook:  Camping Card International, is de CCI korting het waard?

campinggids acsi

ACSI Campings Europa-app 8.600 campings in één app

De ACSI Campings Europa-app is met, 8.600 campings verspreid over Europa, de meest uitgebreide campinggids app die ik gebruik. In de app zitten ontzettend veel filters. Je kunt sorteren op prijs, voorzieningen, soort camping maar ook op het vakantiethema. Bijvoorbeeld: ‘Kamperen met hond’ of ‘Kleine campings’.

In eerste instantie was ik een beetje overweldigd door al die mogelijkheden. Het fijne aan al die filters is echter dat ik zo alleen de campings te zien krijg waar ik ook écht zou willen kamperen. Richtprijs tot €30 per nacht, inclusief speeltuin en vakantiethema’s ‘Kleine campings en ‘Eco-campings’. Het aanbod in de camping app is dan een stuk kleiner maar wel op mij afgestemd. Dat is makkelijker kiezen want mijn voorkeuren worden bewaard.

acsi campings europa

Camping zoeken is een fluitje van een cent

Het zoeken in de ACSI Campings Europa-app is makkelijk. Je kunt via het zoekscherm zoeken op naam van de camping, op plaats of op regio. Het eerste is handig als je even snel iets moet opzoeken over een camping. Plaats en regio zijn handig omdat het je meteen een kaart laat zien met campings die aan mijn opgeslagen voorkeuren voldoen. De gewone campings in het rood, campings die ik ooit als favoriet heb opgegeven in het groen. De ACSI Campings Europa-app kan ook je locatie herkennen waardoor je als je aan het rondtrekken bent snel kunt zien of er geschikte campings in de buurt zijn.

Plussen

+ Veel campings
+ Makkelijk zoeken
+ Filters bewaren
+ Werkt ook offline
+ Kaarten per regio te koop
+ Op 3 apparaten tegelijk te gebruiken
+ iPhone, Android en Windows 10

Minnen
– De echt kleine campings zitten niet in deze, maar in de ACSI Klein en Fijn Kamperen-app
– Eerste keer opstarten kost tijd
– Pas bij het inzoomen zie je alle campings
– Sommige filters zijn niet samen te gebruiken (speeltoestellen én speeltuin)

ACSI Klein en Fijn Kamperen-app met ruim 2.000 kleine campings

Zoals ik al aangaf vind ik het jammer dat in de ACSI Campings Europa-app het aantal kleine campings ondervertegenwoordigd is. Gelukkig is daar een oplossing voor, de campinggids app: ACSI Klein en Fijn Kamperen-app. Deze campinggids app is qua vormgeving en functionaliteiten grotendeels gelijk aan zijn grote broer. Het grote verschil is dat deze app wél veel kleine campings verspreid over heel Europa in haar bestand heeft. De app heeft informatie en reviews van meer dan 2.000 campings met maximaal 50 kampeerplekken in 29 verschillende landen.

Lees ook:  Boekreview: naar buiten met Ultiem Buitengeluk

campinggids app

Het zoeken in de  ACSI Klein en Fijn Kamperen campinggids app werkt eigenlijk precies hetzelfde als de ACSI Campings Europa-app. Klein verschil is dat het aantal criteria waarop je kunt filteren kleiner is. Ik kan bijvoorbeeld niet aangeven dat ik een ‘Kleine camping’ of ‘Camping met zwemparadijs’ zoek. Is dat erg? Niet echt, want ik gebruikte die optie vooral om kleine campings uit te zoeken en alle campings in deze app zijn sowieso kleinschalig.

Plussen


+ Alleen kleine campings
+ Makkelijk zoeken
+ Filters bewaren
+ Werkt ook offline
+ €2,99 voor heel Europa
+ Op 3 apparaten tegelijk te gebruiken
+ iPhone, Android en Windows 10

Minnen
– Eerste keer opstarten kost tijd
–  Sommige filters zijn niet samen te gebruiken (speeltoestellen én speeltuin)

Moet iedereen aan de campinggids app?

Zoals ik al zei gebruik ik de papieren gidsen en de campinggids apps naast elkaar. De boeken om lekker te bladeren. De campinggids app onderweg en om snel te kunnen zoeken. Wat mij betreft is een campinggids app gewoon superhandig om snel op te zoeken, door te klikken naar de website van de camping of om meteen de route in Google Maps te bekijken.

Deze actie is mede mogelijk gemaakt door ACSI

Auteur

Tjerk kampeert al zijn hele leven, het liefst met zijn gezin in hun tent of vouwwagen met af en toe een uitstapje naar een camper of bijzondere boomhut Meer weten? Leer Tjerk kennen...

3 reacties

  • Wij van wc eend adviseren wc eend
    Beste kampeermeneer. Als eerste complimenten voor de artikelen die je maakt! Alleen dit artikel over de campinggids app oei. Zeker nadat ik de onderste regel lees. Ik citeer : Deze actie is mede mogelijk gemaakt door ACSI
    tja, dat is miz een beetje wc eend verhaal. Netter was geweest wat apps te vergelijken. Maar nogmaals hulde voor het werk wat je doet

    • Wij worden regelmatig gevraagd door producenten en campings om hun producten te testen. Dit doen we graag en je krijgt van ons altijd een eerlijke mening. Als je dit artikel hebt gelezen dan blijkt ook dat de ACSI apps niet probleemloos zijn. Je kunt van ons dus altijd een oprechte mening verwachten.

Laat jouw reactie achter